Rácsos szilvás lepény
2009.02.12. 11:27
Kelt tésztából
50 dkg liszt
5 ek.olaj
2 tojás sárgája
2 ek cukor
1/2 élesztő
só
1 cs vaniliás cukor
220 ml tej
A hozzávalókat a gépbe tesszük, és kelesztő programra állítsuk.
Dagasztás után, a kikapcsolt gépben hagyjuk a tésztát, és ha duplájára kelt, a tésztát deszkára borítva kissi kinyújtjuk! (a rácshoz egy kevés tésztát vegyünk el)
A tésztát egy közepes tepsibe rakjuk, és szilvával jól megpakoljuk, a szilvákat kicsit nyomjuk bele a tésztába!
Megszórjuk fahéjjal, kristálycukorral, és végül a rácsot ráhelyezzük!
A rács elkészítése:
A maradék tésztát kinyújtjuk, és derelye vágóval vékony csikokat vágunk, ezeket a csikokat külön-külön ráhelyezzük a szilvára!
A tetején lévő tésztát tojással megkenjük!
Sütés: hő.lég: 165 fok 30-35 perc
|