|
Trüffeltorta
2007.02.25. 18:36
Nagyon krémes és nagyon csokis, aránylag könnyen elkészíthetö torta. Fogyókúrázók inkább még a látványát is mellözzék, arról nem is beszélve, hogy a csokikrémes tálból a maradék kinyalogatása is a kapitális bünök közé sorolható! Mindegy. A lényeg, hogy finom! Egy nappal felvágás elött ajánlatos elkészíteni!
A tésztához:
- 7,5 deka szobahömérsékletü vaj
- 7,5 deka cukor
- 2 tojás
- 7,5 deka liszt
- 1 tk. sütöpor
- 2,5 deka keserü kakaópor
- 5 deka darált mandula
A vajat a cukorral habosra keverem, majd a tojásokat egyenként hozzáadom és pár percig mixelem. A lisztet a sütöporral és a kakaóval elkeverem és a vajas tojáshoz keverem, végül a darált mandulát is hozzáadom. Egy sütöpapírral kibélet tortaformába simítom a masszát és 180°C-nál 20 perc alatt készre sütöm. Amíg sül, elkészítem a krémet.
A krém hozzávalói:
- 35 deka keserücsoki
- 10 deka vaj
- 20 deka krémsajt
- 20 deka creme fraiche 30%-os
- 3 ek. rum, vagy ízlés szerint cointreau, grand marnier stb...
- a dekorációhoz néhány szem eper, szölö, banánkarikák, vagy mandarin esetleg narancsgerezdek, kevéske olvasztott fehércsoki és 2 ek. kekszmorzsa (amarettini pl.)
A csokit a mikróban megolvasztom (ha nem igazán bízol a mikróban, inkább göz fölött állandóan kevergetve olvaszd meg a csokit!) Hozzáadom a nagyon puha vajat, és teljesen simára keverem. A creme fraiche-t és a krémsajtot (buko v. philadelphia pl.) hozzákeverem a mixerrel, végül a rumot vagy likört. A mélyhütöbe teszem a krémet egy órára, ezalatt szépen megdermed, majd újra felverem a mixerrel. Kicsit világosabb, könnyebb, krémesebb állagot kap ezáltal a krém. ´
A teljesen kihült alapra kenem a krémet, és olvasztott fehércsokiba és kekszmorzsába mártott gyümölcsökkel megdíszítem.
| |