Cukorborsó-Saláta
Párkányi Anna 2005.05.22. 18:00
Cukorborsó-Saláta:
Hozzávalók:
* 350 g zsenge cukorborsóhüvely
* 200 g koktélparadicsom
* 100 g baconszalonna
* 6 evőkanál olívaolaj
* 2 szál póréhagyma
* 1 kis fej jégsaláta
* 1 gerezd fokhagyma
* 1citrom leve
* cukor
* só
* frissen őrölt bors
Elkészítése:
A cukorborsóhüvelyeket megmossuk és megtisztítjuk. Főzzük 3 percig forró, sós vízben, hűtsük le, majd egy szűrőn csepegtessük le. A megmosott és megtisztított salátát tépdessük apró darabokra. A póréhagymát és a paradicsomot tisztítsuk és mossuk meg, a hagymát karikázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk fel kockákra vagy szeletekre.
A szalonnát egy teflonserpenyőben, zsiradék hozzádása nélkül pirítsuk aranybarnára, ha kihűlt aprítsuk fel. Az apróra vágott fokhagymát keverjük össze az olívaolajjal és a citromlével, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítsük pikánsra. A hozzávalókat forgassuk meg salátalében, majd osszuk szét tálkákban.
Ropogós, fokhagymás baguette kiválóan illik hozzá.
|