Vaníliás-körtés pitetorta
2011.10.22. 16:55
Tésztához:
30 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor
1 tojás+1 tojás sárgája
10 dkg cukor
15 dkg puha vaj
1 csipet só
Ha szükséges 1 evőkanál tej
Töltelék:
1 kg körte
5 dkg szeletelt mandula
10 dkg túró
2 tojás
2 evőkanál vaniliás pudingpor
1,5 dl tejszin
10 dkg cukor
1-1 csipet só és fahéj
A pite forma mérte: 30 cm
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, amíg sima tésztát kapunk.
Nyújtsuk kerek lappá, és kivajazott pite formába terítsük el. Villával szúrkáljuk meg. Mandulát szórjuk rá.
A tetejére sütőpapirt rakjunk amire szárazbabot vagy rIzst szórunk hogy a tészta tartsa meg eredeti formáját.
200 fokon süssük 10 percig
Közben készítsük el a tölteléket:
1.A körtét hámozzuk meg magozzuk ki. Vastag szeletekre vágjuk.
2. A túrót keverjük ki a tojással, pudingporral, tejszinnel, cukorral, csipet sóval és fahéjjal.
10 perc sütés után, vegyük ki a tésztát, vegyük le a sütőpapirt és borítsuk be vastag szeletekre vágott körtével.
Végül öntsük rá a túrós keveréket.
Sütőben további 30 percig 185-190 fokon sütjük. Hadjuk kihűlni!
|