Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 

 

 

 

 

 

 

                              

 

 

Sziasztok itt

 

Vendégkönyve

Várom a hozzászólásotokat tetszés,illetve nem tetszést egyaránt..:)

 

 

 

 

 

 épeim

 

           

 

 

Üdvözöllek!

Érezd jól magad nálam.

Ez a te oldalad is...

 Ha tetszik gyere máskor is..:)

 

                

 

 

 

 

Minden egyhelyen...

 

 

                 
             



 

 Baba-Mama sarok:

Várandósság

Csecsemő és kisgyermek

Gyerekek mondták..:)

Gyerek versek,mesék

Kifestők

Angol munkafüzet kisiskolásoknak

Iskoláskor

Serdülőkor

Gyermek nevelés(szellemtudományi szempontból)

 

 

 

Filmkereső

 

 Kedvenc oldalaim:

Msn Smylik

Játék magyarítások

Kínai horoszkóp

Torrent oldalak

Nők lapja café

Babanet

Baba ápolás

Anya lap

Honosító műhely

Gyógyszerekről

Távoktatás

 

 

0
7 8 9 /
4 5 6 *
1 2 3 -
0 +/- . +
C
=

 "Az igazság olyan, mint egy fényes csillag.

 A szobában lévők számára látható,

 de mindegyikük más szemszögből látja."

                                                                                                                     


Holdfázis

Online rádióhallgatás:

Can't Help Falling In Love-A*Teens
Music by "Everything..."


SALÁTAK



  • Amerikai brokkoli saláta


Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 200 gr friss gomba, 2 tk citromlé, 100 gr füstölt pulykamell, 3 ek földimogyoró

Dressing: 1 ek majonéz, 1 po natur joghurt, 1 ek citromlé, 1 gr fokhagyma, 1 tk paradicsompüré, 1 tk méz, 1 cs friss fűszer, só, fehér bors, p. paprika


A brokkolit szedjük rozsáira, majd forrásban levő vízben főzzük elő 2 percig, szedjük ki jeges vízbe és hűtsük le.Tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le jól. Tegyük egy nagy tálba és keverjünk bele 10 dkg. csíkokra vágott füstölt pulykamellet, 20 dkg. cikkekre vágott friss gombát, csepegtessünk rá egy fél citrom levét. Óvatosan keverjük össze. Szórjunk a tetejére egy fél maréknyi földimogyorót.

Készitsük el a dressinget: Keverjük össze az összes hozzávalókat, és ezzel az öntettel öntsük le fogyasztás előtt a salátát.


* * * * *


  • Banánsaláta


Hozzávalók: 4 banán, fél citrom, 5 dkg porcukor, 5 dkg mandula


A meghámozott banánt apró szeletekre vágjuk, a citrom levével meglocsoljuk, majd meghintjük a porcukorral, és a vékony csíkokra vágott mandulával megszórjuk. Egy órán át hideg helyen állni hagyjuk.


* * * * *


  • BIGYÓ SALÁTA


Hozzávalók: ananászkonzerv, kukoricakonzerv, 15 dkg gépsonka

A tartármártáshoz: majonéz, tejföl, mustár, só, bors, citromlé, cukor


Az ananászt és a kukoricát leszűrjük.Az ananászt felvágjuk kisebb darabokra,és egy tálba öntjük,ugyanígy a kukoricát.A sonkát feldarabolva beleüntjük ugyanebbe a tálba,és elkészítjük a tartármártást ízlés szerint.Beleöntjük a tálba,összekeverjük óvatosan,és a hűtőbe rakjuk alufóliával lefedve...két-három óra múlva már fogyaszthatjuk is.


* * * * *


  • Bolgàr sopszkasalàta


Hozzàvalok: 1 piros és 1 zöld paprika, 500g paradicsom, 2 fürtös uborka v. 1/2 kigyouborka, 2 kis fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyem.

Öntet: 4 ek. olívaolaj, 2 ek. vörösborecet, só frissen örölt bors

Ezenkivül: 150g bolgàr juhsajt v. fetasajt, 2 hosszu, csipös zöld pepperoni.

1. a paprikàkat kimagozzuk majd felkockàzzuk. A paradicsomokat félbevàgjuk, belsejüket kivàjjuk, felkockàzzuk. Az uborkàkat héjàval együtt kockàkra vàgjuk.

2. A hagymàt és a fkhagymàt kis kockàkra vàgjuk. A petrezselymet finomra. Az egészet összekeverjük egy tàlban.

3. Az öntethez habverövel alaposan elkeverjük az ecetet, olajat, soval, borssal füszerezzük, majd a salàtàra öntjük.

4. Végül a juhsajtot zöldségreszelön a salàtàra reszeljük ugy, hogy teljesen beboritsa. A pepperonit megmossuk, hosszàban kettévàgjuk, kimagozzu, a salàta tetejére tüzzük. Azonnal tàlaljuk, fehér parasztkenyeret adunk hozzà. Kitünöen illenek hozzà a zamatos, szàraz, magyar fehérborok.


