| Káposztás virsli tésztában
Hozzávalók: 0,5 kg kész leveles-vajas tészta, 30 dkg savanyú káposzta,
1 fej vöröshagyma, almalé, virsli, 2 dl tejföl, 1 ek. mustár
1 tojás a kenéshez, só, cukor.
Az apróra vágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a káposztát és 1-2 dl almalével felöntve puhára pároljuk. A tejfölbe keverjük a mustárt, sózzuk, pici cukorral ízesítjük. A tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy 32 db (kb. 7x7cm-es) négyzetet kapjunk. Mindegyikre káposztát, mustáros tejfölt és virslit teszünk, majd két sarkát egymásra hajtva összetűzzük egy fogpiszkálóval. Megkenjük felvert tojással és 200 °C-os sütőben megsütjük.
Nagyon finom és egyszerű, eddig még mindenkinek nagyon ízlett. (Forrásra már nem emlékszem, hiszen már 6 éve, hogy először készítettem és azóta évente többször is az asztalunkra kerül.)
| |
Kedves Mária!
Csak most olvastam a kérdésedet, talán nem késő a válasz. Ez frissen az igazi. Előre el lehet készíteni, összeállítani, tepsire rakni, és nem sokkal a vendégek érkezése előtt megsütni. Mivel a sült virsli, ha teljesen kihűl, már egy kicsit ráncos, a leveles tészta nem olyan ropogós, így sokat veszít az élvezeti értékéből. Azt még el tudnám képzelni, hogy forró sütőbe bedugni egy kicsit felfrissíteni tálalás előtt, de akkor már nem sokkal több idő kell ahhoz, hogy frissen süljön.:)