Hozzávalók:
1 kg burgonya 1 lilahagyma (10 dkg) 1 kis salátauborka (25 dkg) 2 csokor kapor 25 dkg zellerszár 1 húsleveskocka 1 evőkanál vaj 1,5 dl majonéz 2 evőkanál mustár 1 citrom leve
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az uborkát megmossuk, hosszában félbe vágjuk, vékonyan felkarikázzuk. A kaprot leöblítjük, felaprítjuk. A zellerszárat megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Elkészítés: A burgonyát leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. Nagy salátás tálban összekeverjük a hagymával. Felforralunk 2 dl vizet, és feloldjuk benn a húsleveskockát. Beleszórjuk a zellert, kb. 2 percig főzzük benne, hozzáadjuk a vajat, és a burgonyára öntjük. Hagyjuk 10 percig állni. A majonézt elkeverjük a mustárral, a kaporral, a citromlével, sóval és borssal (esetleg kevés cukorral) ízesítjük. Az uborkaszeletekkel együtt a burgonyához keverjük. |