Éva : Sörös pecsenye (flamand ételkülönlegesség) |
Sörös pecsenye (flamand ételkülönlegesség)
Sörös pecsenye (flamand ételkülönlegesség)
Nagyobb kockákra vágunk 800 g marhahúst, és 1 ek olajon kissé megpirítjuk. Egy másik edényben 2 ek o-lajon, üvegesre párolunk 2 vöröshagymát, meghintjük 1 ek cukorral, és addig pirítjuk, míg a cukor világos-barna nem lett. Felengedjük fél üveg sörrel, pár per-cig forraljuk, hozzáadunk 1 ek enyhe ecetet, és bele-rakjuk a megpirított húst. 1 ek mustárral, sóval, kevés kakukkfüvel, 1 cs. petrezselyemzölddel és 1 babérral ízesítjük, és tehetünk bele 2-3 borókabogyót is. Annyi sört adunk hozzá, hogy a húst ellepje, és fedö alatt, lassú tüzön puhára pároljuk. Vajas galuska, spagetti a hozzáillö köret.
|