Kukoricás szárnyassaláta
Párkányi Anna 2005.05.22. 18:08
Kukoricás szárnyassaláta:
Hozzávalók 4 személyre:
* 40 dkg kicsontozott, főtt csirkehús
* 10 dkg durva kukoricadara
* 2 közepes paradicsom
* 1-1 zöld és piros színű paprika
* 1 húsleveskocka
* 4 dl víz
* 2 evőkanál olívaolaj (salátaolaj)
* 1-2 evőkanál almaecet
* 1-1 teáskanál frissen vágott rozmaring és kakukkfű
* 1 fél teáskanál édes pirospaprika
* 1 késhegynyi frissen őrölt bors
* 2 evőkanál vágott metélőhagyma
Elkészítése:
A kukoricadarát a vízzel és a húsleveskockával felforraljuk, majd lefedve 1 órán keresztül hagyjuk duzzadni a kikapcsolt tűzhely lapján. A paprikákat kimagvaljuk, hosszában négy részre vágjuk és öt percre forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután lecsöpögtetjük és vékony csíkokra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk és vékony gerezdekre vágjuk, a főtt csirkehúst vékony csíkokra metéljük. A megpuhult kukoricadarát összekeverjük az olajjal, az ecettel, a zöld fűszerekkel, a piros paprikával és a borssal, végül hozzáadjuk a paprika- és a húscsíkokat, valamint a paradicsomgerezdeket. Az egészet óvatosan átforgatjuk, majd a tetejét a metélőhagymával megszórju
|