Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 

 

 

 

 

 

 

                              

 

 

Sziasztok itt

 

Vendégkönyve

Várom a hozzászólásotokat tetszés,illetve nem tetszést egyaránt..:)

 

 

 

 

 

 épeim

 

           

 

 

Üdvözöllek!

Érezd jól magad nálam.

Ez a te oldalad is...

 Ha tetszik gyere máskor is..:)

 

                

 

 

 

 

Minden egyhelyen...

 

 

                 
             



 

 Baba-Mama sarok:

Várandósság

Csecsemő és kisgyermek

Gyerekek mondták..:)

Gyerek versek,mesék

Kifestők

Angol munkafüzet kisiskolásoknak

Iskoláskor

Serdülőkor

Gyermek nevelés(szellemtudományi szempontból)

 

 

 

Filmkereső

 

 Kedvenc oldalaim:

Msn Smylik

Játék magyarítások

Kínai horoszkóp

Torrent oldalak

Nők lapja café

Babanet

Baba ápolás

Anya lap

Honosító műhely

Gyógyszerekről

Távoktatás

 

 

0
7 8 9 /
4 5 6 *
1 2 3 -
0 +/- . +
C
=

 "Az igazság olyan, mint egy fényes csillag.

 A szobában lévők számára látható,

 de mindegyikük más szemszögből látja."

                                                                                                                     


Holdfázis

Online rádióhallgatás:

Can't Help Falling In Love-A*Teens
Music by "Everything..."
Főzelékek

Zöldbabfőzelék

másként


Hozzávalók:

1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika

A zöldbabot és a krumplit együtt felteszed főni, fűszeres lében (só, bors, vegeta, majoránna). Ha megpárolódott, beleteszed

a karikára vágott virslit. Paprikás rántással berántod, majd tejföllel elkevered. Végül tedd bele az apróra vágott kaprot. Kész.

            

Szárazbab-főzelék


Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 evő. kanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet. A babot egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk, majd másnap, a vízzel felöntött áztatóvízben tesszük fel főni. (Víz helyett füstölt hús leve is kitűnő hozzá.) Fedő alatt, kis lángon megpuhítjuk. Az olajban meg­fonnyasztjuk a hagymát, belekeverjük a lisztet, és barna rántást készí- tünk belőle. A pirospaprikával megszórjuk, és ezzel sűrítjük be a ba­bot. Tálalás előtt kissé megecetezzük és megtejfölözzük.


Szalonnás burgonyafőzelék


Hozzávalók: 1 kg apró szemű burgonya vagy újburgonya, I S dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, I húsleveskocka, só, őrölt bors.


A burgonyát meghámozzuk, gőzben vagy sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A szalonnát felszeleteljük, becakkozzuk, és ropogósra sütjük. A szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a liszttel meghintjük, 1/2 liter krumplifőző vízzel felengedjük, vagy közönséges vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk. A megpuhult burgonyát belerakjuk, és bors­sal meghintve néhány percig együtt pároljuk. Tálaláskor a főzelék te­tejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket.



Sárgaborsó fozelék


Hozzávalók: 40 dkg feles sárgaborsó, 1 l füstölthús-lé, 5 dkg vöröshagyma, 4 dkg zsír, só, 4 dkg liszt, 1 késhegynyi törött bors.


Elkészítése: Az elozo napon beáztatott borsót leszuröm, leöblítem. Füstöltében kezdem elfozni. Hozzáadom a megtisztított vöröshagymát. Világos rántást készítek, hidegvízzel felöntöm, simára keverem, és ezzel surítem a már megpuhult borsót. Lassan forralom, sóval és törött borssal ízesítem. Elfott levét mindig pótolom. Ha kész, a vöröshagymát kiveszem belole. Áttörve is készítheto.




krumplifőzelék

Hozzávalók:

1,5 kg krumpli

1 kisebb fej vöröshagyma

kevés pirospaprika

2 dl tejföl

egy evőkanál liszt

kevés étolaj

néhány babérlevél

víz

Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg.

Pucoljuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára.

Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tűzről,

hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg kevés pirospaprikával,

keverjük el. Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a

krumplit, keverjük pár percig. Öntsük fel vízzel, hogy

éppen ellepje. Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket.

Főzzük kisebb lángon. Keverjük el a tejfölt a liszttel,

majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfőtt krumplihoz.

Főzzük még pár percig kevergetve.

Kelkáposzta-fozelék

Hozzávalók:

2 kg kelkáposzta

1 kg burgonya

10 dkg zsír

15 dkg liszt

5 dkg paprika

1 dkg fokhagyma

0,2 fuszerpaprika

0,2 köménymag

3 dkg só, 0,5 dkg bors

Javasolt folyadékmennyiség (csontlébol) 2 l

Csontléhez:

50 dkg sertéscsont

30 dkg sárgarépa

25 dkg petrezselyemgyökér

10 dkg zellergumó

Javasolt folyadékmennyiség (felére beforralva): 4 l

A kelkáposztát megtisztítjuk, sérült leveleit

eltávolítjuk. Elobb félbe-, majd kb. 2x2 cm-es darabokra

aprítjuk. Váltott bo, hideg vízben megmossuk. Ha a

kelkáposzta öreg, le kell forrázni. Forrásban levo vízbe

tesszük a kelkáposztát, forraljuk, fakanállal vízbe

nyomkodjuk, jól átkeverjük. A forrázott kelkáposztát

leszurjük, leöblítjük. Ha a forrázást elmulasztjuk, a

fozelék íze kesernyés lesz.

A megtisztított burgonyát egyenletes, 1x1 cm-es kockákra

daraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát

sóval pépesre dörzsöljük. A forrázott kelkáposztát

forrásban levo csontlébe helyezzük. Felforraljuk,

megsózzuk, köménymaggal, törött borssal fuszerezzük.

Hozzáadjuk a burgonyát, fedovel lefedjük, majd teljesen

puhára fozzük.

Zsemleszínu rántást készítünk. Belekeverjük a

vöröshagymát, a fokhagymát, mindkettovel jól elkeverjük.

Végül a tuzrol levéve gyorsan hozzákeverjük a

fuszerpaprikát. Azonnal felengedjük hideg vízzel, és

habverovel simára keverjük.

A rántást a fozelékhez adjuk állandó keverés mellett. A

fozeléket felforraljuk, szükség szerint utánízesítjük,

majd mérsékelt tuzön idonként óvatosan megkeverve készre

fozzük. A kelkáposzta - fozelék készítésénél ügyeljünk

arra, hogy mindkét nyersanyag egy idoben puhuljon meg.



Karalábéfőzelék


Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, I dl tejföl, só, 1 csokor petrezselyemzöld.


A meghámozott karalábét széles laskára vagy kockákra vágjuk, és egy . kevés sóval a zsiradékban a saját levében vagy egy kevés vízzel puhá­ra pároljuk. Zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, egy kevés vízzel fel­engedjük, és összevagdalt petrezselyemzölddel meghintve, megtejfö­lözve tálaljuk.



Ínyenc krumplifozelék

Hozzávalók:

60 dkg tisztított krumpli

(nem szétfövo fajta),

2 dl tejföl,

3 evokanál olaj,

1 csokor zellerzöld (vagy 1 cikk zeller

és 1 evokanál vágott petrezselyem),

1 evokanál vegeta,

1 evokanál paradicsompüré,

1 pici fej vöröshagyma,

kevés só, csipetnyi porcukor,

csipetnyi törött fehér bors.

A krumplit egyforma kis kockákra vágjuk. Lábosban

felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított és

fokhagymaprésen összezúzott (vagy lereszelt)

vöröshagymát, majd kis lángon egy percig kevergetve

pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott zellerlevél

felét (vagy a megreszelt zellert) és a paradicsompürét,

ezt követoen tovább pirítjuk egy percig. A krumplit

rátéve további néhány percig pirítjuk, végül annyi

vízzel öntjük fel, amennyi szuken ellepi. Beszórjuk a

vegetát és a borsot, majd pedig lefedjük és megfozzük.

Közben a lisztet a tejföllel és 2 evokanál

krumplifozovízzel simára keverjük, és a már megfott

krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól

kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk és kis

cukorral ízesítjük. A tuzrol lehúzva belekeverjük a

megmaradt és nagyon finomra vágott zellerlevelet (vagy a

petrezselyemzöldet), és befedve 10 percig saját gozében

hagyjuk állni, csak azután tálaljuk.



Gombapaprikás 2-4 személyre


50 dkg gomba

1 fej vöröshagyma

3-4 szál petrezselyem

2 dl tejföl

1 evőkanál zsíradék

liszt

pirospaprika


Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon pirítsd sárgára.

Add hozzá a megtisztított és szeletekre vágott gombát, az

apróra vágott petrezselymet, hintsd meg egy csapott kávéskanálnyi

pirospaprikával, sózd és párold puhára. (Ha kell, egy kevés

vízzel pótold a folyadékveszteséget.) Ezt követően szórd meg

egy kávéskanálnyi liszttel, öntsd hozzá a tejfölt, jól keverd

el és egyszer forrald össze.



Finomfozelék

Hozzávalók:

90 dkg sárgarépa

80 dkg petrezselyemgyökér

50 dkg karalábé

50 dkg kelvirág

20 dkg zöldborsó

10 dkg zsír

15 dkg liszt

1 csomó petrezselyemzöld

6 dkg cukor

3 dl tej

3 dkg só

Javasolt folyadékmennyiség (csontlébol) 3 l

Csontléhez:

50 dkg sertéscsont

30 dkg sárgarépa

25 dkg petrezselyemgyökér

10 dkg zellergumó

Javasolt folyadékmennyiség (felére beforralva): 6 l

A megtisztított és megmosott sárgarépát,

petrezselyemgyökeret és karalábét 1x1 cm-es kockákra

daraboljuk. A kelvirágot rózsáira szedjük, beáztatjuk,

és megmossuk. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A

konzerv zöldborsót leszurjük, és ha szükséges jól

lemossuk.

A kockákra vágott zöldségeket, a karalábét, a kelvirágot

kello nagyságú lábasba helyezzük. Annyi csontlét vagy

vizet öntünk rá, hogy ellepje. Felforraljuk, megsózzuk,

és fedo alatt puhára fozzük.

A konzerv zöldborsót a puhára fozött zöldségekhez,

karalábéhoz, kelvirághoz adjuk. Világos rántást

készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott

petrezselyemzöldet. Hideg vízzel felengedjük. A rántást

habverovel simára keverjük, a fozelékhez adjuk.

Felforraljuk, tejet adunk hozzá. Sóval és cukorral

ízesítjük.

A fozeléket óvatosan kevergetve, mérsékelt tuzön lassan

kiforraljuk. Jó ízt ad a fozeléknek ha a végén vajban

párolt, finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
szám
Indulás: 2006-05-26
 

 
 

Üdvözöllek a pandamaci portálon!

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt van.

Ha tetszett

Gyere máskor is!

Várom véleményedet a vendégkönyvbe.

Szeretettel:Adrienn

 

         

    Heti horoszkóp:

              

       

A Szépet és a jót becsüld meg,egy pillanat is elég,hogy tönkremenjen

        

                        

 

 

                       

 

Szótár           

Angol                        

Német      

 Francia            

 

 

                        

 Budapest webképe jelenleg

 

 

 

 

 

 

 

  

"Mondd, mi a szerelem?

Két lélek, egy gondolat;

Két szív, egy dobbanás."

 

 

                                                                

 

   

 

látotagó olvassa a lapot.
Névnapkereső
Írj be egy nevet
vagy névtöredéket:

Múltbéli találat
A már kihúzott számok között keres találatokat.
Adjon meg öt lottószámot:

 

              

                     

       

                       

                      

 

Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

 

 

Google

 

 

 

 


Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK