|
Kantoni rizsleves curryvel
Hozzávalók:
1 db csirkemell
1 közepes hagyma
1 szál póréhagyma
80-100 gr zeller
2 közepes sárgarépa
1 babérlevél
2-3 evőkanál curry
100 gr rizs
1 csokor snidling
3 db csirkehúsleves kocka
só, bors
A rizst megmosom, a zöldségeket csíkokra vágom, a csirkemellet szintén vékonyabb csíkokra. A felaprított hagymát a zöldségekkel és a hússal olajon átfuttatom, kb. másfél-két liter vízzel felöntöm, hozzáadom a leveskockákat, fűszerezem curryvel, borssal, sóval babérlevéllel és lassú tűzön főzöm pár percig, majd hozzáadom a rizst, amivel még kb. 15 percig főzöm. A vékony húscsíkok és a zöldségek ez alatt megfőnek, a rizs meg megpuhul az után is, hogy elzártuk alatta a tüzet. Meglehetősen sűrű állagú lesz a leves, a rizs is nagyon sok nedvességet szív fel. Tálaláskor snidlinggel szórom meg.
Megjegyzés: én annyi curryt tettem bele, hogy érezni lehessen az ízét, így a 2-3 kanálnyi nem is olyan sok, bár curry és curry között sok különbség van, ezért először csak keveset tegyünk bele, aztán később pótolhatjuk
Nagyon finom. 5*-öst kapott.:)
|
|
|
| |