Sülő sütőben sütve
2012.02.17. 18:30
Hozzávalók 4 személyre:
kb. 1,2 kg-os süllő (élősúlyban megtisztítva)
8 dkg puha vaj pici olaj
6-8 gerezd szétnyomott, apróra vágott fokhagyma
só, bors
1 dl száraz fehérbor
1 citrom darabokra vágva
+vaj a tepsi kikenéséhez
petrezselyemzöld a tálaláshoz
Tepsit kivajaztam, kicsit olajjal megspricceltem!
A hal mindkét oldalát, több helyen mélyebben bevágtam, kívül-belül megsóztam, megborsoztam.
A vajat és a fokhagymát villával összedolgoztam, 2/3-ad részét a hasába és az oldalán a vájatokba beletömködtem.
A tepsi közepébe fektettem a halat, A citrom felét kicsavartam, a halra, a másik felét kisebb darabokra a hal hasába tettem.
A maradék vajat a tetejére morzsáltam, a bort aláöntöttem, a tepsit alufóliával lefedtem.
200-210 fokos előmelegített sütőbe tettem, kb. 30 percig így sütöttem. Amikor a hal puha volt, még fólia nélkül kicsit nagyobb hőfokon rápirítottam, hogy a halnak szép színe legyen.
|
Sajnos én a halnak a látványától - a szagáról nem is beszélve - rosszul vagyok annyira útálom, de ettől függetlenül el szoktam készíteni a családomnak. Ez a hal nagyon jól mutat, bár én a hasikájába, miután már meglocsolódott citrommal, narancsot töltenék.
Pedig nagyon egészséges és finom, mi nagyon szeretjük. Próbáld ki egyszer naranccsal és meséld el milyen volt!