Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 

 

 

 

 

 

 

                              

 

 

Sziasztok itt

 

Vendégkönyve

Várom a hozzászólásotokat tetszés,illetve nem tetszést egyaránt..:)

 

 

 

 

 

 épeim

 

           

 

 

Üdvözöllek!

Érezd jól magad nálam.

Ez a te oldalad is...

 Ha tetszik gyere máskor is..:)

 

                

 

 

 

 

Minden egyhelyen...

 

 

                 
             



 

 Baba-Mama sarok:

Várandósság

Csecsemő és kisgyermek

Gyerekek mondták..:)

Gyerek versek,mesék

Kifestők

Angol munkafüzet kisiskolásoknak

Iskoláskor

Serdülőkor

Gyermek nevelés(szellemtudományi szempontból)

 

 

 

Filmkereső

 

 Kedvenc oldalaim:

Msn Smylik

Játék magyarítások

Kínai horoszkóp

Torrent oldalak

Nők lapja café

Babanet

Baba ápolás

Anya lap

Honosító műhely

Gyógyszerekről

Távoktatás

 

 

0
7 8 9 /
4 5 6 *
1 2 3 -
0 +/- . +
C
=

 "Az igazság olyan, mint egy fényes csillag.

 A szobában lévők számára látható,

 de mindegyikük más szemszögből látja."

                                                                                                                     


Holdfázis

Online rádióhallgatás:

Can't Help Falling In Love-A*Teens
Music by "Everything..."

Húsos-besameles rakott tojás  4 személyre

8 kemény tojás
20 dkg sült vagy főtt hús
20 dkg gomba
5 dl besamel
diónyi vaj
petrezselyem
zsemlemorzsa
őrölt szerecsendió
őrölt bors

 
A tojást karikázd fel. A húst daráld meg, és a megtisztított,
apróra vágott gombával együtt a vaj felén pirítsd 1-2 percig,
majd hagyd kihűlni. A besamelt ízesítsd szerecsendióval, és
keverj bele apróra vágott petrezselymet. A maradék vajjal kenj
ki egy tűzálló tálat, szórd meg kevés zsemlemorzsával, rakj az
aljába egy sor tojást,   teríts rá húsos gombát, arra pedig
mártást. Úgy rétegezz tovább, hogy a tetejére is mártás jusson.
Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd, míg a teteje
megpirul. Tálaláskor hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel.

               

 

 Zöldséges hústekercs
                       
   Hozzávalók:
 1 kg sertéscomb
 2db zsemle
 1db tojás
 20 dkg vegyes zöldség
 20 dkg apróra vágott gyümölcs
 10 dkg szeletelt gomba
 olaj vagy sütőmargarin
 hagyma, petrezselyemzöld, kakukkfű, borsikafű, só
                       
 1 kg, zsíros részeitől megszabadított sertéscombot
 bevágunk úgy, hogy szétterítve egy nagy szeletet
 kapjunk. Kissé kiverjük, mindkét oldalát megszórjuk
 sóval, borsikafűvel és rákenjük a tölteléket, majd
 fölcsavarva hústűvel megtűzzük és teflontepsiben, kevés
 olajjal megkenve, alufóliával letakarva megsütjük.
 Amikor a hús már megfelelően puha, a fóliát levesszük és
 enyhén megpirítjuk.Tálalás előtt kb.10 percig hagyjuk
 hűlni, mert így szebben szeletelhető.
 A töltelék elkészítéséhez 2 db tejbe áztatott, majd
 alaposan kinyomkodott zsemlét összedolgozunk egy
 tojással, 20 dkg tetszés szerinti zöldséggel (sárgarépa,
 petrezselyemgyökér, zöldborsó, zsenge kukorica,
 paradicsompaprika, stb.) vagy 20 dkg apróra vágott
 gyümölccsel (alma, birsalma, szilva stb.) vagy kevés
 hagymászsiradékban átfuttatott 10 dkg szeletelt
 gombával, és ízesítjük petrezselyemzölddel, csipetnyi
 kakukkfűvel, sóval. Ízlés szerinti párolt
 zöldségfélével, gyümölccsel, petrezselymes burgonyával,
 burgonyapürével, sült burgonyával tálalhatjuk.
 A burgonyával kiegészített változatokhoz mindig adjunk
 salátát is.
 Hidegen különösen szépen szeletelhető, így a reggeli, az
 uzsonna, a vacsora része is lehet.
               
                       
 Zöldséges csirkecomb  4 személyre

4 csirkecomb
10 dkg gomba
20 dkg kelbimbó
40 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zöldpaprika
10 dkg zeller
5 dkg zöldhagyma
5 dkg margarin
petrezselyem
majoranna
őrölt fehérbors

 
A lebőrözött combokat sózd, borsozd és szórd meg petrezselyemmel,
majorannával és pihentesd egy órát. A megtisztított zöldségeket
vágd fel kis darabokra, sózd meg, adj hozzá finomra vágott
petrezselymet és keverd össze. Egy margarinnal kikent tűzálló
tálba terítsd el a zöldség felét, arra fektesd a combokat, tégy
rájuk margarindarabkákat, s az egészet borítsd be a maradék
zöldséggel. Az edényt jól fedd le - legalább alufóliával - és
középmeleg sütőben süsd, míg a hús meg nem puhul.

Vörösboros csirkeragu  4 személyre

40 dkg csirkemellfilé
40 dkg gomba
2 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
1 evőkanál paradicsompüré
1 dl száraz vörösbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
kakukkfű
őrölt fehérbors

A csirkét bőrözd le, s vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú hasábokra.
A falatkákat forgasd lisztbe, s az olaj felén pirítsd, míg egy
kicsit megszínesednek. Ekkor tedd hozzá az apróra vágott vöröshagymát
és a megtört fokhagymát. Egy-két percig pirítsd együtt, majd tedd
bele a paradicsompürét, öntsd fel a borral, fűszerezd sóval, borssal,
kakukkfűvel, majorannával és fedő alatt   párold puhára a húst.
Közben a megtisztított gombát szeleteld fel, s a maradék olajon
párold meg sóval és apróra vágott petrezselyemmel. A gombát végül
add a csirkéhez, egyszer forrald össze, s petrezselyemmel meghintve
tálald.

Ujburgonyas csirkemell
(10 330 J/2460ka1):

Leborozunk, kicsontozunk negy kicsi csirkemellet, es a husdarabokat kiverve, ot deka vajon atsutjuk, kivesszuk. A vajjal, amiben sult, kikenunk egy mely tuzallo talat, es beleteritunk egy kilo megtisztitott ujburgonyat. Ha aproszemu a krumpli, akkor egeszben, ha nagyobb,
akkor felbe, illetve negy darabba vagva ontjuk a talba. Megsozzuk,
osszekeverjuk, es tetejere fektetve a husszeleteket, meg egy keves vajat
morzsolunk a tetejere. A talat, alufoliaval lefedjuk, es a forro sutoben
kb.30 percig sutjuk.
Talalas elott a tetejet osszevagdalt petrezselyemmel hintjuk meg.

Toltott pulykamell

Szep nagy szelet pulykamellet kiklopfolunk, sozzuk, borsozzuk, megkenjuk
vekonyan eros pistaval (daralt erospaprikaval). A hus felere fustolt sajtot
es egy szelet bacont teszunk, osszehajtjuk, hustuvel osszetuzzuk.
Kis fej krumplit reszelunk, tojassal, liszttel, es osszetort fokhagymaval
osszekeverjuk, es ebbe a masszaba belemartjuk a belisztezett (ez azert kell,
hogy a maz megmaradjon rajta) toltott pulykamelleket. Lassu tuzon sutjuk.
Figyelni kell, hogy ne sussuk szarazra.

Töltött kacsa tejszínes mártással
       
 Hozzávalók:
 1 konyhakész pecsenyekacsa 1,8kg
 2 teáskanál só
 1/2 teáskanál bors
 25 dkg magozott aszaltszilva
 1/4 liter vörösbor
 0,5 kg alma
 2 evőkanál citromlé
 10 dkg húsos szalonna
 1/4 liter húsleves
 4 evőkanál olaj
 2 evőkanál liszt
 1/4 liter tejszín
               
 A kacsát megmossuk, megszárítjuk, és kívül belül sóval,
 borssal bedörzsöljük. Az aszaltszilvát vörösborban addig
 pároljuk, amíg felszívja a levet. Az almákat
 meghámozzuk, nyolc részre vágjuk, kimagozzuk, és
 összekeverjük a citromlével. a szalonnát kockákra
 vágjuk, a szilvával és az almákkal összekeverjük. a
 kacsát ezzel megtöltjük majd bevarjuk. Olajat
 forrósítunk, és a kacsára öntjük. Forró sütőbe rakjuk,
 és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Az utólsó tíz
 percben a maradék tölteléket is a tepsibe rakjuk. A
 tejszínt a liszttel behabarjuk. A kacsát meleg helyre
 tesszük, a varratot eltávolítjuk. A pecsenye levét
 leszürjük, és a behabart tejszínnel sűrűre főzzük. A
 tölteléket tálaljuk az ízesített mártással. Libazsíron
 párolt vöröskáposzta, almapüré, finom burgonyagombóc és
 vörösbor illik hozzá.
               

Töltött csirkecomb
      
  Hozzávalók:
  4 kis csirkecomb,
  1 tojás,
  1dl tej,
  1 zsemle,
  1 csokor petrezselyemzöld,
  1 evokanál reszelt sajt,
  1 teáskanál mustár,
  1 csapott teáskanál Vegeta,
  1 gerezd fokhagyma,
  1/2 mokkáskanál törött bors.
                       
  A töltelékhez a tojást és a tejet összehabarjuk. A
  zsemlét apró kockára vágjuk, és a tejes tojásba
  belerakjuk. Néhány percig áztatjuk, majd villával jól
  összetörjük. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a
  finomra vágott petrezselyemzöldet, a mustárt, a Vegetát,
  és a borsot. A masszát összekeverjük, és félretesszük. A
  csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk. A bort ujjunkkal
  fellazítjuk, és a tölteléket egy teáskanál segítségével
  a bor alá töltjük. Ügyeljünk arra, hogy ne repedjen fel.
  A megtöltött combokat mindkét oldalon megsózzuk, és
  kikent kis tepsiben egymás mellé fektetjük. Aláöntünk
  fél pohárnyi vizet, és alufóliával befedjük. Az
  elomelegített, forró sütoben, közepes lángon 35-40
  percig pároljuk, majd az alufóliát levéve, szép pirosra
  pirítjuk mindkét felét. Bármilyen körettel tálalhatjuk,
  de a legfinomabb mellé a gyufaszálnyi vékonyra vágott
  szalmaburgonya és a párolt zöldség. A csirkecomb töltése
  ugyan némi gyakorlatot kíván, de nem nehéz. Másfél óra
  alatt(sütéssel együtt) elkészítheto.
               

Töltött csirke

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú, kikóserított csirke, 2 vízben áztatott zsemle, 1 tojás l kanál libazsír, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, só, bors.

A feldarabolt gombát az apróra vágott petrezselyemmel a zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd a masszát a csirke bőre alá töltjük. Készíthetjük úgy is, hogy a tölteléket kizsírozott őzgerincformában külön sütjük, s köretként adjuk a csirkéhez. A gomba helyett összetört csirkemájat is rakhatunk a töltelékbe.

Sajttal töltött csirkecomb

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evőkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál currypor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítése: A csirkecombokat kicsontozzuk és jól megsózzuk. A reszelt sajt egyharmadát összekeverjük 1 tojássárgájával, 1 evőkanál tejföllel, sóval, a borssal és a curryvel. A combok egyik felére rákenjük a masszát, majd a kenetlen felét ráhajtva a négy combból négy "táskát" kapunk. A "táskákat" hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, és lisztben, a maradék habosra felvert tojásban, valamint a zsemlemorzsában megforgatjuk. 170 fokra felhevített olajba tesszük, és szép pirosra megsütjük (8-10 perc). Közben a megmaradt reszelt sajtot, a tejfölt, sót és borsot összekeverjük, és a megsült, lecsöpögtetett húsra kenjük. Előmelegített, forró sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad. Nem szabad sötétre sütni! Párolt vajas zöldséggel tálaljuk. Nagyon finom, ám kissé munkaigényes.

Töltött hal (Gefillte fis) - eredeti recept

Hozzávalók: 1 nagyobb csuka, 1 zsemle, 1 tojás, 3 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 3 kanál morzsa, só, cukor, bors, petrezselyem zöldje.

A megtisztított csuka bőrét óvatosan lenyúzzuk, úgy, hogy a feje rajta maradjon. A húst lefejtjük a csontokról, megdaráljuk, majd összekeverjük az áztatott zsemlével, a tojással, egy kis fej reszelt hagymával, sóval, borssal. A masszával megtöltjük a halbőrt, ami kimaradt, abból vizes kézzel lapos gombócokat formázunk. Közben egy lábasba főni rakunk két nagyobb hagymát és a répákat, sóval, cukorral ízesítjük. Amikor a zöldség már puha, belerakjuk a töltött halat és a gombócokat. Fedővel lefedve lassú tűzön főzzük. A halat mélyebb tálra szedjük, köré rendezzük a gombócokat, sárgarépa szelettel, petrezselyem zöldjével díszítjük.

Paprikás hal

Hozzávalók: 4-6 szelet hal, 3 fej vöröshagyma, l szál karikára vágott sárga- és fehérrépa, pirospaprika, só, bors, l gerezd foghagyma, l kanál paradicsompüré.

A hagymát, a zöldséget és a halat lábasban főni tesszük, annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor felforr a víz, beleadjuk a fűszereket. Lassú tűzön puhára főzzük. Tűzálló tálba rakjuk, levét rászűrjük.

Szárnyasalma
  
főtt vagy sült szárnyashús
alma
vaj
tej
liszt
citrom

A húst fejtsd le a csontról, és vágd apróra. Az almákat hámozd
meg, s a felső oldaláról vájd ki a közepét. (Ha a meghámozott
almát gyengén citromos vízben tartod, akkor nem barnul meg.) Egy
kanál vajból és egy kanál lisztből (4-5 almához) készíts világos
rántást. Öntsd fel egy deci tejjel, s lassú tűzön főzd sűrűre.
Ezután add hozzá a húst és az apróra vágott almavájadékot. (A
magházat ne vágd bele!) A jól összekevert masszával töltsd meg
az almákat, s tedd azokat kivajazott tűzálló tálba. Előmelegített
sütőben, közepes lángon néhány perc alatt készre sütheted.
 

Sonkás szűzérmék

Hozzávalók: 25-30 dkg sertés szűzpecsenye, 25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, mokkáskanálnyi zsálya, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt a bundázáshoz

Elkészítése: A szűzpecsenyét megmossuk, letöröljük, majd kis érmékre vágjuk. A sonkát ugyancsak akkorára daraboljuk, mint a sertéshúst. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a zsályával. Egy szeletke szűzérmére ráteszünk egy szeletke sonkát, és fogvájóval úgy tűzzük össze, hogy ne essen szét. Lisztbe forgatjuk. Azonnal beletesszük az olajsütőbe, amelyben előzőleg 180 fokra felhevítettük az olajat. 1-2 perc alatt megsül, ezután lecsöpögtetjük. Almás tormamártással és burgonyapürével tálaljuk. Nagyon egyszerűen és gyorsan készíthető.

Sajtos rakott pulykamell
     
 Hozzávalók:
 1 kg pulykamell
 40 dkg reszelt sajt
 5 dl tej
 5 db tojás
 fokhagymakrém
 zsemlemorzsa
 liszt
 margarin
 só
               
 A pulykamellet szeletekre felvágom és fokhagymás tejben
 kb. 2 órára bepácolom. A sajtot lereszelem, a tojást egy
 tálban felverem. A jénai tálat margarinnal kikenem. A
 pulykamellszeleteket a tejből kivéve először a lisztbe,
 tojásba és a reszeltsajtba forgatom, majd rétegesen
 lerakom a jénai tálba. Az összes szeletet lerakom így,
 majd a maradék tojást a reszelt sajttal összekeverem és
 ráöntöm a húsra. Közepes lángon sütőben szép pirosra
 megsütöm. Rízs és majonézes kukorica illik leginkább
 hozzá.
                      

Pulykamell paprikamártással
      
  Hozzávalók 4 személyre:
  800g pulykamell,
  2 sárgarépa,
  1 fehérrépa,
  1/2 zeller, 2 szegfuszeg,
  1 fej hagyma,
  1 babérlevél,
  1 csokor petrezselyem,
  4 szál kakukkfu,
  5 dl fehérbor, só, bors
  A mártáshoz:
  2 evokanál borecet,
  só, Cayenne bors,
  4 ek. olívaolaj,
  1-1- sárga, piros és zöld húsú paprika,
  2 szál bazsalikom,
  1 cs. petrezsem,
  1 gerezd fokhagyma.
                       
  A leöblített húst egy kisebb lábosba tesszük, hozzáadjuk
  a megtisztított, felszeletelt répákat, a zellert, a
  meghámozott, szegfuszeggel megtuzdelt hagymát, a
  babérlevelet, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a bort, 1
  kiskanál sót, 10-12 szem durvára tört borsot, és annyi
  vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje (kb.5dl). Lassú
  tuzön forrásig hevítjük, majd 45 percig éppen csak
  gyöngyöztetve, fedo alatt puhára fozzük, saját levében
  hagyjuk kihulni. A mártáshoz az ecetet elkeverjük ízlés
  szerint sóval, Cayenne borssal, cseppenként beleöntjük
  az olajat. A paprikákat pici kockákra vágjuk; a
  bazsalikom- és petrezselyemlevelet a fokhagymával együtt
  finomra vágjuk, és az ecetes-olajos öntetbe forgatjuk.
  Tálaláskor kiemeljük a pulykamellet a levébol, vékonyan
  felszeleteljük, tálra rendezzük és bevonjuk a mártással.
                    

Pácolt báránylapocka nyárson

Hozzávalók: 90 dkg báránylapocka, fél l tej, 4 dl olaj, só, bors, provence-i fűszerkeverék, 6 fej gyöngyhagyma.

Elkészítése: Vágjuk fel a húst kockákra. Áztassuk a sóval, borssal és provence-i fűszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csöpögtessük le, és tűzzük nyársra a megtisztított hagymával. Locsoljuk meg olajjal, tegyük öt percre forró grillsütőbe. Gyakran öntözzük meg olajjal.

Mentett ropogós  4 személyre

35 dkg főtt vagy sült hús
15-20 dkg sűrű besamel
2 tojássárgája
vaj
2 egész tojás
liszt
zsemlemorzsa
zsír (olaj)
petrezselyem

bors

A húst vágd apró kockákra, kevés forró vajon pirítsd petrezselyemmel
néhány percig, majd  add hozzá a besamelt és a tojássárgákat, sózd,
borsozd. A jól összedolgozott masszát hűtsd le, formálj belőle kis
rudakat és ezeket a sütésig tartsd jégszekrényben. A kroketteket
közvetlenül a tálalás előtt forgasd lisztbe, elhabart tojásba, majd
zsemlemorzsába és bő, forró zsiradékban süsd pirosra.
Valamilyen mártással önálló étel is lehet.

Matróztál
                      
 Hozzávalók:
 60-70 dkg csirke,vagy pulykamellfilé
 2 fej hagyma
 20 dkg paradicsom
 50 dkg zöldpaprika vagy konzerv lecsó
 6 db tojás
 1 dl tejföl
 1-1,5 kg krumpli
 majoranna,bors,só,Flekken fűszerkeverék
               
 A hagymát apróra vágjuk,kevés olajon
 megpároljuk,hozzáadjuk a csíkokra vágott
 húst,fűszerezzük,kevés vizzel puhára főzzük.Az
 elkészített,vagy a konzerv lecsót hozzáadjuk és pár
 percig még főzzük.Közben elkészítjük a
 sültkrumplit,lapos tepsiben vagy tűzálló tálban
 egyenletesen elterítjük,a lecsós csirkét a tetejére
 öntjük.A tojásokból és a tejfölből omlettet
 készítünk(vigyázva arra,hogy lehetőleg egyben
 maradjon).Az elkészített omlett "lepénnyel" az egészet
 beborítjuk,néhány percre előmelegitett sütőbe
 tesszük,azután tálaljuk.Nagyon kiadós,és sütőben
 újramelegítve még finomabb! Jó étvágyat!
                

Külföldi Tészta különlegesség
                                        
Hozzávalók:                       
1 csomag Spagetti tészta,Szója szósz,uborka,só,olaj 1/2                        
kg sertés,vagy csirkehús
                                                      
1 l vizet felrakunk forrni ,teszünk bele sót ,majd                        
belerakjuk a tésztát,kb 30 percig hagyjuk főni ,ezután                        
leszürjük és egy tányérra rakjuk.A húst apro kockákra                        
vágjuk megsózzuk ,mefűszerezzük. 1dl olajat öntünk a                        
serpenyőbe majd megpirítjuk a húst(nagy lángon) ,ezután                        
hozzáadjuk a tésztát .2-3 percig kevergetjük a tésztát                        
meg a húst,majd hozzáadunk kb. 1/2 dl szójaszószt ,                        
(izlés szerint),és uborkát.Megsózzuk,megfűszerezzük,és                        
még 3 percig kevergetjük nagylángon...
                       

Juhtúrós-borsós hús 4 személyre

maradék főtt vagy sült hús
40 dkg konzervborsó
10 dkg juhtúró
5 dkg húsos füstöltszalonna
1 dl tejföl
1 közepes hagyma
petrezselyem
bors

A szalonnát vágd kis kockákra és süsd ki a zsírját. A szalonnát
tedd félre, a zsírján pedig fonnyaszd meg a lereszelt vöröshagymát.
Ezután add hozzá a borsót az apróra vágott petrezselyemmel és
párold puhára. Közben a juhtúrót keverd ki a tejföllel, majd
add a kész borsóhoz. Ekkor tedd bele a kis darabokra vágott
húsmaradékot és a szalonnakockákat is. Borsozd (ha kell, sózd is)
és egy pillanatra forrald össze az egészet.
Hús nélkül kiváló köret lesz belőle.

oker-tarhonya            
                       
Hozzávalók:                       
mindegy csak hús legyen
(darálthús,virsli,lángoltkolbász,bármi...)                        
tarhonya                        
rizs                        
krumpli                        
csemegeuborka                        
olaj                        
kis fej hagyma, paprika, paradicsom                        
só,fehérbors,kurkuma,őrölt paprika,ételízesítő                                        
               
Azonos mennyiségű tarhonyát és rizst olajon kissé                        
megpirítunk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel (ehez                        
+ jön a többi alkatrész által felvett víz), majd                        
hozzáadjuk at apró kockákra vágott húsfélét és krumplit.                        
Ízlés szerint fűszerezzük, majd fedő alatt kis lángon                        
pároljuk. Amikor már majdnem minden vizet felvett                        
levesszük a tűzről, kiszedjük az ízlés szerint egészben                        
belefőzött hagymát, paprikát paradicsomot, majd                        
hozzáadjuk az apróra felkockázott uborkát. Fedő alatt                        
néhány perc alatt készre párolódik.
                       

Húspuding
 Hozzávalók:
20-25 dkg sovány főtt vagy sült hús
1,5-2 db zsemle
2 tojás
petrezselyemzöld
bazsalikom
borsikafű
        
20-25 dkg sovány főtt vagy sült húst finomra darálunk.
alaposan összedolgozzuk 1,5-2 db tejben áztatott,
kinyomkodott és jól szétmorzsolt zsemlével, 2
tojássárgájával, finomra vágott petrezselyemzölddel,
csipetnyi bazsalikommal, borsikafűvel, végül lazán
belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Csésze
alakú egy vagy kétszemélyes fém vagy hőálló üveg
pudingformát vagy több adag esetén özgerincformát
alaposan kivajazunk, liszttel meghintjük, majd
kétharmadáig töltjük hússal. Nagyobb edénybe, hideg
vízbe állítjuk, és letakarva lassú tűzön megfőzzük.
Amikor elkészült, kiborítjuk, és több adag esetén
vigyázva fölszeleteljük. Ha a masszával töltött formát
nem állítjuk vízbe, hanem előmelegített sütőben
megsütjük, húsfelfujtat kapunk. A leírtak alapján
készíthetünk máj-, tojás-,sajt-,zöldség-,halpudingot,
illetve felfujtat. Formálhatunk a fenti keverékekből
8-10 cm hosszú, 2 cm vastag hengereket ,és lapos
pogácsákat is, amelyeket zsemlemorzsába forgatva bő
olajban sütünk ki. Ebédre vagy vacsorára készíthetjük,
ízlés szerinti (sajt-, uborka-,
paradicsom-,sóska-,gyümölcs-,kapor-, torma-stb.)
mártással körülöntve, fél adag petrezselymes
burgonyával, burgonyapürével kiegészítve.

Húsos krumplikazal  4 személyre
 
80 dkg burgonya
20 dkg sült vagy főtt hús
1 fej vöröshagyma
1-1,5 dl húsleves
vaj
kevés olaj
1 kávéskanál liszt
1 evőkanál zsemlemorzsa
reszelt sajt
só 
 
A meghámozott nyers krumplit tökgyalun, vagy nagy lyukú
reszelőn reszeld le (a levét csorgasd le), a húst vágd
apróra, vagy daráld le, a hagymát lehelletnyi olajon pirítsd
aranysárgára. Majd ezeket keverd össze alaposan, sózd, s
simítsd egy kivajazott tűzálló tálba. A tetejét hintsd meg
a liszttel, locsold meg a húslevessel, szórd meg reszelt
sajttal és zsemlemorzsával, majd tedd előmelegített sütőbe,
s süsd, amíg a teteje meg nem pirul. A tátalás előtt olvasztott
vajjal is meglocsolhatod

Húsos-besameles rakott tojás  4 személyre

8 kemény tojás
20 dkg sült vagy főtt hús
20 dkg gomba
5 dl besamel
diónyi vaj
petrezselyem
zsemlemorzsa
őrölt szerecsendió
őrölt bors

 
A tojást karikázd fel. A húst daráld meg, és a megtisztított,
apróra vágott gombával együtt a vaj felén pirítsd 1-2 percig,
majd hagyd kihűlni. A besamelt ízesítsd szerecsendióval, és
keverj bele apróra vágott petrezselymet. A maradék vajjal kenj
ki egy tűzálló tálat, szórd meg kevés zsemlemorzsával, rakj az
aljába egy sor tojást,   teríts rá húsos gombát, arra pedig
mártást. Úgy rétegezz tovább, hogy a tetejére is mártás jusson.
Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd, míg a teteje
megpirul. Tálaláskor hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Hagymás marhaszeletek

Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús (pl. stefánia), 2 nagy fej hagyma, 2 kanál olaj, só, bors.

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, a hagymát karikára vágjuk. Fóliatepsibe egy kanál olajat öntünk, a hagymát és a húst felváltva rétegezzük. A tetejére újra olajat öntünk, és alufóliával lefedve lassú tűzön több órán át sütjük.

Fácánsült
       
  Hozzávalók:
  1 db fácán
  15 dkg füstölt szalonna
  1 csomag petrezselyemzöld
  2 db alma
  ízlés szerint só
               
  A fácánt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, különösen a
  belsejét. A fejét levágjuk, a lábát összekötjük.
  Hasüregét megsózzuk, beletesszük a megmosott almákatés a
  petrezselymet. A fácán mellét, combját szalonnával
  beborítjuk. Tepsibe tesszük a "madárkát", és kevés
  zsíradékon sütjük, majd kevés vizet hozzáadva
  megpároljuk. Lassan kell sütni, mert nehezen puhul.
  Szárnyasvágó ollóval daraboljuk a tálaláshoz. Köretként
  párolt gyümölcsöt kínálunk.
    

    Egész liba sütve

Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

A libát megsózzuk, kevés pirospaprikával meghintjük, a belsejébe rakjuk a hagymát és a fokhagymát, alá öntünk egy pohár vizet, és a sütőben mérsékelt tűzön, kanállal locsolgatva ropogósra sütjük.

CHOP SUEY

A kínai büfék és éttermek egyik kedvenc fogása, de otthon is könnyen elkészíthető ez a hagyományos étel.

Hozzávalók:

- 35 dkg babcsíra
- 1 tojás
- 15 dkg bármilyen hús
- 4 evőkanál olaj
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk só
- 1,5 tk cukor
- 2 ek fehérbor
- 1 ek paradicsompüré
- 4 ek tyúkleves
- 1 csipet bors
- 2 ek disznózsír
- 4 szál zöldhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szelet gyömbérgyökér, finomra vágva

A felvert tojásból süssön vékony omlettet, majd tegye félre.
Vágja nagyon vékony csíkokra a húst, majd erős tűzön 2 evőkanál olajon pirítsa 2 percig. Adja hozzá a cukrot, a szójaszószt, a paradicsompürét és a bor felét, majd pirítsa még fél percig. Ezután öntse bele a tyúklevest, szórja meg borssal és forralja fel. Fél perc kevergetés után vegye le a tűzről és tegye félre.

A serpenyőben megmelegített zsíron pirítsa fél percig nagy lángon a vékony karikákra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a gyömbért. Adja hozzá a babcsírát, sózza meg, majd pirítsa még 2 percig. Adja hozzá a húst a szaftjával együtt, és állandó kevergetés mellett párolja még másfél percig.

Tálaláskor az omlettet egészben vagy darabokban szórja a tetejére
       


               

 

                      
                
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szám
Indulás: 2006-05-26
 

 
 

Üdvözöllek a pandamaci portálon!

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt van.

Ha tetszett

Gyere máskor is!

Várom véleményedet a vendégkönyvbe.

Szeretettel:Adrienn

 

         

    Heti horoszkóp:

              

       

A Szépet és a jót becsüld meg,egy pillanat is elég,hogy tönkremenjen

        

                        

 

 

                       

 

Szótár           

Angol                        

Német      

 Francia            

 

 

                        

 Budapest webképe jelenleg

 

 

 

 

 

 

 

  

"Mondd, mi a szerelem?

Két lélek, egy gondolat;

Két szív, egy dobbanás."

 

 

                                                                

 

   

 

látotagó olvassa a lapot.
Névnapkereső
Írj be egy nevet
vagy névtöredéket:

Múltbéli találat
A már kihúzott számok között keres találatokat.
Adjon meg öt lottószámot:

 

              

                     

       

                       

                      

 

Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

 

 

Google

 

 

 

 


Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK