|
|
Másolás - Szerzői jogok - Jogsértések |
|
|
Témaindító hozzászólás
|
Beszélgessünk a szerzői jogokról!
|
|
|
|
|
|
... 63 ... |
|
|
|
|
Hmmm....,akkor a Posta is maga a törvénytelenség lenne?Mert a két dolog közt, nagy ám a hasonlóság. Mindkét esetben cserélhetsz legális,és illegális információkat. Mi több,a postán még tárgyakat is küldhetsz, nem csak biteket és bájtokat. Max. a reptereken átvilágítják a csomagokat,de aztán ezt már máshol nem teszik meg (a Posta esetében). De amit pontokba szedtél,nem is olyan rossz ötlet : )
|
|
|
|
|
|
A két nagyszerű jogi magyarázat ellenére, az internet maga a törvénytelenség.
Hiszen a törvény nem más mint a tapasztalat ráhúzása az új dolgokra.
A fejlődése olyan gyors, hogy nincs mihez mérni az általa létrehozott dolgokat. Gondoljunk csak a Google map programra, Ennek a megfelelője 30 évvel ezelőtt egy dollár milliárdokért űzött műholdas kémkedés volt, ma iskolás gyerekek játszanak vele.
Mit lehet tenni ebben az esetben:
1, kimaradni belőle
2, mint szolgáltató moderálni
3, mint felhasználó mértékkek élni
4, a neten kimutathatóan anyagi haszonszerzéssel ténykedők nyilván más kategótiába esnek, őket hagyjuk meg a jogászoknak.
A Gportal és egyébb free oldalak, amatőr szerkesztői közösségek lassan kialakítanak egy olyan közösségi szinvonalat ami nyagyobb súrlódások nélkül biztosítja majd a hobby weboldalak szinvonalas működését. A több ezer éves mondás lassan itt is remélem meghalgatásra talál: " Ne tedd azt mással, ami neked sem esne jól!"
Üdv
|
|
|
|
|
|
Mikor fog kezdődni a razzia a tolvajok ellen?
A másik kérdésem pedig, hogy hogyan lehet kiszűrni, hogy például egy animáció lopott?
|
|
|
|
|
|
Tökély lett a dolog, most 100%-ig rendezve lett az ilyen jellegű jogi kérdés. Egy "Kisokos"-t össze kéne hozni a portáltulajoknak, amiben ajánlások lennének a tartalomszolgáltatással kapcsolatban (jogi kérdések, moderációs kérdések, etikai kérdések, stb.). A részemről pár jó gondolatot hozzá tudnék tenni. A kérdés: szerintetek lenne-e igény rá?
|
|
|
|
|
|
Az ígért szakmai állásfoglalás - amelyet Dr Szabó Máté adatvédelmi szakértő készített el számunkra - elérhető IDE KATTINTVA. A cikkben is hivatkozott G-Portál Adatvédelmi Nyilatkozat pedig elérhető IDE KATTINTVA.
|
|
|
|
|
|
IceWall: Senki nem támad és szurkál, ne izélj már! Igazán nem panaszkodhatsz az adminokra, tisztességgel próbálták irányítani a beszélgetést, tekintve, hogy a topic nem is e témában indult.
Abban biztos lehetsz, hogy maga a G-Portál a hatályos jogszabályoknak megfelelően működik. Most itt csupán a rendszerünkben működő felhasználói oldalakról lehet szó. Mi sem a szerzői, sem pedig az adatvédelmi törvényeket nem sértettük meg, és rendelkezünk a megfelelő nyilatkozatokkal, állásfoglalásokkal is, az adatvédelmi biztos tud a működésünkről, idő hiányában nem került csak sor az ilyenkor szokásos ajánlás elkészítésére és publikálására.
A felhasználói oldalak szerkesztői nyilván sok jogsértést követnek el, főleg, hogy sokan vannak, de nem többet, mint bármely hasonló közösségben.
Épp ezért indult a tájékoztatás, a párbeszéd, a belső kampány, amit csak akkor fogsz érzékelni, ha regisztrált felhasználóként bejelentkezel más, vagy saját portálra.
Időközben kaptunk egy gyors tanulmányt egy igazán autentikus, és képzett személytől, még ma közzétesszük.
|
|
|
|
|
|
Kedves Admin!
Lehet szurkálni, támadni, de attól még nem fog a G-Portal a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően működni. Úgy gondolom, inkább itt a fórumon kéne megvitatni a témát és tenni valamit, mielőtt egy eszeveszett embereke ír egy mailt az adatvédelmi biztosnak, hogy vizsgálódjon. Az senkinek nem lenne pozitív reklám.
Egyébként azzal kapcsolatban, hogy lenézem a G-Portal-t, az a mondásom, hogy nem én nézem le. Azért javasoltam a feleségemnek, hogy itt csináljon magának egy kis portált, mert nem nézem le. Az más kérdés, hogy több olyan internetes oldallal találkoztam már, akik nem fogadják be a G-Portal-os oldalakat igényességre hivatkozva. Megjegyzem: a feleségem honlapját ide is befogadták a többi G-Portal-os oldallal ellentétben.
|
|
|
|
|
|
Sziasztok!
- Az adatvédelemről a felhasználókra vonatkozólag is azért van pár mondat az erről szóló menüpontban, bár igaz, h ez egyenlőre
nem terjed ki az ip-címekre, de ami késik nem múlik.
- Ha valaki valami hibát talál a G-Portál működése közben, és nem szól,(bár tényleg nem kötelessége),hanem a saját igaza alátámasztása képpen a másik arcába vágja, az korrekt dolog?
A G-Portálnak sem lenne például kötelező kitörölnie egy olyan hibás kódot, amit a felhasználó illesztett be, ezzel
téve használhatatlanná a saját oldalát, és mégis megteszi szó nélkül, hiszen nem célja, hogy a felhasználók elforduljanak tőle, illetve elég furcsa lenne, ha karbatett kézzel ülne, és csak közölné a felhasználóval, h "én tudom mi a hiba, de nem csinálok semmit, a te dolgod, nem az enyém, én már aládtoltam egy portált".
- A különböző ingyenes portálrendszerek, (pl. Php-Nuke), professzionális fórumrendszerek gyűjtik össze csak igazán a látogatók adatait, épphogy csak azt nem mondják meg, hogy hány éves korodtól vagy szobatiszta.
- A Mozilla nemrég érte el a 100 milliomodik letöltést. Vajon ez azt jelzi, h csak az internetezők egy százaléka használja? Nem hinném.
|
|
|
|
|
|
A részemről nem használok Firefoxot, mivel a látogatók 99%-a Internet Explorert használ. Érdemes lenne csinálni egy statisztikát, hogy a portáljukat üzemeltetők milyen böngészővel dolgoznak.
Gondolod, nincs ilyen statisztika? Te egy kicsit lenézed a G-Portált, nem? - Admin
|
|
|
|
|
|
... 63 ... |
|
|
|