Rácz ponty
2009.02.12. 17:22
Egy mélyebb tepsit, vagy jénait kízsirozunk.
Megszórjuk 1 fej szeletelt vörös hagymával, és füstölt szalonna csikokkal.
Kb 2 kg megtisztitott, karikára vágott krumpli előkészítünk, ennek felét rárakjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk.
1 db paprikát csikokra vágunk, és 1 db paradicsomot szeletelve, és még 1 fej szeletelt vöröshagymát, a krumplira rakjuk.
Végül a maradék krumplival befedjük.
Fóliával letakarva, a krumplit félig megsütjük.
Hőlég: 180-190 fok.
Utána kivesszük, és a már előre besózott halszeleteket, rátesszük a krumplira, szalonna csíkokkal befedjük.
Lefedve tovább sütjük.
Ha a hal már majdnem kész, 1 pohár paprikás tejfőllel, jól nyakon öntjük!
A sütőben 10-15 percig készre sütjük.
Össz idő: Kb: 1,5 óra.
|