Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 

 

 

 

 

 

 

                              

 

 

Sziasztok itt

 

Vendégkönyve

Várom a hozzászólásotokat tetszés,illetve nem tetszést egyaránt..:)

 

 

 

 

 

 épeim

 

           

 

 

Üdvözöllek!

Érezd jól magad nálam.

Ez a te oldalad is...

 Ha tetszik gyere máskor is..:)

 

                

 

 

 

 

Minden egyhelyen...

 

 

                 
             



 

 Baba-Mama sarok:

Várandósság

Csecsemő és kisgyermek

Gyerekek mondták..:)

Gyerek versek,mesék

Kifestők

Angol munkafüzet kisiskolásoknak

Iskoláskor

Serdülőkor

Gyermek nevelés(szellemtudományi szempontból)

 

 

 

Filmkereső

 

 Kedvenc oldalaim:

Msn Smylik

Játék magyarítások

Kínai horoszkóp

Torrent oldalak

Nők lapja café

Babanet

Baba ápolás

Anya lap

Honosító műhely

Gyógyszerekről

Távoktatás

 

 

0
7 8 9 /
4 5 6 *
1 2 3 -
0 +/- . +
C
=

 "Az igazság olyan, mint egy fényes csillag.

 A szobában lévők számára látható,

 de mindegyikük más szemszögből látja."

                                                                                                                     


Holdfázis

Online rádióhallgatás:

Can't Help Falling In Love-A*Teens
Music by "Everything..."

 

Löncshúskrém
         
  Hozzávalók:
  5 dkg löncshúskrém,
  10 dkg ráma,
  kevés mustár,
               
  A löncshúst , rámat, mustárt habosra keverjük
  robotgéppel.

                                                    

Töltött franciakenyér
      
  Hozzávalók:
  2 db tojás
  20 dkg ementáli sajt
  15 dkg főtt sonka
  1 db csemege uborka
  1 ek kapribogyó
  10 dkg lágy vaj
  20 dkg krémsajt
  1 teáskanál fehérbors
  1 teáskanál mustár
  1 bagett
               
  A tojást tíz percig főzzük, lehűtjük, hidegen
  megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Lereszeljük a sajtot,
  a sonkát és az uborkát apró kockákra vágjuk, a
  kapribogyót finomra aprítjuk. A vajat a krémsajttal és a
  fűszerekkel habosra keverjük, mustárral ízesítjük. A
  krémet összekeverjük a felaprított hozzávalókkal.
  Hosszában kettévágjuk a bagettet, megtöltjük és
  összecsukjuk. Hűtjük vagy alufóliába csavarva sütjük.
  Vastag szeletekben tálaljuk. A megtöltött kenyeret
  tegyük egy órára hűtőbe, és csak ezután szeleteljük. Ha
  sütőbe tesszük, akkor még melegen vágjuk fel, és azonnal
  tálaljuk. Próbálja ki , Önnek melyik ízlik jobban.
  Vegyes saláta, pl. fejes saláta, hagyma- és
  paprikakarikákkal, szójaszószban megforgatva, hideg sör
  (akár alkoholmentes) illik hozzá.
  

                                                       

 Zelleres tojaskrem
      
 Hozzávalók:
 4 db fott tojas
 2 db szarzeller
 2 ek majonez
 2 ek tejfel
 so, bors, citromle, mustar
               
 A majonezt osszekeverjuk a tejfellel, soval, borssal,
 egy par csepp citromlevel es egy fel kk. mustarral.
 Felkockazzuk a zellerszarat es a tojast es az egeszet
 osszekeverjuk. Piritosra kenve talaljuk.

Töltött kenyérszeletek

Hozzávalók (4 személyre):
800g szögletes kenyér,
5 tojás,
1 gyöngyhagyma,
200g cukkini,
80g füstölt lazac (konzerv),
néhány dióbél,
metélohagyma,
tárkony,
3 szelet fondü sajt,
1 dl tej, vaj, tejszín, só, bors.

4 vastag szelet kenyeret vágunk. A belüket egy kissé
kivájjuk, az üreget olvasztott vajjal bekenjük. 180
fokra felmelegített sütoben 4-5 percig elosütjük a
kenyérszeleteket. Az apróra vágott hagymát 40g vajon
megfonnyasztjuk, rádobjuk a megtisztított, kockákra
vágott cukkinit, 5 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk,
majd egészen kicsire mérsékeljük a tüzet. Felütjük a
tojásokat, összekeverjük a tejjel, 1 kanál apróra vágott
hagymával, a reszelt sajttal, ráöntjük a cukkinire, és
folytonos keverés mellett addig sütjük, amíg a tojás
megszilárdul. Lehúzzuk a tuzrol, és hozzákeverünk 2
kanál tejszínt, a kockákra vágott lazacot, a durvára
vágott diót és egy csipet tárkonyt. A kenyérszeletekbe
töltjük, és tálaljuk.

Tom burger mikróban.
         
  Hozzávalók:
  3 db zsemle
  3 szelet sajt
  3 szelet bacon szalonna
  3 kávéskanál pizza szósz
  vaj
               
  A zsemléket félbevágjuk,megkenjük vajjal.Ráhelyezzük a
  szalonna szeleteket,erre rakjuk a pizza szószt,majd
  ráhelyezzük a sajtot,ráboritjuk a megkent felső
  részét.Porcelán vagy tűzálló tányérra helyezzük és 3.5
  percig 650W-os mikróbam sütjük.
 

Tojáskrém
                       
 Hozzávalók:
4 db tojás
5 dkg margarin
1-2 evőkanál tejföl vagy kefír
mustár, vöröshagyma,
petrezselyemzöld, bazsalikom, só ízlés szerint
                       
A tojásokat keményre főzzök, majd lereszeljük és jól
kikeverjük a többi anyaggal. Ha elég sima és krémszerű,
akkor a kenyérre kenve egy szelet felvágottal vagy
szalámival germekeink kedves étele lehet.

Szilveszteri sajttorta
                       
        
  Hozzávalók:
  1 nagy kerek rozskenyér,
  5 dkg reszelt rokfort,
  10 dkg tejszínkrémsajt,
  10 dkg körözött,
  10 dkg paprikás szalámi,
  15 dkg vaj vagy margarin,
  10 dkg reszelt trappista sajt,
  5 dkg darált dió,
  1 dl suru tejföl,
  2 csokor snidling,
  2 gerezd fokhagyma,
  só, törött bors, currypor, piros fuszerpaprika ízlés
  szerint.
                       
  A reszelt rokfortot 5 dkg vajjal, 1 teáskanál tejföllel,
  csipetnyi sóval, borssal és 1 gerezd összezúzott
  fokhagymával habosra keverjük. A krémsajtot a dióval
  összekeverjük. A körözöttet pirospaprikával és a
  snidling felével kikeverjük. A szalámi felét nagyon
  apróra vágjuk, és 5 dkg vajjal meg 1 teáskanál tejföllel
  ugyancsak kikeverjük. Végül a megmaradt vajat a reszelt
  sajt felével, 1 kanál tejföllel, a curryporral, törött
  borssal és az összezúzott fokhagymával habosra keverjük.
  A kenyeret nagyon éles késsel 5 lapba vágjuk. Az alsó
  lapot alufóliára fektetjük, és megkenjük a
  rokfortkrémmel, majd ráborítjuk a második lapot. Erre
  körözöttet kenünk. A harmadik lapot a szalámis vajjal, a
  negyediket a diós krémsajttal, az ötödiket pedig a
  currys sajtkrémmel kenjük meg. A megmaradt kenyérbol egy
  szeletet levágunk, és apróra morzsoljuk. Ezt a
  morzsalékot rászórjuk a currys krémmel bekent torta
  oldalára. Tetejét kirakjuk a megmaradt szalámiból
  csavart kis tölcsérekkel, és meghintjük a finomra metélt
  snidlinggel meg a reszelt sajttal. Hutoszekrényben
  legalább 2 napig dermesztjük. Tortacikkekre szeletelve
  tálaljuk.
               

