Epres joghurtos kuglóf
2009.05.13. 17:38
Epres joghurtos kuglóf
Hozzávalók:
10 gr zselatinpor
2 pohár joghurt
40-50 csepp folyékony édesítőszer, vagy 4 evőkanál porcukor
2 dl tejszin
30 dkg eper+ a díszítéshez
Elkészítés:
A zselatint kevés meleg vizben áztatjuk.
A zselatinhoz keverjük a joghurtot, édesítőszert vagy a porcukrot és 1-2 percig lassú tűzön főzzük, de nem forraljuk.
Félrehúzzuk és langyosra (majdnem hidegre) hűtjük.. Ekkor a tejszint kemény habbá verjük, joghurthoz keverjük és a kuglóf formába öntjük.
Az epret megtisztitjuk és 4 darabba vágjuk beleszórjuk a joghurtos keverékbe.
Mélyhűtőbe tesszük!
Tálalás előtt a tálat forró vízbe mártjuk, a krémet tálra borítjuk.
|