* * * * *


  • Capellinisaláta


Hozzávalók: 25 dkg finommetélt, vagy nagyon vékony spagetti, 25 dkg brokkoli, 2 ek citromlé, kevés reszelt szerecsendió, 15 dkg juhsajt, 6 ek hidegen sajtolt olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 ek borecet


A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük, citromos, forró sós vízben két percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és meghintjük reszelt szerecsendióval. A juhsajtot kockára vágjuk, és a fenti hozzávalókkal együtt tálba tesszük, összekeverjük. 2 evőkanál olajat megforrósítunk, és az áttört fokhagymát beletesszük, megfuttatjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a maradék olajat és az ecetet, ráöntjük a hozzávalókra, és azonnal tálaljuk.


* * * * *


  • Casanova saláta


Hozzávalók: 8 db tojás, 2 szál sárgarépa, 2 db cékla, 10 dkg lilahagyma, 15 dkg paradicsom, 2 db paprika, 1 db fejes saláta, 1 db friss saláta, 1 üveg szardellafilé, 1 dl szezámolaj, friss rozmaring, 1 mokkáskanál szezámmag, só, ízlés szerint Koronás Aranybarna cukor, kevés borecet


A tojásokat keményre fôzzük, megpucoljuk és a megmosott paradicsommal együtt cikkekre vágjuk. A céklát is megfôzzük és a megtisztított sárgarépával együtt vékony metéltre vágjuk. A salátákat alaposan megmossuk, laskára tépjük. A lilahagymát megpucoljuk, megmosott paprikával együtt felkarikázzuk. A szardellafiléket lecsepegtetjük. Olaját elkeverjük kevés szezámolajjal, borecettel, ízlés szerint cukorral, sóval, morzsolt rozmaringgal és kevés vízzel. Az elôkészített nyersanyagokat ebben a salátalében lazán átkeverjük és fogyasztásig hűtôbe tesszük. Pirított toastkenyeret kínálunk mellé.

Elkészítési idô: 55 perc, Egy adag: 1734 kJ/414 kcal


* * * * *


  • Cézàr salàta


Hozzàvalok: 1/2 - 1/2 fej fodros és fejes salàta, 1 kisebb cukkíni, 1 sàrgarépa, 4 paradicsom, 2 mogyorohagyma.

Öntet: 2 ek. màlna- vagy fehérborecet, 6 ek. olívaolaj, 1 tk. dijoni mustàr, só, frissen örölt fek.bors

Ezenkivül: 4 szelet toastkenyér, 30 g vaj

1. A friss, ropogos leveleket jol megmossuk és nagyobb darabokra tépkedjük, 4 tànyérra helyezzük.

2. A cukkínit és a répàt meghàmozzuk és "julienne"-re vàgjuk (egészen vékony hosszu csikokra). A paradicsomokat 8 felé, a mogyorohagymàt vékonyan felkarikàzzuk. A zöldségeket elrendezzük a salàtàstàlon.

3. Az ecetet, olajat és mustàrt habverövel alaposan elkeverjük, majd sozzuk, borsozzuk. Az öntetet a salàtàra csepegtetjük.

4. A toastkenyerek héjàt levàgjuk, majd felkockàzzuk. A vajat egy edényben felforrositjuk, és àllandoan kavargatva aranybarnàra sütjük benne a kenyérdarabokat. Ha elkészültk, a salàtàra szorjuk. Izlés szerint adhatunk hozzà soval, Worcester- szosszal. mogyorohagymàval és kapribogyoval izesitett tartàrmàrtàst.


* * * * *


  • Cukorborsó saláta szezámos csirkével


Hozzávalók: 40 gr friss gyömbér, 6 ek citromlé, 3 ek szezámolaj, olaj a sütéshez, só, bors, 1 ek curry, 50 gr kókuszreszelék, 1 kg zőldborsó, 4 sz újhagyma, 4 sz csirkemell filé, 1 db tojás, 2 ek méz vagy juharszirup, 3 ek mustár, 50 gr liszt, 100 gr szezámmag, 1 ek koriander zöld


Vágjuk a csirkemelleket ujjnyi csíkokra, keverjük össze a tojást a mézzel és a mustárral. Forgassuk lisztbe a húst utána a tojásos keverékbe, majd a szezámmagba. Forró olajba süssük ki. Készítsük el a zöldborsót. Kevés margarinban pároljuk meg a zöldborsót, fűszerezzük friss koriander zölddel, sóval cukorral, adjunk hozzá kókuszreszeléket, és a felkarikázott újhagymát. Pároljuk kb. 4-5 percig. Ha izgalmasabbá kivánjuk tenni a köretünket akkor készíthetünk hozzá egy különleges öntetet is. Friss reszelt gyömbért, citromlevet, szezámolajat, curryt, keverjünk össze és evvel a szósszal locsoljuk meg a borsó köretünket.


* * * * *


  • C-VITAMIN BOMBA


Hozzávalók: 25 dkg savanyú káposzta, 1 fej lila hagyma, 1/2 dl (olíva)olaj, 1/2 dl citromlé, őrölt fehér bors, só


ELŐKÉSZÜLÜNK: A savanyú káposztát apróra vágjuk. A lila hagymát apró kockákra szeleteljük. Az olajat, citromlét, borst, sót jó alaposan elkeverjük. (Ugye ezt hívják "dresszingnek", mert ezt torna dresszben kell csinálni, hogy agyon ne csapjanak, mert a szép új nadrágodat összeolajoztad.)

KAVARJUK: A dresszingbe beleöntjük a lila hagymát, jól elkeverjük, majd az aprózott savanyúkáposztát kavarjuk bele. Addig kavargatjuk, míg minden egyes káposzta szál olajos nem lesz.

MIHEZ: Mindenhez, de csak úgy magában is, minél többet télen. Aki ezek után is influenzás lett az vonja le a tanulságot


* * * * *


  • Csirke és narancs saláta 240 kcal.


Hozzávalók: 2 db narancs, 6 ek olívaolaj, 1 cs petrezselyem zöld, 1 tk méz, 2 db cikoria, 1 db lilahagyma, 3 db sűlt csirkemell, 3 ek pirított mandula, 1 db jégsaláta, 4 ek borecet, 1 tk mustár,


Készítsünk dressinget: Reszeljük le a narancsok héját, tegyük egy tálba / vigyázzunk nehogy túl sok legyen, lehet hogy elég egy fél is/ Adjuk hozzá a mézet, őrölt borsot, 4 ek borecetet, 1 tk sót, 1 tk mustárt, és állandó keverés mellett öntsük bele az olívaolajat, majd a finomra vágott petrezselyem zöldet. Vágjuk össze nagyobb darabokra a jégsalátát, cikoriát, tehetünk bele radiccio salátát is. Szeleteljük bele a lilahagymát és salátás kanállal keverjük össze. Tegyük egy nagy tányérra , szeleteljük fel a csirkét és rendezzük el izlésesen. Diszítsük meghámozott naranccsal. Tetejét locsoljuk meg a salátaöntettel és bőven szórjuk meg a pirított mandulával.


* * * * *


  • Csirkes rizssaláta szilveszterre


Hozzávalók 6 szemelyre: 2 csirkemellfile, 25dkg hosszuszemu rizs, 15dkg mirelit zöldborso, 1/2 doboz ananaszbefőtt, 12dkg majonéz, 1.5 dl joghurt, 2 evőkanál vaj vagy fozomargarin, citromle, csipetnyi cukor, só, 1 teaskanal curry, feher bors


A rizst forrasban levo, sos vizben, fedő alatt kb. 20 percig fozzuk. Kozben a borsot keves sos vizben kb.5 percig fozzuk, majd lecsopogtetjuk. A csirkemellet darabokra vagjuk, és a megforrositott margarinon 5-6 perc alatt koroskorul megpiritjuk. Sozzuk, borsozzuk, majd kiszedjuk a serpenyobol. Az ananaszt lecsopogtetjuk, levet felfogjuk. A majonézt kikeverjuk a joghurttal, keves ananaszlevel, citromlevel, soval, curryvel és csipetnyi cukorral. A saláta hozzávaloit öszekeverjük és leontjuk a mártással. Legalabb 1 oraig erleljuk. Talalas előtt, ha szükséges, utana izesitjuk.


* * * * *


  • Csirkés spagettisaláta


Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 2 szál sárgarépa, 20 dkg grillezett csirkemell, 20 dkg kínai kel, 1 cikk zellergumó, 20 dkg kígyóuborka, 3 ek borecet, só, 1 csipet cukor, pici fehér bors, 1 tk szójaszósz, 3 ek szezámolaj, 2 ek apróra vágott metélőhagyma


A spagettit darabokra törjük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A megtisztított sárgarépát gyufaszál vastagságúra vágjuk, 2 percig forrásban levő vízbe tesszük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni. A csirkehúst apró kockákra, a kínai kelt és a zellert csíkokra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a magját kikaparjuk, és felszeleteljük. A borecetet kikeverjük a szójaszósszal, sóval, cukorral, borssal, majd fokozatosan hozzákeverjük az olajat is. A tésztát, a húst és a zöldségeket tálba rakjuk és beleforgatjuk az öntetbe. Apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.


* * * * *


  • CSIRKÉS ZÖLDSALÁTA


Hozzávalók: 1 sültcsirke, 1 evőkanál vörösborecet, 1 evőkanál szezámolaj, 2 evőkanál étolaj, 1/4 teáskanál szójaszósz, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1/4 teáskanál szárított kapor, 1/4 teéskanál só, 1/4 teáskanál feketebors, 20 dkg rózsáira szedett karfiol, 10 dkg uborka, 2 zellergyökér, 1 cikória (10 dkg), 2 paradicsom, 8 olívabogyó a díszítéshez


A csirkét feldaraboljuk, a bőrét lehúzzuk. A húst lebontjuk a csontról és kis kockákra vágjuk. Az ecetet, az olajat és a fűszereket összekeverjük és ítesítjük. A húst ebbe a páclébe tesszük, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A karfiolt sós vízben megfőzzük, hideg vízben leöblítjük, megszárítjuk. Az uborkát héj és mag nélkül centiméteres darabokra szeljük. A zellert és a cikóriát vékony félkör alakú szeletekre vágjuk fel. A zöldséget a marinírozott csírkéhez adjuk, ízesítjük, paradicsomszeletekkel és olívabogyóval díszítjük. Lehetőleg azonnal tálaljuk. Vajas pirítóst vagy fűszeres majonézt ajánlunk hozzá.


* * * * *


  • Dia salátája


Hozzávalók: 1 fél fej jégsaláta, 2 paradicsom, 1 fél kígyóuborka, 4-5 szál zöldhagyma, 1 cs. salisajt, 15-20 dkg pulykamell, joghurtos salátaöntet, só, bors, görög fűszerkeverék


A pulykamellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a görög fűszerkeverékkel és öntöttvas serpenyőben kevés margarinnal megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A zöldségeket megmossuk, apró darabokra vágjuk, a sajtot is felkockázzuk. A salátát egy nagyméretű üvegtálba tesszük, és a tetején ízlésesen elrendezzük a többi zöldséget úgy, hogy középen maradjon hely a húsnak. Amikor a hús kihűlt a tál közepére halmozzuk, így tálaljuk. Kis csészébe kiöntött joghurtos salátaöntetet és rozskenyeret kínálunk hozzá.


* * * * *


  • Diósaláta


25 dkg egészen friss, zsenge dióbél, 2 savanyú alma, 2 dl tejföl, 2 evõkanál olaj, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 1-1 csokor zeller- és petrezselyemzöld, só, õrölt fehér bors és cukor ízlés szerint


A dióbelet forrásban levõ vízbe téve 1 percig forralom, majd leszûröm és a héját lehúzom egy rövid pengéjû, éles késsel. A megtisztított diót durvára töröm. Az almát megmosom, kicsumázom és héjastól nagyon vékony csíkokra vágom. A zöldfûszereket finomra metélem, a megtisztított zöldhagymát pedig hajszálvékonyra karikázom zöld szárával együtt. Elkészítem a saláta levét: a tejfölbe belekeverem a citromlevet, a sót, az õrölt fehér borsot, az olajat és kevés cukrot, majd beleforgatom az összes hozzávalót. Jól összekeverem, és lefedve teszem a hûtõszekrénybe legalább 3 órára. Rendkívül finom, pikáns ízû saláta. Két napig áll el a hûtõszekrényben.


* * * * *


  • Egzotikus gyümölcssaláta


Hozzávalók: 2 db papaya, 3 db mangó, 4 db banán, 4 db kiwi, 50 dkg narancs, 10 dkg lichi, 1 db citrom, 10 dkg zöld napraforgómag, 1 db ananász, citromfű, cukor, 2 dl tejszín


A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, meghámozzuk. Tetszés szerinti, nagyobb darabokra vágjuk. Megöntözzük szűrt citromlével. Meghintjük porcukorral. Lazán átkeverjük. Felhasználásig hűtôben tartjuk. Elôhűtött gyümölcskehelybe tálaljuk, tejszínhabbal, pirított mandulával díszítjük.

Elkészítési idô: 35 perc, Egy adag: 2010 kJ/480 kcal


* * * * *


  • EGYEDI SALÁTA


Hozzávalók: gomba, Répa, Alma, Ananász, Banán, saláta


Az almát megpároljuk, és utána egy tálba rakjuk. A konzerv ananászt levével együtt a tálba öntjük. A banánt karikákra vágva a tálba öntjük, a salátát répát almát is apró darabokra vágjuk, és a tálba rakjuk, összekeverjük és már kész is.


* * * * *


  • EGYSZERŰ CITROMOS SALÁTA


Hozzávalók: 1 nagy fej kínaikel, 3-4 közepes paradicsom, 2-3 zöldpaprika, 1 közpes kígyóuborka, 1 citrom leve, só, törött feketebors


A kínaikelt keresztben egy centis szeletekre vágjuk. A többi hozzávalót kockákra vágva keverjük hozzá ( először nagy mennyiséget kapunk, de a citromlétől kissé össze fog esni!). Csavarjuk rá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk. 5-6 percig hagyjuk állni, majd forgassuk át saját levében. Renkívül finom salátát kapunk. Legikább sültekhez, faszénen készített ételekhez adható köretként is.


* * * * *


  • Eneregiasaláta


Hozzávalók: 3 csészényi megmosott, megszárított, széttépkedett salátalevél, 1 kicsi uborka felszeletelve, 1 közepes paradicsom kockákra vagy szeletekre vágva, 1 kicsi sárgarépa megtisztítva, szeletekre vágva, ízlés szerint további zöldségek apróra vágva

Az öntethez: 1 megfelezett gerezd fokhagyma, 3 ek olívaolaj, 1 ek friss citromlé, tengeri só, fekete bors


Az öntethez valókat tegyük egy edénybe, és hagyjuk ott kb. 15 percig, hogy a fokhagymaolaj kioldódjon. Közben a zöldségeket tisztítsuk meg, daraboljuk fel és keverjük össze egy nagy tálban. Az öntetben a fokhagymát bökjük villára, és ezzel a 'fokhagymás' villával jól keverjük össze a nyersanyagokat. Távolítsuk el a fokhagymát, öntsük az öntetet a salátára és jól keverjük el. Azonnal fogyasztható. Pirítós kenyérrel is nagyon finom.


* * * * *


  • Fokhagymas spagettisaláta


Hozzávalók: 15 dkg aprora tort (vagy mas fajta, pl. spiral) tészta, 25 dkg kemeny paradicsom, 1, 5 dl majonéz, 2 dl kefir (en sovany telfollel szeretem), 3 ek. kimagozott olajbogyo, 4-5 gerezd fokhagyma, feherbors, só, 1 csokor, petrezselyem.


A majonézbol a kefirrel és a fűszerekkel, az aprora vagott fokhagymaval és petrezselyemmel mártást keverek. Ebbe keverem a kifozott, kihutott tésztat, a vékony csikokra vagott olajbogyot, és a kockara vagott paradicsomot, lehetoleg a magok nélkül. Jol összekeverem és lehutom.


* * * * *


  • Frankfurti SALÁTA


Hozzávalók: virsli 450 g, főtt burgonya 250 g, alma 200 g, majonéz 200 g, tejfel 1 dl, vöröshagyma 30 g, 1 csomó petrezselyem zöldje, citrom 100 g, konyhasó 20 g, porcukor 20 g. Kb. 1 kg.


A virslit megfőzzük, 2 mm vastagságú karikára vágjuk. A megfőzött burgonyát kb. a virslivel azonos nagyságúra szeleteljük. A meghámozott almát szeletekre vágjuk. Hozzátesszük az ízesítő anyagokat: a majonézt, a tejfölt, a vágott petrezselymet, az átszűrt citromlevet, sót, porcukrot és a finom reszelőn lereszelt vöröshagymát. Az egészet összekeverjük. Szükség esetén ízesítjük.


* * * * *


  • Fűszeres almasaláta hagymával


Hozzávalók: 4 alma, 2 ek almaecet, 1 dl tejföl, 4 kis fej lilahagyma, 1 ek mustár, 1 ek kukoricacsíra-olaj, petrezselyem, só, őrölt bors


Keverje össze a tejfölt, az ecetet, a mustárt, az olajat és az apróra vágott petrezselymet, majd sózza és borsozza meg. A kimagozott almát vágja nagyon vékony szeletekre, és keverje azonnal a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Végül az apróra vágott hagymát is adja hozzá a salátához. Érdemes fogyasztás előtt pár órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.


* * * * *


  • Hagymasalàta naranccsal


Hozzàvalok: 4 fej vörös v. lila hagyma, 3 narancs, 1 kisebb chilipaprika, 1 kisebb àg vagy 1/2 tk szàritott kakukkfü 4 ek. olívaolaj, 1 ek. balzsamecet, kis cukor frissen örölt fek.bors, 50g fekete olívabogyo

1. Hagymàt vékonyan felkarikàzzuk és enyhén sozzuk. 10 percig àllni hagyjuk, majd szüröben hideg vizzel lemossuk és alaposan lecsöpögtetjük.

2. A narancsokat -a vékony hàrtyàt is eltàvlitva-meghàmozzuk, majd keresztben felkarikàzzuk. Közben a kicsorgo levet felfogjuk, a magokat eltvolitjuk.

3. A chilipaprikàt kimagozzuk, majd csikokra vàgjuk. A kakukkfüvet, ha szükséges mossuk, leveleit lecsipkedjük.

4. Az olívaolajat, ecetet, kevés sot, cukrot, borssot, a paprikaszeleteket és a kakukkfüvet elkeverjük a narancslével. A hagyma- és narancskarikàkat elrendezzük a tàlon, meglocsoljuk az öntettel, és olívabogyoval diszitjük.

Könnyü, friss elöétel.


* * * * *


  • HAGYMÁS KÍNAI KELSALÁTA


Hozzávalók: 500 g kínai kel, 3 közepes vöröshagyma, 2 ek. tormas majonéz, 1 kk. salátafűszer, 5-6 ek. olaj, 2 dl kefir, mustar, cukor, só


A hagymat vékonyan felkarikazzuk, megsozzuk. A kínai kelt vékonyre szeleteljuk. A tormas majonézt, a cukrot, a sot, a salátafűszert és az olajat surure keverjuk majd hozzáontjuk a kefirt. A hagymarol leoblitjuk a sot és leitatjuk, a kínai kellel öszekeverjük és beleforgatjuk az ontetbe.1-2 orat hutoben erleljuk.


* * * * *


  • Hagyomànyos tésztasalàta


Hozzàvalok: 300g orso- v. lepketészta, só, 250 g mélyhütött borso 8-10 apro csemege uborka, 300g pàrizsi v. löncshus 1 cs. fodros petrezselyem

Öntet: 150g salàtamajonéz, 150g joghurt 2-3 ek. fehérborecet, só, frissen örölt fehérbors

Ezenkivül: gerezdekre vàgott paradicsom és petrezselyem a diszitéshez.

1. A tésztàt enyhén sos vizben nemtul puhàra fözzük, hideg vizzel leöblitjük és hülni hagyjuk. A borsot 2 dl. enyhén sos vizben 5 percig fözzük, majd levében hülni hagyjuk.

2. Az uborkàt és a pàrizsit (löncshust) kis kockàkra vàgjuk. A petrezselymet aprora.A borsorol is leöntjük a levet, de a fözölevet félrétesszük.Az összes hozzàvalokat összekeverjük egy nagy tàlban.

3.Simàra keverjük a majonézt a joghurttal, ecetel és 3-4 ek.-nyival a borso levéböl. Soval, borssal izesitjük, majd az öntetet a salàtàhoz adjuk.

4. A salàtàt 1 oràn àt lefedve àllni hagyjuk. Ezutàn soval, borssal, ecettel még egyszer megfüszerezzük, ha tulsàgosan kiszàradt, megöntözzük s borso fözölevével. Gerezdekre vàgott paradicsommal és petrezselyemmel diszitve tàlaljuk.


* * * * *


  • Hering-saláta


Két tejes heringet jól ki kell a sótól áztatni, és több léből megmosni. A heringet szálkájától kitisztitva, vagdaljuk deszkán jól össze, és tegyünk bele fél kávéskanál tört borsot, két kanál finom táblaolajat és két kanál jó eczetet; ezeket vegyitsük jól össze. Két jókora alma-nagyságu fekete retket és két nagy almát tisztitsunk meg a héjától és ugy az almát valamint a retket, vágjuk fel egyenlő, késfoknyi vastagsága karikákba. A hering-keverékkel kenjük be a retek-szeleteknek az egyik oldalát; hasonlóképpen bánjunk el az almaszeletekkel. Ezen heringes szeleteket tegyük felváltva vörös czékla szeletekkel salátás tálba: köröskörül diszitsük fel zöldpetrezselyem-levéllel, vagy eczetes zöldugorkával.


* * * * *


  • Jércemellsaláta almával


Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 1 db kígyóuborka, 10-15 dkg savanykás alma, szűrt citromlé, fokhagymás salátaöntet, kevés őrölt fahéj, szezámmag, kevés margarin


A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az előmelegített margarinban megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Az almát, uborkát alaposan megmossuk, az alma magházát eltávolítjuk, majd mindkettőt felcsíkozzuk. Kevés szűrt citromlével megöntözzük, hogy az alma ne barnuljon meg. A hozzávalókat tálba tesszük, a salátaöntetet kevés fahéjjal utóízesítjük, majd a salátára öntjük, átkeverjük. Felhasználásig hűtőben tartjuk. Tálaláskor szezámmaggal hintjük meg.


* * * * *


  • Juhsalàta olajbogyoval


Hozzàvalok: 2-3 zöld paprika, 2 lila hagyma, 1 cs. petrezselyem, 400g juhsajt, 150g fekete olajbogyo, 1 tk. szàritott oregano, paradicsom a diszitéshez.

Öntet: 2 ek. fehérborecet, 4 ek. olívaolaj, só, friss.örölt f.bors.


1. A paprikàkat csikokra vàgjuk, a hagymàt felkarikàzzuk.A petrezselymet durvàra vàgjuk, és mindent összekeverünk egy tàlban.

2. A juhsajtot kockàkra vàgjuk,az olajbogyoval és az oreganoval a salàtàhoz adjuk. Fölverjük az ecetet és az olajat, soval, borssal izesitjük. A salàtàhoz keverjük, és rövid ideig àllni hagyjuk. Gerezdekre vàgott paradicsommal diszitve, lepénykenyérrel tàlaljuk.


* * * * *


  • KÖNNYŰ BURGONYASALÁTA


Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt burgonya, 2 kemény tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál borecet, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál feketebors, 1 tojássárgája, 1.5 dl tejszínes joghurt, 2 evőkanál olaj, 2 alma, 2 csemegeuborka, 2 paradicsom


A burgonyát, a tojásokat és a hagymát megtisztítjuk. A hygmát finomra vágjuk, a salátástálba tesszük. Az ecetet, a cukrot , a sót és a borsot összekeverjük. A burgonyát összevágjuk és hozzákeverjük. a josássárgáját a joghurttal és az olajat felverjük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, az uborkával együtt feldaraboljuk és belekeverjük. Egy apróra vágott paradicsomot szintén hozzáadunk. A két salátát összeöntjük, ízesítjük. Paradicsomkarikákkal és tojásszeletekkel díszítjük, esetleg egy kis paprikával megszórjuk. Rozskenyér vagy barnakenyér frémsajttal illik hozzá.


* * * * *


  • Kukoricasaláta mexikoi modra


Hozzávalók: 1 doboz kukoricakonzerv, 4 evőkanál marinalt paradicsompaprika, 1 konzerv, zöldborso (akkora, mint a kukorica), 1 cs. zöldhagyma a szaraval egyutt, 5 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, mexikoi fűszerkeverék (vagy chili, romai komeny, feketebors), keves porcukor, izles szerint só, cayeni bors


A mártáshoz a majonézt, tejfölt, fűszereket összekeverem, hozzáadom az aprora vagott paprikat, a vékony karikakra vagott zöldhagymat, a leszurt borsot és kukoricat. Az egeszet összekeverem és jol lehutom. Akkor az igazi, ha egy kicsit csipos.


* * * * *


  • Kukoricas rizssaláta


Hozzávalók: 1 zacsko gyors rizs, 25 dkg morzsolt kukorica konzerv, 5 dkg mazsola, 1 csokor zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 husleveskocka, 2 csokor friss kapor, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 mokkaskanal torott feher bors, izles szerint citromle (vagy almaecet), só, porcukor.

.

A rizst a zacskon levo eloiras szerint megfozom, de a fozovizbe elozoleg beleteszem a husleveskockat is. (Termeszetesen kevesebb soval keszítem, mert a husleveskocka is sos.) Amig a rizs fo, elkészítem a mártást: a majonézt és a tejfölt simara keverem, majd citromlevel, borssal és csipetnyi porcukorral izesitem. Belekeverem az egyik csokor megmosott, lecsopogtetett és finomra vagott kaprot, valamint a megtisztitott és szetzuzott fokhagymat. Ezutan a főtt rizst beleontom. A mazsolat megmosom, szarat leszedegetem és keves, forrasban levo vizbe szorom. Egy percnyi forralas utan a langrol lehuzva befedem, és tovabbi 10 percig hagyom puhulni, majd leszurom és hozzáadom a salátahoz. Ugyancsak belekeverem a megtisztitott és vékonyra karikazott zöldhagymat, valamint a, leszurt kukoricát. Az egeszet jol összekeverem és befedve, a hutoszekrenyben erlelem nehany oran keresztul. Talalas előtt meghintem a megmaradt kaporral.


* * * * *


  • Luxus zöldségsaláta


Hozzávalók: 2 főtt, kockákra vágott krumpli, 2 főtt, kockákra vágott sárgarépa, 2 főtt, kockákra vágott fehérrépa, 2 kockákra vágott zöldhúsú paprika, 2 kockákra vágott piroshúsú paprika, 25 dkg főtt, kockákra vágott zöldbab, finomra vágott snidling, 1 pohár majonéz, 3 ek. chiliszósz, zellermag, só, bors, citromlé


Egy nagy salátástálban minden felvágott zöldséget összekeverünk, ízesítjük, hozzáadjuk a snidlinget, megkeverjük, félrétesszük. Összekeverjük a majonézt a chiliszósszal, zellermaggal, citromlével, sóval, borssal. A zöldségeket leöntjük ezzel a majonézzel, jól elkeverjük, ízlés szerint még ízesítjük és tálaljuk.


* * * * *


  • MAJONÉZES VEGYES SALÁTA 1.


Hozzávalók: 3 dl olaj, 2 tojássárgája, só, bors, 3-4 csepp citromlé, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál porcukor, 1.5 kg vegyes zöldség


A tojások sárgáját, a sót a citromlevet és a mustárt habverővel felverjük. Miután simára keverjük az anyagot, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük az olajat, ügyelve arra, hoyg a tojássárgája felvegye. A műveletet addig végezzük, még fényesen csillogó, egynemű masszát, majonézt nem kapunk. A borsót, a kukoricát, a feldarabolt sárgarépát, a gyökeret a zellert sós vízben főzzük, ha kihűl keverjük hozzá a gyalult káposztát, uborkát és hagymát. Az egészre öntsük rá a majonézt és alaposan keverjük össze. Sóval, borssal, mustárral, és porcukorral ízesítjük.


* * * * *


  • Majonézes vegyes saláta 2.


Hozzávalók: 2 tojásból szokásos módon elkészítem a majonézt. Én kevés cukrot is teszek bele, mert ízletesebb. Ha kedvem tartja kaporral, vagy saláta fűszerkeverékkel ízesítem, s 1 pohár csökkentett zsírtartalmú tejlölt és egy kefírt adok hozzá.

Egyéb hozzávalók: 1/2 fej fejeskáposzta, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 konzervkukorica, 1 ü. konzerv borsó, 2 sárgarépa apró kockára vágva,( megfőzve), de lehet gyufaszál vékonyra vágva nyersen is, 1 édeskés alma


A káposztát szép vékonyra reszelem, ugyanígy a vöröshagymát is, megsózom, s rövid ideig állni hagyom. Az almát apró kockákra vágom. A káposztát rövid idő múlva kinyomkodom, s a többi hozávalóval együtt a mártásba kereverem, jól behűtöm, s sült húsokhoz tálalom.


* * * * *


  • Meleg krumplisalàta zöldségekkel


Hozzàvalok: 500g kifliburgonya, 1 sàrga és 1 piros paprika 4 kisebb hagyma, 1 kisebb cukkíni, 1 gerezd fokhagyma 1 friss kakukkfüàgacska, 1 friss rozmaringàgacska só, frissen örölt bors, 1/4 l szàraz fehérbor (vagy 1/8 l fehérborecet és 1/8 l husleves) 100 ml olívaolaj, 2 érett, husos paradicsom 1 citrom leve, 1/2 cs. petrezselyem

1.220°-on elömelegitjük a sütöt.Megpucoljuk és kb. 3 centis kockàkra vàgjuk a krumplit.A paprikàkat elöször félbe, majd 3 centis csikokra vàgjuk.Negyedeljük a hagymàkat, majd 1/2 centis karikàkra vàgjuk a cukkínit.

2.A fokhagymàt aprora vàgjuk.Letépkedjük a kakukkfüvet és a rozmaringot a szàràrol.A krumplit, paprikàt és hagymàt egy nagy lapos tüzàllo tàlba tesszük, hozzàkeverjük a fokhagymàt és a füszernövényeket, majd soval, borssal izesitjük.Meglocsoljuk a borral és az olívaolajjal, és mégegyszer

összekeverjük. A zöldségeket 45 percre a sütöbe tesszük (villanytüzhely 220°, gàztüzhely 3-4-es fokozat), közben gyakran megforgatjuk.

3.A paradicsomokat leforràzzuk, héjukat lehuzzuk, és 8 felé vàgjuk.20 perc utàn a cukkínit is a zöldségek közé keverjük, majd tovàbbi 10 perc utàn hozzàadjuk a paradicsomokat is.

4.Kivesszük a tàlat a sütöböl, a kész zöldségeket meglocsoljuk a citrom levével, és soval, borssal izesitjük. Megmossuk a petrezselymet, a vastagabb szàrak nélkül aprora vàgjuk, a zöldségekhez keverjük. A salàtàt langyosan tàlaljuk.


* * * * *


  • Orosz hússaláta


Hozzávalók: 60 dkg sülthús /vagy maradék sülthús, de lehet maradék pörkölthús is/, 15 dkg csemegeuborka, 15 dkg alma, 20 dkg burgonya, 2 tubus majonéz /nagy/, 1-2 evőkanák mustár, 2 dkg porcukor, só, bors, tárkonylevél


A húst, az uborkát, az almát, a főtt burgonyát vékony metéltre vágjuk. Hozzáadjuk a majonézt, majd mustárral, borssal, sóval, cukorral, tárkonylevéllel ízesítjük,és összekeverjük.Jól lehűtve kínáljuk.

 

szám
Indulás: 2006-05-26
 

 
 

Üdvözöllek a pandamaci portálon!

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt van.

Ha tetszett

Gyere máskor is!

Várom véleményedet a vendégkönyvbe.

Szeretettel:Adrienn

 

         

    Heti horoszkóp:

              

       

A Szépet és a jót becsüld meg,egy pillanat is elég,hogy tönkremenjen

        

                        

 

 

                       

 

Szótár           

Angol                        

Német      

 Francia            

 

 

                        

 Budapest webképe jelenleg

 

 

 

 

 

 

 

  

"Mondd, mi a szerelem?

Két lélek, egy gondolat;

Két szív, egy dobbanás."

 

 

                                                                

 

   

 

látotagó olvassa a lapot.
Névnapkereső
Írj be egy nevet
vagy névtöredéket:

Múltbéli találat
A már kihúzott számok között keres találatokat.
Adjon meg öt lottószámot:

 

              

                     

       

                       

                      

 

Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

 

 

Google

 

 

 

 


Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség