Zsemlegombóc
2012.08.28. 11:18
Zsemlegombóc
hozzávalók:
2 szelet kenyér vagy zsemle
3 egész tojás
kis csokor petrezselyemtöld
1 db vöröshagyma
liszt
A zsemlét 1x1 cm kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Félre tesszük.
A hagymát kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk. Majd lehúzzuk a tűzről és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Közben egy tálban felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk.
2 evőkanál vízet rakunk hozzá, belerakjuk a hagymás petrezselymet a lisztet és a zsemlét.
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen kemény a gombóc, de lágy se, mert vízes kézzel gombócokat kell formázni.
Lobogó forró sós vízben kifőzzük.
|