E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2010.04.10. 12:41 - #7870

Viki!

Ugyan ne viccelj már! A VKF nem verseny, hanem játék, már miért is sülnél fel vele!? Már több mint tíz recept érkezett meg hozzám, mind első pályázóktól, akik eddig még nem vettek részt VKF-en! Úgy hogy hajrá! :))


viktoria Előzmény | 2010.04.10. 10:30 - #7869

Bocsánat, hogy visszatérek, de az árakról valami eszembe jutott, mert sokan sokallják.  Mit is nevezünk drágának? Hát csak gondoljátok el, mennyi hülyeségre (össze-vissza vásárolt, itt-ott meghirdetett) kütyüket, kozmetikai nyomorúságokat megveszünk, hogy szépek legyünk. Na de én már ezt rég elfelejtettem (mert igy is szép vagyok  ) nekem az egészség sokkal, de sokkal fontosabb. Vettem én már parfümöt is annyiért, amennyiért a malmomat, és az Ultra-Pro -mat  (s ráadásul ez nem is külön malom, mert az tényleg még lehet egy kisebb vagyon is, hanem egy alapgépemhez vásárolt tartozék) No igy aztán tényleg nem volt drága.
Este a férjem is meg akarta nézni, hogy müködik. Azt mondja: "nem sokáig" tartott az öröme, na nem azért, mert rossz, vagy megbánta, hanem azért, mert pillanatok alatt lecsúszott a gabona. (most állandóan őrölni akar, ugyhogy, BÉR-GABONAŐRLÉST vállalok, talán valami mellékállásba :-)  Na és az a friss illat???? Na jó, vége a gyereknapnak, nem örülgetek itt tovább, mert még oldalakat tudnék zengedezni róla. De hát én már csak ilyen vagyok


viktoria Előzmény | 2010.04.10. 10:22 - #7868

Már kiléptem korábban, de most ahogy ki akartam kapcsolni a gépet, visszakukkantottam.

Vali (bezsa)! Ami azt illeti én soha sem gondoltam volna. Azt hittem nem is az én általam sütött kenyér. Én már most harmadik hete, hogy diétázom és nagyon be is tartom, mert akarom! - na de itt egy óriási -igaz vékony- szeletnek nem tudtam ellenállni. Az ízéről kottát kellene írni, és meg kellene zenésíteni. Tényleg nem akarok hinni a szememnek. Azt hittem, valami kemény, tömör, jó fekete (olyan bóóóóti) kenyér lesz, ehelyett egy fantasztikus csoda.

S hogy milyen nehezen vettem elő a malmomat? hát azt ne tudd meg. Most már el sem rakom. S ráadásul most kaptam az Öcséméktől egy jóadag búzát is hozzá, aminek megintcsak nagyon örülök. Olyan jó így örülni !!!! Ti is szoktatok ?


bezsa Előzmény | 2010.04.10. 09:54 - #7867

Viki a frissen őrölt tönkölybúza valami csodát tesz a kenyérrel. Én nem is hittem, de amikor először sütöttem vele csak néztem. A kenyér íze is fantasztikus. Ezt még a lányom is megeszi aki nagyon fehér kenyeres volt.


bezsa Előzmény | 2010.04.10. 09:50 - #7866

Emes van nagy méretű edény. Két méretben lehet kapni. A nagyobb kissé gömbölyded.


viktoria Előzmény | 2010.04.10. 09:43 - #7865

Na!!!! átmentem eszperentebe ----- velemi = valami


viktoria Előzmény | 2010.04.10. 09:41 - #7864

Sziasztok! No én nem is voltam benne biztos, hogy IZA még tegnap megsüti a kenyeret, de azért valahol sejtettem, mert nagy lázban égett.

Iza! tényleg gyönyörü lett.

Emes! most Iza helyett is válaszolok, remélem nem sértődik meg, de ma szerintem ugysem fog géphez ülni :) Ez nem csak kenyérsütő, ebben a formában bármit süthetsz. Én már húsokat is készítettem benne és fantasztikus ízvilágot adnak, s nem beszélve arról, amikor töltött husit csináltam, nem dőlt jobbra, balra, hanem ugy sült meg  benne, ahogyan beleraktam.

Elhozom majd megmutatni Neked és természetesen mindenkinek, hogy a tegnap este sütött kenyerem mekkorára dagadt a tupperben. (sajnos, vagy hálisten?) nem tudtam a tetejét rátenni. Ezért is fotóztam le, mert nem hittem a szememnek, pedig a mennyiség ugyanaz volt mint korábban, bár a különbség annyi, hogy frissen őrölt tönkölybúzából készült.

Limara! én nem mernék egy VKF-re készülni, félnék, hogy felsülök :) - de most komolyan ám. (vagy velemi bíztatót be kellene avatnom? na attól meg aztán pórul járnék) Bár még csak most megyek Hozzád elolvasni a feltételeket. Aztán lehet, hogy a háttérben elkészitem, és beszámolok magamnak :)

 


Yldyco Előzmény | 2010.04.10. 09:32 - #7863

Iza csodás lett a kenyered!

Mi tudtuk Vikivel, hogy ez lesz majd  a véleményed amit leírtál. Amióta meg van az enyém azóta nem sütöttem sütőformában és gépben kenyeret, de szerintem nem is fogok. Megvettem a kihúzható formát, aztán felkerült  a konyhaszekrény legmagasabb polcára,most onnét nézeget bánatosan.


emes Előzmény | 2010.04.10. 08:59 - #7862

Yldi! Jól néznek ki ezek a sósrudak!

Iza! Szép lett a kenyered. Ez a Tupper kenyérsütő? Nekem csak az vele a "bajom", hogy nem tud a kenyér akkorára kelni, amekkorára akar.

Limara "öregkovásza" nálam majdnem meg volt már egy párszor. Mert én olyan vagyok, hogy egy ideig minden nap sütök, aztán egyszer csak kiesik egy nap, és még egy és.... Ezért mikor úgy 2-3 hét után előveszem a nyanyámat, akkkor mindig megállapítom, hogy na ez már megint olyan, mint a kovász. A szaga teljesen olyan, csak nem annyira híg. De nics semmi baja, és ha szürkésbarna a teteje, akkor azt leszedem, és kész.  Nálam az idő kovászosít, és nem én.

 


Limara Előzmény | 2010.04.10. 08:51 - #7861

Sziasztok!

Biztosan sokan olvastátok a VKF kiírását, aminek a stafétája most nálam van. Remélem, hogy sokan kedvet kaptatok innen is, és pályáztok!

gasztroblogosoktól, hogy is mondja, el is várnám! (na jó, vicc volt, de nagyon örülnék neki, ha nem maradnátok ki)


bezsa Előzmény | 2010.04.10. 08:48 - #7860

Paariza én is nagyon szeretem ezt az edényt. rendszeresen sütök benne kenyeret. Igaz nem olcsó, de annyi egyébre is elköltünk pénzt( én legalább is), bár már szoktatom magam a lemondásra.

Azért húsvétkor is vettem egy nyuszis és bárányos formát, amit talán jövőre veszek elő megint.

Nagyon szép lett a kenyered.


paariza Előzmény | 2010.04.10. 08:28 - #7859

Viki és Yldyco kipróbálták az ULTRA PRO edényben való kenyérsütést . Annyira meg voltak elégedve , hogy a képeiket látva én is szerettem volna kipróbálni.Viki Tündér segítségével  50 óra leforgása alatt kaptam meg.Ilyen gyorsan még nem teljesült a kívánságom.Jó döntöttem , hogy bíztam Viki és Yldyco véleményében .Minden reményemet beváltotta .Könnyű bánni vele , semmivel kibélelni nem kell , kipottyan a kenyér magától belőle.Alja teteje egyforma gyönyörű színt kap.Az állagáról ne is beszéljek.Viki krumplis nyanyás kenyerét sütöttem benne először .Amikor a kezembe vettem , megijedtem , hogy súlyosabb a térfogatához képest mint az eddigi kenyerei.Amikor azonban felszeltem egy tömör ,(egyébként nem szeretem a nagy lyukú kenyereket) ugyanakkor foszlós , pillekönnyű szeletek lettek.Odalett a diétám , férjemmel együtt éjjel fél 12-kor nekiálltunk lekváros kenyeret enni.


nelly Előzmény | 2010.04.09. 19:43 - #7858

Limara! Még nem próbáltam nyanyából kovászt csinálni, de nem rossz ötlet! Viszont most az ukrán rozs kenyeremhez használt rozskovász és nyanya nagyon hasznosnak bizonyult! A fiamék megkérdezték, hogy ez milyen recept alapján készült, mert nagyon finom, és sokkal szebb, magasabb lett a kenyér!


Yldyco Előzmény | 2010.04.09. 18:43 - #7857

Köszi a választ!

Egyszer majd gyűjtök erőt és bátorságot és csinálok kovászt a nyanyámból.

100 éves kovász, az már nem semmi........


Limara Előzmény | 2010.04.09. 18:38 - #7856

Szia Yldyco!

nem kérdezel butaságot!

Amíg azt szeretném, hogy aktív maradjon a kovászom, addig végig a konyhában tartom, így etetgetem, hiszen melegre van szüksége ahhoz, hogy erjedésnek induljon újra és újra.

Ha úgy döntök, hogy elég a kovász és most nem fogom használni, akkor megvárom, míg lecsendesedik, azaz visszaesik és már nem jön fel és beteszem a hűtőbe. Mikor megint használni akarom, kiveszem előző nap, vagy két nappal hamarabb és újra beindítom. Azaz adok hozzá kevés vizet és lisztet, megvárom míg felfut.

Ha gondosan etetgetem, becézgetem hosszú évekig is megmaradhat a kovász. Láttam filmet amerikai pékségről, ahol már több mint száz éve etetgetik ugyanazt a kovászt:))


Yldyco Előzmény | 2010.04.09. 18:19 - #7855

Limara én még soha nem csináltam kovászt. Ezért nézd el nekem ha hülyeséget kérdezek!

Írod, hogy 3 napon keresztül reggel és este etetted a kovászt, ez alatt a három nap alatt hol kell tárolni? még mindig a konyha legmelegebb részén, vagy hűtőszekrényben? etetni legközelebb csak akkor kell ha használok belőle? meddig lehet eltartani a hűtőben?

Bocsi, hogy ilyen béna vagyok.


Limara Előzmény | 2010.04.09. 18:10 - #7854

Sziasztok!

csináltam kovászt, öregtésztából:


Hirina Előzmény | 2010.04.09. 16:09 - #7853

Lányok!

Az a baj, hogy olyan szívesen olvasok, és naponta járok is ide, de nem nagyon van időm mostanában bejelentkezni és írni (pár éve még gyakrabban sikerült). Ma összejött, de tudnotok kell, hogy máskor is benézek naponta!!!!Muszály látnom a sok finomságot, amit csináltok


Maryenne Előzmény | 2010.04.09. 16:06 - #7852

Gratulálok lányok szépeket sütöttetek!

Yldy édes kisfiad van ! Szép a sajtos rud!


paariza Előzmény | 2010.04.09. 15:11 - #7851

Azt elhiszem Yldyco ! Azelőtt a sütő előtt én is szívesen ülnék.


[Későbbi] [8714-8695] [8694-8675] [8674-8655] [8654-8635] [8634-8615] [8614-8595] [8594-8575] [8574-8555] [8554-8535] [8534-8515] [8514-8495] [8494-8475] [8474-8455] [8454-8435] [8434-8415] [8414-8395] [8394-8375] [8374-8355] [8354-8335] [8334-8315] [8314-8295] [8294-8275] [8274-8255] [8254-8235] [8234-8215] [8214-8195] [8194-8175] [8174-8155] [8154-8135] [8134-8115] [8114-8095] [8094-8075] [8074-8055] [8054-8035] [8034-8015] [8014-7995] [7994-7975] [7974-7955] [7954-7935] [7934-7915] [7914-7895] [7894-7875] [7874-7855] [7854-7835] [7834-7815] [7814-7795] [7794-7775] [7774-7755] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak