Túros batyu muffinformában
Túros batyu muffinformában
Túros batyú Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,8 dl tej 6 dkg ráma
6 dkg cukor
fél tk só-szűken mérve
2 dkg friss élesztő
1 vaniliás cukor, citrom reszelt héja
1 toji sárgája
Amikor a tésztát a gép megdagasztotta, és mekelesztette, lisztezet nyújtólapon négyszögletesre nyújtjuk,annyi darabra vágd el ahány db-os a muffin formád (nekem 12-es) A közepébe belehelyezed a már előre kikevert túrót, persze elosztva 12 részre. A túró tölt: 25 dkg túró 1 toji sárgája 1 vaniliás cukor ízlés szerint cukor A tészta négy csücskénél összefogva, kicsit megnyomva, a muffinformába tesszük, és ott még hagyjuk kicsit kelni. A tetejét tojival megkenjük, lehet egy kis kristálycukorral megszórni Előmelegítet sütőben, hő.lég. 165 fokon sütjük Kb: 20-25 perc
|