Zöldséggel töltött pulykarolád/fogyókúrás recept/
Párkányi Anna 2005.05.22. 18:13
zölséggel töltött pulykarolád/fogyókúrás recept/:
Hozzávalók 2 személyre:
* 250 g pulykamell
* 10 dkg póréhagyma
* 10 dkg sárgarépa
* 50 g hagyma
* 20 g olaj
* húslé
* só
* bors
* mustár
* petrezselyemzöld
* bors
* szerecsendió
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát és a póréhagymát forró vízben blansírozzuk, leöblítjük és lecsöpögtetjük. A húst bekenjük mustárral, ráhelyezzük a hagymakarikákat, póréhagymalevelet, a sárgarépát majd roláddá csavarjuk össze és konyhai zsineggel átkötjük. A felforrósított olajba beletesszük a roládot és minden oldalát barnára sütjük, aláöntünk egy kevés húslevest, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult a zsineget eltávolítjuk és a húst felszeleteljük. A mártást sűrűre forraljuk és héjában sült burgonyával tálaljuk.
Energiatartalom: 430 kcal/fő
|