Krumplifőzelék
2011.01.17. 13:31
Krumplifőzelék
Hozzávalók: 3 személyre
1,5 krumpli
1db közepes fej vöröshagyma
késhegynyi pirospaprika
só, 3 db babérlevél
1 csapott evőkanál liszt
1 teáskanál zsír (vagy olaj)
A krumplit meghámozzuk, vastag karikára vágjuk.
Egy lábosba rakjuk és annyi vizet öntünk rá hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, sót és addig főzzük míg a krumpli megpuhul.
Egy másik lábosba elkészítjük a rántást:
A zsírt felmelegítjük és kockára vágott vöröshagymát megpiritjuk, hozzáadjuk a lisztet végül a pirospaprikát és felöntjük kevés hideg vízzel.
Ha a krumpli megfőtt, beleöntjük a rántást. Összekeverjük és ha felforr lezárjuk.
|