Túros batyu
Túros batyu
Túros batyu
Hozzávalók:
Recept ugyan az mint a muffin formában sütött batyunál, talán csak a hajtogatás nem!
50 dkg finomliszt
2,8 dl tej
6 dkg ráma
6 dkg cukor
fél tk só-szűken mérve
2 dkg friss élesztő
1 vaniliás cukor, citrom reszelt héja
1 toji sárgája
Amikor a tésztát a gép megdagasztotta, és meg kelesztette, lisztezet
nyújtólapon négyszögletesre nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle. Én 14-16 szoktam
A közepébe belehelyezed a már előre kikevert túrót, a végeit kicsit meghúzva
és toji fehérjével megkenve a csücsköket egymásra hajtod, az utolsót kicsit meghúzva a batyu alá hajtod!
A túró tölt:
25 dkg túró
1 toji sárgája
1 vaniliás cukor
ízlés szerint cukor
A tetejét tojással megkenjük, lehet egy kis kristálycukorral megszórni
Előmelegítet sütőben, hő.lég. 165 fokon sütjük Kb:
20-25 perc
|