Éva : Bolognese-mártás: egy olasz szakácstól |
Bolognese-mártás: egy olasz szakácstól
Valódi Bolognese-mártás: egy olasz szakácstól
30 dkg sovány marhahús (szegy, borda)
15 dkg nyers szalonna (nem füstölt, nem vagy alig sós)
5 dkg sárgarépa
5 dkg zellerszár
5 dkg hagyma
2 dkg paradicsompüré
1 dl fehérbor
2 dl tej
1 tk vaj
1 ek olivaolaj
1 – 2 dl zöldségleves
A répát, zellert, hagymát, szalonnát finomra vágjuk, a vaj-olaj keveréken megizzasztjuk. A finomra darált marhát hozzáadjuk és jól átpiritjuk.
Felöntjük a fehérborral és addig fözzük, amig a bor elpárolog.
A paradicsompürét kevés vizzel (vagy zöldséglevessel) higitjuk, a húshoz adjuk és néhány órán (minimum 3 óra!) át párloljuk fedö alatt
A tejjel felöntjük és még egy ideig fözzük.
Ha kivánjuk, kevés sóval, borssal izesithetjük, de legtöbbször fölösleges.
NEM TÉVEDÉS, nem kell bele semmi füszer!
Ezt a mártást csak metélt tésztához tálalják, spagettihez más jár.
|