Zsuzsy keksz
- Hozzávalók:
40 |
dkg Albert keksz |
25 |
dkg margarin |
25 |
dkg cukor |
10 |
dkg liszt |
1,5 |
dl kávé |
2 |
teáskanál kakaópor |
5 |
dl tej |
5 |
dkg kókuszreszelék |
1 |
cs. vaníliás cukor |
A kávét a cukrot a lisztet és a kakaót elkeverjük és tejet hozzáadva kis lángon sűrűre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a margarint. A kerek kekszeket darabonként megkenjük a kihűlt krémmel, és hengerré összetapasztjuk. A hengert a maradék krémmel bekenjük, és a vaníliás cukorral elkevert kókuszreszelékben megforgatjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük és legalább egy napig érleljük. Ezalatt a keksz a magába szívott nedvességtől megpuhul. Ha már elég puha lett a henger, ferdén vágva szeleteljük, hogy szép csíkos szeleteket kapjunk.
|