Fahéjas almás pite (Cinnamon Apple Pie)
2009.02.12. 11:51
Pite. Fahéjas almás pite (Cinnamon Apple Pie)
Fahéjas almás pite (Cinnamon Apple Pie)
Tészta:
20 dkg liszt, ½ tk só, 12,5 dkg vaj/margarin, viz
a hozzávalókból egy linzer tésztát késziteni, és egy kerek piteformába belenyújtani, fél órára a hütöbe állitani.
Töltelék:
1 kg alma, 2 ek liszt, 2 tk fahéj, 5 dkg mazsola.
Az almát megtisztitani, és vékony szeletekre vágni, a többivel összekeverni, a mazsolát nem!
A tölteléket tésztára halmozni, középen magasabbra, a mazsolát rászórni.
Öntet:
1 tojás, 2 ek cukor, 250 g friss krémtúró
A toját a cukorral habosra keverni, a krémtúrót belekeverni.
A töltelékre önteni, hogy egyenletesen bevonja.
Szórás:
12,5 dkg liszt, 7,5 dkg dió vagy mogyoró (darált), 15 dkg barna cukor, 12,5 vaj (kis darabokban), 1 ek fahéj
A hozzávalókat robotgépben nagy fokozaton összekeverni, amig morzsás lesz (minél tovább keverjük, annál darabosabb).
Az öntet tetejére szórjuk és elömelegitett (190 fok, nem légleveréses) sütöben kb. 50 – 60 percig sütni. Ha nagyon sül, alufoliával letakarni és 180 fokra visszakapcsolni.
A pie-t egy óráig hűlni hagyjuk utána szeletelhetjük!
|