Ünnepi pulykasült
Pulykasült
Az ünnepi menühöz egy nagyon finom recept, ha valaki szereti a pulykát Max.5 kg-os pulyka, be kell pácolni kívül belül és a bőr alatt is. Egy fej vöröshagyma, 3 csomag zöldhagyma, 5 szem cseresznyepaprika vagy valami hasonló, egy darab gyömbér, egy fej fokhagyma, az egészet pépesíteni, majd egy kiskanál őrölt szerecsendió, őrölt koriandermag, két kiskanál őrölt fahéj, egy evőkanál őrölt bors, 2 evőkanál őrölt szegfűbors, két evőkanál cukor, két evőkanál fehérborecet, 4-4 evőkanál kakukkfű, szójaszósz és olívaolaj, só tetszés szerint. Ezt jól összekeverni és harmada a hasüregbe, harmada a bőr alá és többivel kívülről bedörzsölni. Egy napra a hűtőbe tenni. Másnap kb. háromnegyed liter tyúkhúslevest önteni a tepsibe, ráhelyezni a bepácolt pulykát és nem túl meleg sütőbe jó puhára és pirosra sütni. Felszeletelés előtt pihentetni kb. egy órát. Többit a fantáziára bízom.Nagyon finom igazi íz kavalkád.Sütöttem, csak nem egybe.
|