Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
A pezsgőbontás technikája |
|
2008.04.11. 09:22 |
Hogyan nyissuk ki elegánsan a pezsgőt?
|
Milyen ételhez milyen bort? |
|
2008.04.07. 17:49 |
Sokan ismerik a régi, bevált étel-ital párosítási szabályt: "Fehérbort halhoz, fehér húsokhoz, vörösbort a vörös húsokhoz." Ez a szabály már nem olyan általános érvényű, mint korábban volt, ezért segítünk az eligazodásban.
|
A bor a fognak is jót tesz |
|
2008.04.07. 17:47 |
Az eddig is ismert volt, hogy a borfogyasztás jótékony hatással van a szívre, segíthet megelőzni bizonyos daganatokat és még hasmenés ellen is hatásos. Egy nemrég végzett kutatás bebizonyította, hogy a fogaknak és a toroknak is jót tesz ez a nemes ital.
|
Mi legyen a maradék borral? |
|
2008.04.06. 16:10 |
Mit tegyünk egy nagyszerű baráti beszélgetés, vacsora után megmaradt itallal? Különösen az alacsony alkoholtartalmú italok tárolására érdemes gondot fordítani, hiszen például egy "darabon maradt" fél üveg borból már nem szívesen iszunk később, az veszít élvezeti értékéből, felveszi a különféle szagokat környezetéből.
|
Mit jelent, hogy egy bor száraz vagy édes? |
|
2008.04.06. 16:06 |
A borkészítés során a kipréselt szőlő leve erjedni kezd, amely során a benne lévő cukor alkohollá alakul.
|
Megőrizhető-e a pezsgőben a buborék? |
|
2008.04.06. 16:01 |
Miért marad meg a szénsav a pezsgőben, ha dugó helyett egy kiskanalat rakunk az üveg szájába?
|
Pezsgőkisokos |
|
2008.04.06. 15:57 |
Ünnepi ital különleges alkalmakra...
|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|