GOFFRIK
Hozzávalók: 13 dkg liszt, 2 tojás, 3 dkg cukor, 1,2 dl tej, 3,5 dl tejszín, 6 dkg margarin, 20 dkg csokoládé, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 zacskó tejszínhab keményítõ, 1/2 teáskanál sütõpor, porcukor, csokoládé lapocskák
A darabokra tördelt csokoládét a tejszínben állandó keverés mellett felolvasztjuk. Éjjelre a hûtõben tartjuk. Puha margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük majd egyenként beleütjük a tojásokat. A sütõporral összekevert lisztet a krémbe szitáljuk és hozzáadjuk a tejet. A csokoládés tejszint keményhabbá verjük és beleszitáljuk a habkeményítõt.
* * * * *
Hozzávalók: 3 tojás sárgaja, 3 teaskanal cukor, 1 kaveskanal só, 1/2 cs sütőpor, 1 és 3/4 pohar liszt, 1 és 1/2 pohar tej, 1/3 pohar olaj, 1 cs vaniliascukor, 3 tojás habja
A poharam kb 2 és fel decis. A cukrot sot tojás sárgajat összekeverem és fokozatosan hozzáadom az olajat, majd a tejet és ha ez kesz a lisztet( ebben előtte elkeverem a sütőport) ezeket csinalhatod geppel, de a legvegen a tojás habjat csak siman egy kanallal keverd bele. Nem kell varnod, mert rogton lehet sütni a gofrit. Nekem ez mindig sikerul.
* * * * *
Hozzávalók: 25 dkg darált hús, 50 dkg burgonya, 5 dkg liszt, 2 tojás, 1 közepes fej hagyma, 2 közepes fej foghagyma, 3 paradicsom, só, õrölt bors, pirospaprika
A burgonyát 1 fej vöröshagymával lereszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk. A foghagymát apróra vágjuk , összekeverjük a darált hússal, tojássárgájával és fûszerezzük.
* * * * *
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 10 dkg liszt, 3 tojás, 7 dkg margarin, 25 dkg túró, 2 dl tejföl, 3 paradicsom, 1 fej saláta, 1 evõkanál ecet, 1 evõkanál paradicsom püré, 2 evõkanál olaj, csipetnyi cukor, só, õrölt bors, pirospaprika, bazsalikom levél
A héjában fõtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük. A margarint habosra keverjük a tojással. Hozzáadjuk a túrót, majd a lisztet végül a burgonya pürét. Sóval ízesítjük. A goffri sütõre bazsalikom levelet fektetünk. A tejfölben kikeverjük a paradicsompürét, majd sóval, borssal, pirospaprikával és cukorral ízesítjük. A paradicsomot apróra vágjuk a salátát lecsöpögtetjük. A salátát ecetes lébe tesszük.
* * * * *
Hozzavalok: 75 g puha vaj, 25 g cukor, 2 tojas, 50 ml tej, 50 ml asvanyviz, 100 g liszt, csipet so, 1/4 cs. sutopor, 400 g krumpli (nem lisztes) lehetoleg elozo nap hejaban megfozve, a goffrisuto kizsirozasahoz vaj, v. olaj
valamint: porcukor a szorashoz, esetleg mentalevelke disziteshez
A vajat habosra keverjuk, egyenkent belekeverjuk a tojasokat. Ezutan mehet bele a cukor, tej, viz es egy csipet so. Vegul a sutoporral elkevert lisztet adjuk hozza. A krumplit kislyuku reszelon lereszeljuk es a tesztaba keverjuk. A goffrikat a sutoben kisutjuk. Porcukorral megszorjuk, es a tejszines bodzakrembol evokanallal "gombocot" szaggatunk, es a tetejere tesszuk, igy talaljuk.
* * * * *
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 tojás, 10 dkg cukor, 17 dkg akácméz, 17 dkg margarin, 50 dkg túró, 2 dl tejszín, 3-4 evõkanál tej, 30 dkg gyümölcs, 1 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál citromlé, néhánycsepp vanília aroma, néhánycsepp rum aroma, csipetnyi só
A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a tojásokat és az aromákat. A lisztet összevegyítjük a sütõporral, sóval és a krémbe szitáljuk. Belekeverjük a tejet is. Az átpasszírozott túrót kikeverjük a cukorral és a citromlével. Belevegyítjük a keményhabbá vert tejszint és óvatosan beleforgatjuk a megmosott gyümölcsöket.
|