Rakott karfiol /fogyókúrás recept/
Párkányi Anna 2005.05.22. 18:04
Rakott karfiol /fogyókúrás recept/:
Hozzávalók 4 személyre:
* 80 dkg karfiol
* 30 dkg darált sertéshús
* 4 evőkanál olaj
* 1 nagyobb vöröshagyma
* 2 dl kefir
* 4 dkg lecsó
* fűszerpaprika
* őrölt bors
* só
Elkészítése:
A felmelegített olajon átfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük a darált sertéshúst és erős tűzön sóval, fűszerpaprikával, borssal ízesítve pároljuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a lecsót . Közben a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben előfőzzük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal, elterítjük benne a karfiol felét, rásimítjuk a párolt húst, majd rátesszük a megmaradt karfiolt. Tetejét kefirrel meglocsoljuk, előmelegített sütőben átsütjük.
|