Kapros sertéskocsonya
2006.02.03. 21:32
Hozzávalók 12 személyre: 1 kg kocsonyahús, 50 dkg sovány sertéscomb, 1 csokor kapor, 1 dl borecet, 2 dl száraz fehérbor, só, bors, 1 citrom
A húsokat megtisztítjuk, és nagyabb darabokra vágjuk. A borral, a borecettel és annyi vízzel, amennyi ellepi, föltesszük főni. Sóval, egy kiskanálnyi fekete borssal fűszerezzük és lassú tűzön puhára, főzzük. Ha megfőtt, kissé hűlni hagyjuk, majd leszűrjük, a húst vékonyan fölszeleteljük. Egy fóliával kibélelt őzgerincformába vékony citromszeleteket fektetünk, megszórjuk fölaprított kaporral, és kevés levet öntünk rá. Ha megdermedt, elrendezzük rajta a húsdarabokat, ráhintjük a maradék kaprot és kocsonyalével leöntjük. Legalább egy napra hűtőbe tesszük, majd a formából kiborítva fölszeleteljük. A kapros sertéskocsonya-szeleteket salátalevéllel bélélt tálra tesszük, majonézes saláta és ecetes uborka kíséretében.
|