Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 

 

 

 

 

 

 

                              

 

 

Sziasztok itt

 

Vendégkönyve

Várom a hozzászólásotokat tetszés,illetve nem tetszést egyaránt..:)

 

 

 

 

 

 épeim

 

           

 

 

Üdvözöllek!

Érezd jól magad nálam.

Ez a te oldalad is...

 Ha tetszik gyere máskor is..:)

 

                

 

 

 

 

Minden egyhelyen...

 

 

                 
             



 

 Baba-Mama sarok:

Várandósság

Csecsemő és kisgyermek

Gyerekek mondták..:)

Gyerek versek,mesék

Kifestők

Angol munkafüzet kisiskolásoknak

Iskoláskor

Serdülőkor

Gyermek nevelés(szellemtudományi szempontból)

 

 

 

Filmkereső

 

 Kedvenc oldalaim:

Msn Smylik

Játék magyarítások

Kínai horoszkóp

Torrent oldalak

Nők lapja café

Babanet

Baba ápolás

Anya lap

Honosító műhely

Gyógyszerekről

Távoktatás

 

 

0
7 8 9 /
4 5 6 *
1 2 3 -
0 +/- . +
C
=

 "Az igazság olyan, mint egy fényes csillag.

 A szobában lévők számára látható,

 de mindegyikük más szemszögből látja."

                                                                                                                     


Holdfázis

Online rádióhallgatás:

Can't Help Falling In Love-A*Teens
Music by "Everything..."
Főételek

Sonkaropogós (Sonkakrokett) 4 személyre
 
35 dkg főtt sonka
20 dkg besamel
2 tojássárgája
2 egész tojás
liszt
zsemlemorzsa
zsír (olaj)

bors

A sonka felét vágd apró kockákra, a többit pedig daráld le.
A sűrű besamelt keverd össze a sonkával, a tojássárgákkal,
sózd, borsozd. A jól összedolgozott masszából formálj kis rudakat,
s azokat tedd hűvös helyre. A kroketteket közvetlenül a tálalás
előtt forgasd lisztbe, elhabart tojásba, majd zsemlemorzsába és
bő, forró zsiradékban süsd pirosra.
Főtt, füstölt színhúsból is elkészíthető. Valamilyen mártással
önálló étel is lehet.

 

            

 

paradicsomszósz húsgombóccal!!!Reggel-délben-este tudom enni!

 

Nagyon egyszerű elkészíteni! Hozzávalók négy személyre: 30 dkg darált disznóhús
8 dkg rizs
2 fej vöröshagyma 
1 liter paradicsomlé 
2 kis paradicsomkonzerv 
2 tojás
1 liter húsleves v. húslé 
2-3 szál zellerlevél
leveskocka, ételízesítő 
pirospaprika, őrölt bors, ketchup
kb. 15 teáskanál cukor, 
zsír, liszt
 

Elkészítés:A paradicsomkonzerveket egy félliteres korsóban meleg húslével símára keverjük, majd 3-4 dkg zsírban 5-6 teáskanál liszttel, 1-2 teáskanál pirospaprikával készült rántásra öntjük. Beleöntjük a maradék húslét és a paradicsom ivólevet. Hozzátesszük a héjától megfosztott, vékony szeletekre vágott paradicsomot, két, kb. 2 cm-es kockára vágott paprikát, az egyik vöröshagymát feldarabolva és a zellerlevelet (egyben, szárastól). Teszünk bele egy leveskockát, cukorral úgy ízesítjük, hogy édeskés-savanykás legyen, és kb. egy óra hosszat főzzük fedő alatt, kislángon. Többször meg kell keverni, mert hajlamos "odakapni" a lábos aljához.
Míg a szósz fő, elkészítjük a gombócokat:
Egy fej apró kockára vágott vöröshagymát és a megmosott rizst hozzátesszük a darált húshoz, megborsozzuk és elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát, majd ételízesítővel és két-három evőkanál ketchuppal ízesíthetjük. Jól összekeverjük, beleteszünk két nyers tojást, és kicsit állni hagyjuk. 
A masszából vizes kézzel pingponglabdányi gombócokat formálunk, és beletesszük a forrásban lévő paradicsomszószba, és kb 50 percig főzzük (sokan vízben főzik ki a gombócokat, nekik azt ajánlom, próbálják ki az én módszeremet, megéri). Ekkor már nem szabad keverni, nehogy összetörjük a gombócokat, csak rázogatni lehet. 
A zellerleveleket kivesszük és máris tálalhatjuk. 

Van aki krumplival szereti, én csak friss, puha, ropogós héjú kenyérrel.

                 

A fokhagymás csirkemáj a világ legegyszerűbb receptje. A csirkemájat lisztben megforgatod, majd forró olajban kisütöd mindkét oldalát (lassan, fedő alatt). Miután kivetted sózod, borsozod és bőven teszel rá aprított fokhagymát. Ha nem lenne elég a fokhagymából, készíts medvehagyma salátát. Garantált a "jó illat", de az íze bármit megér.

           


Petrezselymes pufoka
H:
3 zsemle, 3 tojás, 1o dkg sajt, lehet füstölt is, só, bors, 1 nagy csokor petrezselyem, a tetejére reszelt sajt. A zsemléket vizben áztatjuk, kinyomkodjuk, a tojásokat ráütjük, villával pépesre dolgozzuk. Megsózzuk, borsozzuk és az apróravágott petrezselyemmel meg a reszelt sajttal összekeverjük. Vizbe mártott kiskanállal forró olajba kis gömböket szaggatunk, ropogósra sütjük. Reszelt sajttal megszorva kináljuk, de feltétnek is finom.





Pasztortarhonya

Megdinszteled a hagymat a tarhonyaval egyutt (kb. 2dl szoktam). Vigyazz, nehogy megegjen a hagyma! Amikor kesz, akkor csinalsz belole porkolt alapot (pirospaprika, gulyaskrem, pirosarany). Beleraksz felkockazott krumplit, karikara vagott virslit, felontod annyi vizzel, hogy ellepje. Sozod/vegetazod, borsozod (vigyaz a sozasznal, mert a gulyaskrem, pirosarany nagyon sos), nyomsz bele egy kis fokhagymat. Amikor felforr, fedo alatt, kis langon megfozod/parolod. Altalaban mire beissza a vizet, megpuhul a krumpli, de ha nem lenne meg puha, akkor onts hozza egy pici vizet. Gyorsan kesz van es nagyon finom, tejfolos ubisalival szoktuk enni.



Meg egy recept, ami gyors is es finom is.

Hagymat felapritom es megdinsztelem egy kis olivaolajon, ranyomok fokhagymat, picit piritom (csak ep, hogy az illata jojjon). Utana felkockazott paradicsomot radobok, vegetaval, borssal, oreganoval es bazsalikommal izesitem, fozom, amig olyan jo szaftos nem lesz, de nem fojjon teljesen szet a paradicsom. Utana karikara vagott virslit dobok bele es addig fozom, amig a virsli keszen nem lesz. Szinten rizzsel szoktuk enni.



Fokhagymás-kakukkfüves tepsis burgonya

 

Hozzávalók: burgonya, vastag hasábokra vágva, fokhagymagerezdek, héjasan, kevés olívaolaj, kakukkfű, só

Vékonyan kiolajozunk egy tepsit, majd beleszórjuk a burgonyát, a héjas fokhagymagerezdeket, majd megszórjuk kakukkfűvel és sóval, összeforgatjuk, Kevés vizet öntünk a krumpli alá. Tetszés szerint puhábbra vagy ropogósabbra sütjük.

Megjegyzés: Ne sajnáljuk belőle a fokhagymát! A fokhagyma a héjában istenien megpuhul és átsül, miközben a burgonyának is átadja az aromáját.
Finom, ha egy kis barbecue fűszerkeverékkel is megszórjuk a burgonyát, de anélkül is nagyon ízletes. Keményítőnapra nagyon megfelel.


Rakott karfiol Edit módra
Hozzávalók:
1 nagy fej karfol
1 nagy tejföl
1 tojás
1 doboz konzerv löncshús
fűszerek
20-25 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A karfiolt megfőzöm sós vízben, közben a konzerv löncshúst felbontom, és villával egy nagy tálban összetöröm. Összekeverem a tejföllel, tojással, reszelt sajttal, és ízesítem fűszerekkel. Az egészet jó alaposan összekeverem, és a megfőtt karfiolt beledarabolom. Kivajazott tűzálló tálba öntöm és megsütöm. Ha finomabb ízt szeretnék, a tetejére bacon szeleteket is teszek.


Gombás pástétom
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, 1 késhegynyi só, 1/2 kg gomba, 2 dl tejszín, 15 dkg tejszínes krémsajt, 2 tojássárgája, só, fehér bors, édes pirospaprika, 1 csokor snidling, liszt
A lisztből az egész tojással, a vajjal, a késhegynyi sóval tésztát gyúrunk s lefedeve 30 percre hideg helyre tesszük. A gombát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A tejszínt egy edényben kis lángon felmelegítjük, beletesszük a krémsajtot, és belekeverjük a tojássárgákat, sózzuk, borsozzuk és megpaprikázzuk. A nidlinget apróra vágjuk, egy részét a krémsajtos masszába keverjük, a többit félretesszük. A tésztát lisztezett deszkán 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk és úgy bélelünk ki vele egy tortaformát, hogy körben 2 cm magas oldala legyen. Beleterítjük a gombát és leöntjük a tejszínes sajtkrémmel. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tálaláskor a maradék snidlinggel megszórjuk, mint a tortát, úgy szeleteljük.


Burgonyaomlett
Hozzávalók: 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 10 dk margarin, 2 ek liszt, 30 dkg főtt, áttört burgonya, 2 csapott ek liszt, só, bors, majoránna, pici fagyos zsír
A 4 tojássárgát, 2 dl tejfölt, 10 dkg olvasztott margarint, 2 csapott ek lisztet szép simára keverünk. Majd folyamatos keverés mellett 5 percig főzzük. A főzés lassú, csendes főzés. Levéve a tűzhelyről, tovább keverjük kb. 5 percig, nehogy bebőrösödjön, csomósodjon. Majd 30 dkg főtt, összetört burgonyát keverünk a masszába. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, majoránnával ízesítjük. Ha keménynek látszik a massza, akkir ½ vagy 1 dl tejjel lazítjuk. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá egy akkora edényben, hogy a már meglévő masszát bele tudjuk önteni és együtt verjük, keverjük össze.


Tojásos-virslis lecsó
Hozzávalók: 2 kg húsos zöldpaprika, 4-5 db paradicsom, 10 dkg füstölt kolbász, (10-15 dkg apróra vágott gomba szaftdúsítónak, de ez elhagyható), 2-3 pár virsli, 3-4 fej hagyma, 3 gereszd fokhagyma, 6 tojás, 1 tk pirospaprika, só, fehérbors, csipetnyi bazsalikom, ételízesítő, étolaj vagy olívaolaj
Az apróra vágott hagymát néhány evőkanálnyi étolaj társaságában pirítani kezdem, majd hozzáadom a fölaprított csiperkegombát. Amikor elfőtte a levét, hozzáadom a karikára vágott füstölt kolbászt, nagyon kicsit pirítom. Ezután összekeverem a kockára, karikára vágott zöldpaprikával, és megdinsztelem. Közben belekeverem a kipréselt vagy apróra vágott fokhagymát, a bazsalikomot, a pirospaprikát, ételízesítőt, kevés fehérborsot. Fedővel vagy anélkül közepes tűzön félpuhára főzöm, megsózom. A félpuha paprikához adom a cikkelyekre vágott, meghámozott, levétől-magjától megszabadított paradicsom húsát. (Ha előtte forró vízbe mártom, akkor könnyen levehetem a héját is. Főzöm egy kicsit. Hozzáadom a karikára vágott virslit. Főzöm egy kicsit. Amikor megfőtt a virsli, belekeverem a felvert, megsózott tojásokat, és addig kavargatom, amíg a tojás megkeményedik. Amint feljön az étel aranysárga, gyönyörű, rövid leve a tetejére, akkor elkészült a tojásos lecsónk.
Megjegyzés:A maradékot hűtőbe teszem, és külön edényben mindig annyit melegítek belőle, amennyit megeszünk. Olyan, mint a töltött káposzta, melegítve még finomabb!

Megjegyzés:
A maradékot hűtőbe teszem, és külön edényben mindig annyit melegítek
belőle, amennyit megeszünk. Olyan, mint a töltött káposzta, melegítve még finomabb!


Sajttekercs
Hozzávalók:
4 személyre: 300 g trappista sajt, 150 g sonka, 2 db fõtt tojás, 1 db tejszínes sajtkrém, 3 szál újhagyma, piros-sárga-zöld kaliforniai paprika összesen 1db, 1/2 csokor petrezselyem, 1 kk. mustár só, bors ízlés szerint.

--------------------------------------------------------- -----------------------
Elkészítés:
A tojásokat lereszeljük, a hagymát, és a petrezselymet apróra vágjuk és a sajtkrémmel , mustárral együtt kikeverjük egy tálban. A sonkát és a kaliforniai paprikákat kis kockára vágjuk, összekeverjük a sajtkrémmel. Ízlés szerint fűszerezzük. A trappistát megolvasztjuk, majd alufóliára borítjuk, téglalap alakúra formázzuk. A tölteléket rákenjük, feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és hűtõben dermesztjük. Amikor lehűlt, (vizeskéssel) szeleteljük. Nagyon finom és szines roládot kapunk, amit felhasználhatunk sajttálakhoz, hidegtálakhoz, előételekhez





Paradicsomos húsgombócok/ alchri:

A szószhoz:

1 ek. olaj, 1 hagyma, 1 doboz hámozott paradicsom, 4 ek. paradicsompüré, 1/2 csésze víz, 1/2 csésze száraz vörösbor, 1 fokhagymagerezd, babérlevél, só, bors

A húsgombóchoz:

50 deka darálthús, kevés zsemlemorzsa, 1 kis hagyma kockára vágva , 1 ek. parmezán reszelve, 1 tojás, só, bors, oregano, olaj

A szószhoz a hagymát kockára vágva egy kevés olajon megdinszteljük, a többi hozzávalót beleöntjük, 20 percig fözzük, míg egy kicsit besürüsödik.

A darálthúst összegyúrjuk a hozzávalókkal és egy serpenyöben, kevés olajon, minden oldalról megpiritjuk, majd a szószban 15 percig fözzük.

Tarhonyás finomság:

Na szóval ez a fini kaja kb.15 perc alatt elkészíthető

Kell hozzá tarhonya,csemege kukorica(én a dobozost veszem),virsli,és savanyú uborka.

Először a tarhonyát megcsinálod,és még az fő,addig lehet a többit.A virslit kockákra vágod,serpenyőbe pici olajba megpírítod,mikor kész,hozzá öntöd a kukoricát,és a kockára vágott savanyu ubit.kb.5 percig össze párolod,és kész.mikor a tarhonya megfőtt összekevered.ennyi

Tipp:az igazi fini tarhonya :a tarhonya 3 szoros víz.én így csinálom,bevált Pici olajba megpíritom fél kg tarhonyát felengedem 1.5 liter vízzel,sózom,mikor magába szívta a vizet lefedem kb.10 percig párolodik,de már elzárom a gázt.és összekeverem.:)

Ez az étel=a paraszt pecsenyével,de a virsli saját kitaláció,mert az hússal van,így hamarabb elkészíthető

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
szám
Indulás: 2006-05-26
 

 
 

Üdvözöllek a pandamaci portálon!

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt van.

Ha tetszett

Gyere máskor is!

Várom véleményedet a vendégkönyvbe.

Szeretettel:Adrienn

 

         

    Heti horoszkóp:

              

       

A Szépet és a jót becsüld meg,egy pillanat is elég,hogy tönkremenjen

        

                        

 

 

                       

 

Szótár           

Angol                        

Német      

 Francia            

 

 

                        

 Budapest webképe jelenleg

 

 

 

 

 

 

 

  

"Mondd, mi a szerelem?

Két lélek, egy gondolat;

Két szív, egy dobbanás."

 

 

                                                                

 

   

 

látotagó olvassa a lapot.
Névnapkereső
Írj be egy nevet
vagy névtöredéket:

Múltbéli találat
A már kihúzott számok között keres találatokat.
Adjon meg öt lottószámot:

 

              

                     

       

                       

                      

 

Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

 

 

Google

 

 

 

 


Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK