Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 

 

 

 

 

 

 

                              

 

 

Sziasztok itt

 

Vendégkönyve

Várom a hozzászólásotokat tetszés,illetve nem tetszést egyaránt..:)

 

 

 

 

 

 épeim

 

           

 

 

Üdvözöllek!

Érezd jól magad nálam.

Ez a te oldalad is...

 Ha tetszik gyere máskor is..:)

 

                

 

 

 

 

Minden egyhelyen...

 

 

                 
             



 

 Baba-Mama sarok:

Várandósság

Csecsemő és kisgyermek

Gyerekek mondták..:)

Gyerek versek,mesék

Kifestők

Angol munkafüzet kisiskolásoknak

Iskoláskor

Serdülőkor

Gyermek nevelés(szellemtudományi szempontból)

 

 

 

Filmkereső

 

 Kedvenc oldalaim:

Msn Smylik

Játék magyarítások

Kínai horoszkóp

Torrent oldalak

Nők lapja café

Babanet

Baba ápolás

Anya lap

Honosító műhely

Gyógyszerekről

Távoktatás

 

 

0
7 8 9 /
4 5 6 *
1 2 3 -
0 +/- . +
C
=

 "Az igazság olyan, mint egy fényes csillag.

 A szobában lévők számára látható,

 de mindegyikük más szemszögből látja."

                                                                                                                     


Holdfázis

Online rádióhallgatás:

Can't Help Falling In Love-A*Teens
Music by "Everything..."
Hidegételek

 

Hideg csemegék a kánikulában


Akár munkával, akár kellemes fürdőzéssel töltöttük el a napunkat, a késő
délutáni órákban örömet okozhatunk családunk tagjainak vagy barátainknak hideg
csemegék kínálásával. 
                 
    
Töltött paradicsom
Hozzávalók: 60 dkg paradicsom, 20 dkg csiperkegomba, 2 dl tartármártás, 2 dkg
vaj, 1 fej saláta, 0.5 dl száraz fehérbor, KNORR Delikát ételízesítő
A paradicsomokat alaposan megmossuk, kalapjukat levágjuk, belsejüket kivájjuk.
A megtisztított, nagyon jól megmosott, felszeletelt gombát kevés vajon
ételízesítővel fűszerezve lepároljuk, majd kihűtjük. A tartármártást
utóízesítjük a száraz fehérborral, és belekeverjük a gombát. Megtöltjük a
paradicsomokat, és fogyasztásig hűtőben tartjuk. Jól megmosott salátalevélre
tálaljuk. Pirított kenyérszeleteket kínálunk hozzá.
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 1340 kJ/320 kcal
Ajánlott ital: száraz rozé - Mőcsényi Kékfrankos Rosé 2001

                
Hűsítő dinnyekehely
Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 2 kg mandarin, 20 dkg eper, 1 db ananász, 1
doboz őszibarack, 1 dl triple sec, 1 db citrom
A gyümölcsöket megtisztítjuk, alaposan megmossuk. A dinnye magjait
eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk őket. Az őszibarack levét utóízesítjük
kevés triple sec likőrrel és szűrt citromlével. A gyümölcsöket összekeverjük,
majd kevés lével visszatöltjük a dinnyekosarakba. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 1220 kJ/290 kcal

                  
Füstölt sonkával bolondított sárgadinnye
Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 20 dkg (2 db csomagolt) szeletelt füstölt sonka,
10 dkg szeder, 10 dkg ribizli
A sárgadinnyéket kívül alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, hosszában
félbevágjuk, magjait eltávolítjuk. A dinnyehúst kivájjuk, nagyobb darabokra
vágjuk. Lazán összekeverjük a többi megtisztított, megmosott gyümölccsel, és
visszahalmozzuk a dinnyehéjakba. A füstölt sonkából "rózsákat" hajtunk, és
ráhelyezzük a gyümölcsökre. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 1090 kJ/260 kcal
Ajánlott ital: száraz rozé - Balatonakali Rosé 2001 Pántlika Pincészet


Gyümölcsös hűsítők házilag
A fülledt melegben nagyon fontos, hogy elég folyadékot fogyasszunk. Enni se
nagyon van kedvünk, csak frissítő ételekre vágyunk. Használjuk ki a nyári
gyümölcsszezont, és főzés helyett keverjünk ivóleveket vagy gyümölcsös teákat.



Dinnyekoktél
Hozzávalók: 15 dkg sárgadinnye, 1 dl víz, 1 kiskanál méz, (vagy egy csepp
édesítő, de el is hagyható), citromlé.
A dinnyéből karalábévájóval kivágunk néhány gömböt, meglocsoljuk citromlével,
egy kis mézzel és betesszük a hűtőbe egy kicsit. A maradék dinnyét a vízzel
összeturmixoljuk, majd a dinnyegolyókat pohárba tesszük, erre öntjük a
turmixot. Pár csepp rumaromával bolondíthatjuk.


Csipkelimonádé
Hozzávalók: csipketea, csipkeszörp, citromlé.
A csipketeát langyosan vagy hidegen elkeverjük a szörppel, a citromlével
ízesítjük. Behűtve kellemes üdítőital.


Ribizli-bólé
Hozzávalók: 15 dkg ribizli, 3 teáskanál méz, 2-3 dl ásványvíz.
A ribizli felét szitán áttörjük, majd összekeverjük a meghagyott ribizli
szemekkel. A mézzel édesítjük, és tálalás előtt felöntjük az ásványvízzel.
Egy-két csepp rumaromával is ízesíthetjük. Bármilyen piros gyümölcsből, de
vegyesen is elkészíthető. A savanykás gyümölcsöktől üdítő hatású lesz.


Cseresznye-meggy turmix
Hozzávalók: cseresznye és meggy fele-fele arányban, zsírszegény tej, méz.
A hozzávalókat addig turmixoljuk amíg a koktél egynemű nem lesz. Kellemes
ital, a cseresznye édességét feldobja a meggy savanykás íze.


Epres banán
Hozzávalók: 5 dkg eper, egy kisebb banán, 1.5 dl zsírszegény tej, méz, ha
szükséges.
A gyümölcsöket a tejjel, és a mézzel összeturmixoljuk. Tápláló ital,
reggelire, uzsonnára gyorsan elkészíthető.


Egészségbomba
Hozzávalók: 10 dkg alma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg cékla.
A lereszelt hozzávalókat tegyük gyümölcscentrifugába, és nyerjük ki a levét. A
friss gyümölcslevet érdemes azonnal elfogyasztani, hogy ne romoljon a
vitamintartalma. Reggeli italként a legjobb a hatása. Ne adjunk hozzá
édesítőt.


Hűsítő paradicsomital
Hozzávalók: 10 dkg paradicsom, egy darabka zeller, 1 fél alma, 1 kiskanál
vágott petrezselyemzöld, 1 kiskanál tökmagolaj, 1 dl víz.
A meghámozott, feldarabolt paradicsomot az almával, zellerrel, az olajjal és a
petrezselyemmel, és a vízzel összeturmixoljuk. Hosszú pohárba töltjük,
jégkockát dobunk bele, és petrezselyemmel díszítjük.


Joghurtos uborka
Hozzávalók: 1 kovászos uborka vagy nyers uborka, 1 pohár joghurt, 1 kiskanál
vágott kapor (ha nyers uborkát használunk, akkor egy csipet fokhagyma-só, vagy
egy fél gerezd fokhagyma.)
A meghámozott uborka felét összeturmixoljuk a joghurttal, fűszerekkel. A
maradék uborkát apró kockákra vágva keverjük bele. Kaporral megszórva, jól
behűtve tálaljuk akár leves helyett is.


Perzsa joghurt
Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 1 pohár víz, egy csipet só.
Egy üvegben összekeverjük a hozzávalókat, majd a kupakot rátéve jól
összerázzuk. Poharakba jégkockát teszünk, erre öntjük a joghurtot. Nagy
forróságban nagyon kellemes és egy egyben tápláló ital.


Hűsítő, frissítő: jeges tea házilag
Kánikulában minden jól jön, ami oltja a szomjat. A jeges tea - kevés cukorral
- kitűnő frissítő, de nem a bolti "mű" tea, hanem a házilag készült ital.


Jeges tea (natúr)
Hozzávalók: 1 liter erősebb tea, egy citrom vagy narancs leve, cukor, vagy
méz, ízlés szerint, jég.
Forraljuk fel a vizet, készítsük el a teát (3-4 filter szükséges), majd
édesítsük tetszés szerint. Hűtsük le a teát és adjuk hozzá a citrom, vagy a
narancs levét.
Hosszú poharakba tegyünk jégkockákat, és citromszeletet, és öntsük fel a
teával.
Felnőtteknek: citrus likőrökkel (fél dl/liter) erősíthető a tea.


Jeges tea mentával
Hozzávalók: 8 csésze víz, 3 teafilter, negyed csésze friss mentalevél, 1
csésze cukor.
Egy közepes lábasba öntsünk 4 csésze vizet, tegyük bele a teafiltereket és a
mentalevelet. Melegítsük forrásig, fedjük le, majd főzzük 10 percig lassú
tűzön. Szedjük ki a filtereket és a mentát a teából, és öntsük egy nagyobb
kancsóba, adjuk hozzá a cukrot és kevergessük, amíg el nem olvad. Adjuk hozzá
a többi vizet, keverjük el. Ha kihűlt, jéggel tele poharakban tálaljuk. A
pohár szélét díszítsük mentalevéllel.
Felnőtteknek: egy-egy pohár teát 2 cl bourbonnal "fel lehet javítani".


Feketeribizlis jeges tea
Hozzávalók: a teához: 4 filter feketeribizlis tea, 4 csésze víz, 1 zöld citrom
(lime) 4 felé vágva.
A sziruphoz: 1.3 csésze cukor, 1,25 csésze víz.
Forraljuk fel a vizet, öntsük a filterekre, áztassuk 5 percig, majd vegyük ki
a filtereket. Hagyjuk a teát kihűlni.
A cukorból főzzünk a vízzel szirupot, hűtsük le. A hideg teát keverjük el a
sziruppal (használhatunk feketeribizli szörpöt is helyette), csavarjunk bele a
gerezdekre vágott zöld citrom levéből, és a gerezdeket rakjuk bele a teába.
Jéggel teli poharakban szervírozzuk.


Jázmintea szörbet
Hozávalók: 3 csésze víz, 2 és fél evőkanál jó minőségű jázmintea levél,
háromnegyed csésze plusz 2 evőkanál cukor.
Forraljuk fel a vizet lábosban, adjuk hozzá tealevelet, vegyük le a tűzről.
Fedjük le és áztassuk 5 percig. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük oldódásig, majd
szűrjük le a teát. Fedjük le és hagyjuk kihűlni. A hideg teából fagylatgéppel
készítsük el szörbetet.


Görögdinnye ital mentával; nem tea, de nagyon kellmes
Hozzávalók: 3 csésze görögdinnye felkozkázva, kimagozva, fél csésze hideg
mentatea, fél csésze szóda-, vagy ásványvíz, mentalevél.
A dinnyekockákat tegyük egy éjszakára mélyhűtőbe.
Másnap a fagyott dinnyét a teával és a vízzel tegyük mixerbe, és keverjük
addig, amíg sima nem lesz az ital. Öntsük poharakba és díszítsük
mentalevéllel.


A cukrászdák mindennapos süteményeit, mint a Rigó Jancsi, Indiáner, stb.
mindannyian ismerjük, szeretjük, de a történetükről, nevüknek eredetéről igen
kevesen ismerik a valóságot.

Rigó Jancsi
A Rigó Jancsi a híres cigányprímás, és a francia Chimay grófnő románcának
állít emléket. Az eset a múlt század végén történt, amint a grófnőt
megszöktette a híres prímás. Erről film is készült francia -magyar
koprodukcióban "Fekete szem éjszakája" címmel. Ezután született meg a finom
sütemény.

