Tejfölősmarha krumpligombóccal
2009.02.12. 17:00
Tejfölősmarha krumpligombóccal
Hozzávalók:
1 kg Marhacomb (vékonyan szeletelve)
3 dg közepes fej vöröshagyma
3-4 db babérlevél
csöpnyi mustár
2 dl tejfől
1-2 ek liszt
só, bors
A marha szeleteket annyi vízben feltesszük főni, hogy jól ellepje.
Belerakjuk az apróra vágott hagymát, borsot, babérlevelet, és egy pici sót., és a csöpnyi mustárt.
Több óráig is főzzük míg a marha meg nem puhul, ha kell a vízet pótoljuk, és sózzuk.
Ha kész a hús szeleteket kivesszük, és botturmixal jó pépesre keverjük.
És behabarjuk.
Habarás: 2 dl tejfől 1-2 evőkanál liszt.
A végén a hús szeleteket visszarakjuk a kész mártásba.
Krumpli gombóc:
4-5 db közepes nagyságú krumplit héjában megfőzzük, utánna megpucoljuk, és még melegen krumpli nyomón áttörjük.
Még langyosan hozzáadunk 2 egész tojást, egy fél evő.k vajat, és annyi lisztet amennyit felvesz a krumpli.
Összegyurjuk, és végül kis golyókat formálunk belőle.
Forró sós vizben, kifőzzük.
|