Szendvicstorta
                       
Hozzávalók:
0,5 kg házikenyér,
8 dkg vaj,
10 dkg libamájkrém,
20 dkg sonkakrém,
10 dkg tojáskrém,
10 dkg körözött
10 dkg marhanyelv

Kör alakú, szikkadt kenyér héját lefaragjuk, a belét
torta alakúra vágjuk, majd éles késsel kb. 0,5 cm vastag
szeletekre vágjuk. A szeleteket megvajazzuk. Jóízű
libamájkrémet, körözöttet, sonkakrémet, tojáskrémet
készítünk, amellyel egyenletesen rétegezzük a
megvajazott kenyérszeleteket. A torta alakúra
összerakott kenyeret lepréseljük, majd oldalát és
tetejét vajjal bekenjük. Ezután oldalát és tetejét
meghintjük finomra vágott füstölt marhanyelvvel, majd
hűtőszekrénybe dermesztjük. A szendvicstortát a
tortákohoz hasonlóan meleg vízbe mártott késsel
daraboljuk. Csillagcsővel ellátott habzsákba sonkakrémet
töltünk. A szendvicstortacikkekre habzsákból kis
rózsákat fecskendezünk, amelyre főtt
tojásfehérje-szeletekből vágott vagy kiszurt motívumokat
helyezünk.

S. úr kendvenc vacsorája
     
 Hozzávalók:
 vágott zsemle 2 db
 csirkemellfilé 1 db
 édes mustár, hagyma, sárgarépa, bors, vaj, majonéz,
 szerecsendió
               
 A zsemléket kettészeljük, és belső felüket grillen
 barnára pirítjuk. A csirkemellből két vastag szeletet
 formázunk, alaposan megszórjuk szerecsendióval, és forró
 vajban ropogós pirosra sütjük. A zsemlék alját megkenjük
 mustárral, megszórjuk reszelt hagymával és sárgarépával,
 ráfektetjük a húsokat, megborsozzuk, és végül ízlés
 szerint majonézzel ízesítjük. A szendvicseket kicsit
 összenyomjuk, majd kettészeljük, és banánturmixszal
 tálaljuk.
              

Sajtos pirítós zöld fűszerekkel
        
  Hozzávalók:
  4 szelet félbarna vagy fehér kenyér
  1 gerezd fokhagyma
  1 csomag petrezselyem,
  1 zsemle (egy napos),
  4 evőkanál tejszín,
  2 dkg vaj,
  13 dkg főtt sonka,
  13 dkg gouda sajt
               
  A kenyeret tegyük a kenyérpirítóba, pirítsuk meg, és
  hagyjuk kihülni. Hámozzuk meg a fokhagymát, ha van zöld
  hajtás a közepén, akkor azt távolítsuk el. A
  petrezselymet és a zsemlét vágjuk fel nagy darabokra.
  Mindkettőt a fokhagymával együtt turmixoljuk össze.
  Keverjük hozzá a tejszínt, és ízesítsük fűszeres illetve
  zelleres sóval.Vajazzuk meg a kenyereket, és mindegyikre
  tegyünk egy szelet sonkát és sajtot. Az előzőleg
  elkészített masszával teljesen fedjük be a szeletet. A
  pirítóst rakjuk a sütőbe egy sütőlemez feletti
  rostélyra, majd addig süssük, amíg a zsemlemorzsa
  világosbarnára nem pirul. A száraz, egynapos zsemlét
  fagyasszuk le hozzá. Sárgarépa saláta illik hozzá,
  amihez készítsünk öntetet személyenként 1/3 joghurtból,
  tejszínből és majonézből, mézzel és citromlével
  ízesítve.
               

Sajtfalatkák
          
  Hozzávalók:
  2,5 dkg camambert sajt,
  6 dkg lágy vaj,
  4 evőkanál tejszín,
  8 szelet barnakenyér,
  1 csomag retek, petrezselyem,
  3 dkg dióbél, olajbogyó ízlés szerint
               
  A camambert egy deszkán villával péppé nyomjuk össze.
  Tálba tesszük, majd a vajjal és a tejszínnel alaposan
  összekeverjük. A kenyér héját levágjuk, és kerek vagy
  szögletes darabokra szeljük. A sajtkrémmel megkenjük, és
  két-két darabot egymásra helyezünk. A falatkákat hónapos
  retekkel és petrezselyemmel díszítjük. Tetszés szerint
  megszórhatjuk durvára darált dióval, vagy adhatunk hozzá
  olajbogyót. Mindenféle ital illik hozzá, valamint friss
  gyümölcs, pl. szőlő, körte és ananász.
               