Hozzávalók: 6 tojás, 6 kanál porcukor, 10 dkg csokoládé, 3 kanál liszt,
A krémhez: 4 dl tejszín, 8 dkg cukor, 4 dkg kakaó,
A csokoládémázhoz: 5 dkg csokoládé, 3 dkg vaj, 2 kávéskanál porcukor, 1
kiskanál tojásfehérje;
Elkészítés: 6 tojás sárgáját 6 kanál porcukorral keverjen habosra. Vegyítsen
hozzá 10dkg reszelt csokoládét, majd a 6 tojás keményre vert habját és 3 kanál
lisztet. Jól keverje el, és 2 db 15x20 cm-es vékony lapban süsse meg. A
sütőedényt vajazza, és liszttel szórja be. Közepes hőfokú sütőben tűpróbáig
süsse.
Kihűlés után az egyik lapot 4-5 cm vastagan kenje meg a krémmel, amihez a
tejszínt, a cukorral és a kakaóval keményre verje fel, ízesítse vaníliával.
A másik lapot a csokoládémázzal vonja be, amihez a csokoládét egy kis edényben
gőz felett olvassza meg, mikor már puha, keverje ki a cukorral és a vajjal. Ha
már langyosra hűlt a tojásfehérjével hígítsa, amitől szép fényes lesz. Ha
megszáradt, egyenletes kockákra szeletelje fel, 15-20 egyenlő darabra. Így
később könnyebb a sütemény szeletelése.
A csokimázzal bevont szeletkéket pontosan egymás mellé a krémre helyezze el.
Hűtőben jól hűtse le, majd melegvizes késsel szeletelje fel.


Indiáner
1834-ben egy Bécsben élő Pálffy Ferdinánd nevű úriember vette bérbe a
Theater an der Wient. Ott egy operettben egy indián artistát alkalmazott. A
darab népszerűsítésére egy jó nevű cukrásszal készíttetett egy süteményt, amit
"Indiáner"-nek neveztek el. Azóta nagyon sokféle indiáner készült világ
szerte. Találkoztak már 25 cm -es süteménnyel is, a legnagyobb azonban 2 m
magas volt. Ezt a süteményt 1929. júniusában készítették a Bécsi cukrászok
ünnepi felvonulására. Kétlovas kocsin vitték végig az Osztrák fővároson,
természetesen tejszínhabbal töltve.

Hozzávalók: 4 evőkanál porcukor, 5 tojás, 5 evőkanál liszt,
A csokoládémázhoz: 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál cukor, 2 dkg
vaj, 1/2 l habtejszín;
Elkészítés: A porcukrot a tojás sárgákkal keverje nagyon habosra. Vegyítse
hozzá a nagyon keményre felvert tojáshabot, majd a lisztet. Csillagcsőrrel
ellátott habnyomó zsákból, sütőpapírra 5-6 cm átmérőjű, kör alakú fánkformákat
nyomjon.
Mérsékelt tűznél süsse meg, de a sütő ajtaját kissé tartsa nyitva, hogy a gőz
eltávozzon. A megsült fánkokat hagyja kihűlni, a belsejét éles késsel és
kiskanál segítségével kaparja ki.
Készítsen csokoládémázat. A kakaót a cukorral és a vízzel főzze nagyon sűrűre.
A tűzről levéve dobja bele a vajat és addig keverje, míg felolvad. Mártsa a
fánkokat csokoládémázba, amit hűvös helyen, rácson hagyja megszáradni. A
tejszínt kemény habbá verje, tálalás előtt töltse meg fánkokat, és
kettőt-kettőt összeragasztva kínálja.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
szám
Indulás: 2006-05-26
 

 
 

Üdvözöllek a pandamaci portálon!

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt van.

Ha tetszett

Gyere máskor is!

Várom véleményedet a vendégkönyvbe.

Szeretettel:Adrienn

 

         

    Heti horoszkóp:

              

       

A Szépet és a jót becsüld meg,egy pillanat is elég,hogy tönkremenjen

        

                        

 

 

                       

 

Szótár           

Angol                        

Német      

 Francia            

 

 

                        

 Budapest webképe jelenleg

 

 

 

 

 

 

 

  

"Mondd, mi a szerelem?

Két lélek, egy gondolat;

Két szív, egy dobbanás."

 

 

                                                                

 

   

 

látotagó olvassa a lapot.
Névnapkereső
Írj be egy nevet
vagy névtöredéket:

Múltbéli találat
A már kihúzott számok között keres találatokat.
Adjon meg öt lottószámot:

 

              

                     

       

                       

                      

 

Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

 

 

Google

 

 

 

 


Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség