Eper torta
2010.06.04. 07:36
Hozzávalók:
Piskótához: (gyümölcstorta forma)
4 db tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
Elkészítése: (lásd a piskóta elkészítésénél.)
sütés: 190 fokon 25 percig
Krém:
1 db 25 dkg túró
125 gr mascapone
zselatinfixből 1 teáskanál
3-4 csomag vaniliás cukor
izlés szerint még cukrozható, én nem raktam hozzá mert édes volt az eper.
citrom reszelt héja, kicsit lehet a levéből is
Abból az eperből amit a tortára rakunk vegyünk el
egy keveset, jó apróra vágjuk össze, és a krémbe keverjük bele.
Az egészet jól keverjük össze és a kihűlt kenjük rá a piskótára!
Ezután a maradék eperrel megpakolni, végül torta
zselét (amit leírás szerint elkészítünk) eperre
ráöntjük hűtőben dermedésig pihentetjük!
|