Rakott pirítós kenyérszelet

Hozzávalók:
10 szelet pesti kenyér,
8 dkg vaj,
8 dkg sajt,
15 dkg sonka,
20 dkg angolos hátszín,
20 dkg paradicsom,
10 dkg zöldpaprika,
1/2 csomó retek
5 gramm só

A kenyeret vajban vagy szárazon megpirítjuk. Amennyiben
a kenyeret szárazon pirítottuk, megvajazzuk. A
kenyérszeletre helyezzük a jelleget adó anyagot, a
sajtot, a sonkát, az angolos hátszínt, felváltva
szeletelt paradicsommal, zöldpaprikával vagy piros
retekkel. A rakott pirítos kenyérszelet jellenzője, hogy
a jelleget adó anyag mellé gazdagon helyezünk a
zöldségfélékből is.

Piros krémsajt
   
  Hozzávalók:
  10 dkg krémsajt,
  5 dkg vaj,
  2 evőkanál paradicsompüré,
  1/4 fej vöröshagyma,
  só, bors, kevés mustár
               
  A krémsajtot összekeverjük a vajjal, paradicsompürével,
  1/4 fej reszelt vöröshagymával, sóval , borssal és egy
  mokkáskanálnyi mustárral.
               

Piros krémsajt
   
  Hozzávalók:
  10 dkg krémsajt,
  5 dkg vaj,
  2 evőkanál paradicsompüré,
  1/4 fej vöröshagyma,
  só, bors, kevés mustár
               
  A krémsajtot összekeverjük a vajjal, paradicsompürével,
  1/4 fej reszelt vöröshagymával, sóval , borssal és egy
  mokkáskanálnyi mustárral.
               

Pikáns szendvicstorta

Hozzávalók:
14 dkg lágy vaj,
4 evőkanál majonéz,
1 evőkanál kissé csípős mustár,
néhány csepp worcesterszósz,
15 dkg füstölt tarja,
15 dkg főtt sonka,
2 csemegeuborka,
3 paradicsom,
4 evőkanál apróra vágott snidling,
só és bors,
0,5 kg fehér szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szétmorzsolt tehéntúró,
5 dkg zsemlemorzsa


A vajat habosra keverjük, a majonézt, mustárt és a
worcesterszószt egymás után hozzákeverjük. A húst az
uborkát és a két paradicsomot apróra vágjuk. A vajkrémet
három részre osztjuk. Az elsőt a tarjával és a
snidlinggel, a másodikat a sonkával és borssal, a
harmadikat a zöldségekkel keverjük össze. Ízlés szerint
sózzuk. A kenyér héját levágjuk, s a belét vizszintesen
4 lapra vágjuk, a háromféle krémmel megkenjük, egymásra
rakjuk és összenyomjuk. A krémsajtot a túróval krémesre
keverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a kenyeret
körös-körül bekenjük vele, majd jól lehűtjük. A kész
torta oldalait meghintjük zsemlemorzsával, a tetejét
paradicsomszeletekkel díszítjük. Kínáljunk hozzá
zöldségeket, például friss uborkát vagy hónaposretket. A
poharakba sherry kerülhet aperitívnek.

Párizsikrém
                       
  Hozzávalók:
 20 dkg párizsi
 5 dkg margarin
 1-2 evőkanál kefír
 1 teáskanál vöröshagyma
 petrezselyemzöld, mustár, ecetes uborka, sonka
                       
 A 20 dkg finomra vágott párizsit összedolgozunk 5 dkg
 habosra kevert margarinnal, 1-2 evőkanál kefírrel, egy
 kávéskanál vöröshagymával, ízlés szerint mustárral,
 petrezselyemzölddel.
 Ízesíthetjük 10 dkg apró kockára vágott ecetes uborkával
 is. Darált sonkából, maradék sült vagy főtt húsból
 hasonlóan készülhet szendvicskrém.
               

Melegszendvicskrém
         
  Hozzávalók:
  50 dkg párizsi
  5 dkg vaj vagy margarin
  3-4 db kemény tojás
  2-3 dl tejföl
  5 dkg reszelt sajt
  mustár, só, bors, Piros Arany ízlés szerint
               
  A párizsit lereszeljük, a kemény tojásokat meghámozzuk
  és apró kockákra vágjuk, és az összes hozzávalót jól
  összekeverjük, úgy, hogy egyenletes massza kerekedjen
  belôle. A tejföl mennyiségével tudjuk szabályozni a
  sűrűségét (ne legyen túl híg), ezért annak egy részét
  célszerű a végére hagyni. A kész masszát kenyerekre
  kenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és sütôben vagy
  szendvicsmékerben megsütjük. (Utóbbi esetben persze
  csukott szendvicset kell csinálni! Én a hagyományos
  megoldás híve vagyok.) Nagyon finom!!!
                      

Mandulás túrókrém
                       
  Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
10 dkg alma
3 dkg őrölt mandula
2-3 evőkanál tejföl
csipet szerecsendió
                       
A 25 dkg tehéntúrót villával jól összetörjük, majd jól
elkeverjük 10 dkg reszelt almával, 3 dkg őrölt
mandulával, csipet szerecsendióval és 2-3 evőkanál
tejföllel.
Elkészítésében gyermekeink is részt vehetnek. 


Melegen szendvics, hidegen saláta
       
 Hozzávalók:
 30 dkg párizsi, egyben
 1 kisebb szál lángolt kolbász (parasztkolbász is jó)
 2db közepes alma
 2-3 uborka (savanyú, kovászos vagy csemege)
 3 db gomba
 1 db vöröshagyma
 20 dkg reszelt trappista sajt
 tejföl
 majonéz
 só, bors, porcukor, mustár
               
 1x1 cm-es kockákra vágjuk a párizsit, kolbászt, almát,
 uborkát, gombát. A lángolt kolbászt egy kicsit nehéz
 vágni, de valahogy cincáljuk szét. A hagymát apró
 kockára vagdaljuk. Összekeverjük az egészet a hozzáadott
 reszelt sajttal. Tejfölből, majonézből tartármártást
 készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, porcukorral és
 mustárral. A kész tartármártást ráöntjük az előzőleg
 összevágottakra. Annyi mártás kell, hogy a massza ne
 folyjon, de ne legyen száraz se, és kenhető legyen. A
 kenyérszeletek megkenjük, és grillsütőben, vagy forró
 sütőben megsütjük. Csak addig, amíg kicsit megpirul a
 teteje. Különleges íze van! Ha valaki nem szereti a
 melegszendvicset, úgy eheti sütés nélkül is. Nagyon jó
 vendégváró, előző nap is elkészíthetünk egy nagy adagot,
 és amikor enni akarunk, akkor csak sütni kell.

Löncshúskrém
         
  Hozzávalók:
  5 dkg löncshúskrém,
  10 dkg ráma,
  kevés mustár,
               
  A löncshúst , rámat, mustárt habosra keverjük
  robotgéppel.

Halkrém
        
  Hozzávalók:
  5 dkg olajoshal,
  10 dkg ráma,
  kevés citromlé
               
  Az olajoshalat, rámat, mokkáskanálnyi citromlével
  habosra keverjük .

Gyümölcsös túrókrém
      
Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró,
20 dkg tetszés szerinti befott (pl.
 oszibarack, sárgabarack, meggy stb.),
2 dl tejszín,ízlés szerint porcukor vagy méz,
1 késhegynyi só,
2 kocka csokoládé.
                       
A befottet lecsöpögtetjük, majd - ha szükséges - kimagozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. A tehéntúrót
fél dl folyékony tejszínnel és egy-két evokanál
befottlével kikeverjük, majd a sóval és annyi cukorral
vagy mézzel ízesítjük, hogy csak kellemesen pikáns
legyen, de ne túl édes. (Könnyen és pillanatok alatt
kikeverheto a krém, ha turmixgép poharába egyszerre
beletesszük a túrót, a tejszínt és a cukrot, sót,
valamint a befottlevet.) Ezután hozzáadjuk a darabokra
vágott gyümölcsöt, és kehelypoharakba vagy kisebb
kompótostálkákba osztjuk. Jól behutjük. Közvetlenül
fogyasztás elott a megmaradt tejszínhabot jó keményre
felverjük (cukor nélkül), és feldíszítjük vele a
túrókrém tetejét. Egy-egy szem gyümölccsel és a közben
megreszelt csokoládéval, valamint tetszés szerint
ostyával is díszíthetjük.(Ha nem fogyasztjuk el rögtön a tejszínhabbal díszített krémet, akkor egy teáskanálnyi, fél dl tejben feloldott zselatinnal vagy habfixálóval "keményítsük" meg a tejszínhabot, így akár másnap is szépen megáll a krém tetején.)

Göngyölt virsli
           
   Hozzávalók:
   4 fő részére 8 virsli
   8 szelet felvágott(akkora hogy be lehessen vele tekerni
   egy virslit)
   majonéz, ketchup, mustár, pirosarany,
   sajt (trappista v. edámi)
               
   A virsliket megfözzük, aztán mindegyiket bevágjuk
   hosszában, annyira, hogy egy kis reszelt sajttal és
   ketchuppal v. majonézzel (ízlés szerint)megtölthessük. A
   vékonyra szeletelt felvágottak egyik oldalát bekenjük
   majonézzel (v. valamivel, ízlés szerint). Minden virslit
   begöngyölünk egy-egy bekent felvágottal, fogvájóval
   átszúrkáljuk és így rögzítjük, hogy ne tekeredjen ki.
   Mikrohullámú sütőben v. sütőben, addig sütjük, amíg a
   felvágott sötétbarnára nem sül. Jó étvágyat hozzá!

Vendégváró falatok
      
 Hozzávalók:
 8 szelet különféle kenyér,
 4 dkg vaj,
 10 dkg rák vagy füstölt lazac,
 10 dkg gorgonzola vagy másféle sajt,
 20 dkg szalámi, sonka, felvágott,
 friss fűszernövények, szőlő,
 majonéz, remuládmártás, cseresznye,
 kaviár és tejszínes torma, retek ,paradicsom
               
 Vajazzuk meg a kenyeret, és vágjuk kis darabokra, vagy
 szúrjunk ki belőle karikákat. Ezután tetszés szerint
 készítsük el őket és tálaljuk.pl.: rozskenyér rákkal,
 majonézzel és durván őrőlt borssal,- fehérkenyér
 májkrémmel, amelyet tejszínnel és konyakkal
 ízesíthetünk, és fél cseresznyével díszítettünk. Fehér
 szendvicskenyér lazaccal és kaporral,-barnakenyér
 sonkatekercsel és remuládmártással,-rozskenyér
 bélszíntekercsel, tejszínes tormával és
 petrezselyemmel,-félbarna kenyér kaviárral és
 citromszelettel,- fehérkenyér gorgonzolából és vajból
 egyenlő aranyban kevert krémmel, szőlőszemmel díszítve.
 Hideg pezsgő, könnyű fehérbor, sör vagy egy koktél.

Csukott szendvicsek

Hozzávalók:
4 zsemle,
10 dkg krémsajt,
2 tojás,
2 dl tej,
3-4 evokanál liszt,
2 evokanál reszelt sajt,
1 kis fej vöröshagyma,
só,
törött bors,
olaj a sütéshez.

A zsemléket keresztben (lapjában) vékony szeletekre
vágjuk. Egy tojást a krémsajttal kikeverünk, majd
hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt, vagy nagyon
finomra vágott vöröshagymát. Kevés törött borssal
meghintjük. A sajtos krémet a zsemleszeletekre kenjük,
és egy-egy krémes szeletet összeragasztunk, illetve
összenyomjuk. A megmaradt krémet és a tojást a tejjel
jól elhabarjuk, és megsózzuk. A zsemleszelet párokat
eloször lisztben, majd a tejes keverékben megmártjuk, és
bo, forró szendvicseket azonnal meghintjük a reszelt
sajttal. Ha a sajt ráolvadt, nyomban kínáljuk. (Elore is
el lehet készíteni a szendvicseket. Ilyenkor tálalás
elott hintsük meg sajttal, és elomelegített sütoben,
grillsütoben vagy mikrohullámú készülékben forrósítsuk
át, amíg a sajt elolvad a tetején.) Olcsó és ízletes
vacsora, de kínálható sör, bor, tea mellé vendégeknek
is. (A krémsajtot a vöröshagymán kívül ízesíthetjük még
zúzott fokhagymával, köménymaggal, kaporral,
pirospaprikával, de mindig csak egyfélével.)

Burgonyás szendvics
       
  Hozzávalók:
  2 közepes nagyságú burgonya,
  5 dkg vaj (vagy margarin),
  1 tojás,
  4 evokanál tej,
  5 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta jó),
  1 púpozott mokkáskanál só,
  1 csapott mokkáskanál orölt szerecsendióvirág,
  1 gerezd fokhagyma,
  1 késhegynyi törött fehér bors,
  12 szelet szendvicsnek való kenyér.
                       
  A burgonyát héjában megfozzük. (Maradék fott burgonyával
  is készítheto.) Meghámozzuk, és/vagy villával
  összetörjük, vagy megreszeljük (hideg burgonyát csak
  reszelni lehet.) A tojást kissé felverjük a tejjel, és a
  reszelt sajt felét, valamint a tojásos tejet
  összekeverjük a burgonyával. A masszát sóval, borssal,
  szerecsendióvirággal megízesítjük, és a tisztított,
  zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután hozzákeverjük az
  olvasztott, de már kihult vajat. A szendvicskenyereket a
  sütoben, sütolapon (vagy grillsütoben) mindkét oldalán
  megpirítjuk. Jó vastagon rákenjük a burgonyás krémet,
  majd a sütobe téve néhány percig pirítjuk. Végül
  rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és már csak annyi
  idore toljuk vissza a sütobe, amennyi ido alatt a sajt
  éppen csak ráolvad, de még nem sül. (Az égett, barnára
  sült sajt keseruvé válhat!) Maradék burgonyapürébol is
  el lehet készíteni, akkor azonban ne adjunk hozzá tejet,
  és csak a fele vajjal keverjük össze.

Amerikai rakott kenyér

Hozzávalók:
10 szelet pesti kenyér,
8 dkg vaj,
1 db fejes saláta,
15 dkg sonka,
10 dkg sajt,
10 dkg majonéz

A kenyeret kb 0,5 cm vastag szeletekre vágjük. Szélet
levágjuk, majd megvajazzuk. A kenyérszeletre friss
salátalevet, szeletelt sajtot helyezünk. Egy kevés
majonézt kenünk rá, majd kenyérszelettel borítjuk.
Müanyag fogvájóval átszúrjuk. Átlósan kettévágjuk. Így
két darab háromszögletű rakott kenyeret kapunk. A rakott
kenyér készíthető még jércehússal, angolos hátszínnel.
Ízesíthető még ketchuppal, worcester-mártással,
mustárral.

Almás krémsajt
                       
 Hozzávalók:
 20 dkg krémsajt
 2-3 evőkanál kefír
 10 dkg reszelt alma
 2 kávéskanál búzacsíra
                      
 Az anyagokat kimérjük és kanállal jól összekeverjük vagy
 összeturmixoljuk. Kiválóan kenhető és ízletes.
 Kenhetjük a gyermek kenyerére, zsömléjére, esetleg
 kiflijére.
               
                       

                
                       
                
                        
                       
                
                  
                
                                
                        
                       

 


                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szám
Indulás: 2006-05-26
 

 
 

Üdvözöllek a pandamaci portálon!

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt van.

Ha tetszett

Gyere máskor is!

Várom véleményedet a vendégkönyvbe.

Szeretettel:Adrienn

 

         

    Heti horoszkóp:

              

       

A Szépet és a jót becsüld meg,egy pillanat is elég,hogy tönkremenjen

        

                        

 

 

                       

 

Szótár           

Angol                        

Német      

 Francia            

 

 

                        

 Budapest webképe jelenleg

 

 

 

 

 

 

 

  

"Mondd, mi a szerelem?

Két lélek, egy gondolat;

Két szív, egy dobbanás."

 

 

                                                                

 

   

 

látotagó olvassa a lapot.
Névnapkereső
Írj be egy nevet
vagy névtöredéket:

Múltbéli találat
A már kihúzott számok között keres találatokat.
Adjon meg öt lottószámot:

 

              

                     

       

                       

                      

 

Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

 

 

Google

 

 

 

 


Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség