Kakaós csiga
Ezt variállhatod, vajas csiga változatban, kakaópor nélkül!
Kakaós csiga
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2, 6 dkg friss élesztő
1 tojás sárgája
2 evőkanál olaj
1 k. m. kanál só
1 n. m. kanál cukor
3,7-3,8 dl langyos tej
Töltelék:
13 dkg vaj,
3 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
Ezeket kenhető állapotban összekeverni.
Mindent bele a gépbe, dagasztó programra állítani, és ha megkel a tészta, kivesszük és kinyújtjuk téglalap formájúra (kb 0, 5 cm vastag) A tölteléket rákenjük, összetekerjük 1, 5 újnyi csíkokra vágjuk.
Tepsibe helyezzük, és még bő fél órát kelesszük, a tetejét kicsit megkenjük vajjal és a sütőben 200fokon 25 percig sütjük. (sima villanysütő)
Ha azt akarod hogy ilyen kicsi legyen a csiga tepsibe,.... A kinyújtott tésztát, mindkét végéről tekerjük fel, úgy hogy középen három újjnyi csík látszódjon a tésztából.
Középen elvágod a tésztát, így lessz két rúdad. Ezt vágod 1, 5 újjnyi darabokra.
És ráhelyezed őket a tepsire.
![](//gportal.hu/portal/bobsii/image/gallery/1143813410.jpg)
Ez egy másik sütés, itt egy rúdnak tekertem fel, és nagyobbak lettek a csigák is
![](//gportal.hu/portal/bobsii/image/gallery/1216724929_88.jpg)
![](//gportal.hu/portal/bobsii/image/gallery/1216724932_19.jpg)
![](//gportal.hu/portal/bobsii/image/gallery/1216724934_38.jpg)
|