»
»
Másolás - Szerzői jogok - Jogsértések
Másolás - Szerzői jogok - Jogsértések
Témaindító hozzászólás
2005.11.10 16:19

Beszélgessünk a szerzői jogokról!

 
 
Elöző oldal
...
61
...
Következő oldal
 
91.
2006.02.04 11:22
Sziasztok! Van egy oldal, a //gportal.hu/portal/cbalazs/ ami az én oldalamról is sokmindent lemásolt, és engedély nélkül használta fel az animációimat, bannereimet és még sok mindent.Pl. nézzétek meg az ő oldalán a Szereplők/Színészek modult és az én oldalamon (www.gikka.gportal.hu) a Színészek/színésznők modult! Szerintem érdemes lenne törölni az ilyen oldalt! Ráadásul nem csak az én oldalamról másolt! Légyszi csináljatok valamit! Előre is köszi!
 
90.
2006.02.03 22:22

Mi van akkor,ha az egyik oldal lopott,és nem rakja ki a forrást sehova?Csak kérdem,mert a www.dirrtyaguilera.gportal.hu a fél oldalát összelopkodta forrás kiírása nélkül.....

 
2006.02.03 17:55
Szerintem csak azoknál az oldalaknál kell mindenképp írásos engedély, ahol erre felhívják a figyelmed, de általában elég szokott lenni a forrás megjelölése, és a forrásoldalra mutató link. (ezzel a forrásoldal is jobban jár, hiszen nőhet a látogatottsága)
Ha elovasol 10 cikket ugyanabban a témában, és a 11.-ben megírod a saját sztoridat, kétlem, hogy kéne bárkinek is a beleegyezése, ha erre gondoltál.
 
88.
2006.02.03 17:29
Igazad van, mint mindig:) Naésakkor...
Tegyük fel, hogy szeretnék valakitől átvenni valamit. ez esetben pedig engedélyt is kell kérni a forrás belinkelése mellett is, igaz? Legalábbis eddig úgy vettem ki.
Ez akkor is szükséges, ha pl. elolvasok több oldalon is azonos témájú oldalakat, és azok alapján írom, amit átvennék? Mert ekkor végülis nem forrás, hanem inkább felhasznált irodalom, ha jól tudom. Amit neten még sehol sem láttam megjelölve.

Remélem, nem gond, hogy sokat kérdezek, csak szeretnék korrekt lenni a jövőben más oldalak készítőivel.
 
2006.02.03 08:08
Zsuzsi az igazi módszer az lenne, ha a magyar internetezési kultúra eljutna arra a szintre, hogy az emberek veszik a fáradtságot, és feltűntetik az oldalaikon a forrást.
 
86.
2006.02.02 16:46
Eeegen, eddig én is eljutok, de azért köszike:) Éppen azért érdeklődtem itt, hogy van-e erre valami módszer. Na most ezek szerint nincs... Sajnos.
 
2006.02.02 12:43
Beatrix igen, látom, hogy letöltötte tőled, és megértem, hogy idegesít, ez az internet negatívumainak egyike, ráadásul nem annyira egyértelmű, hogy ebben az esetben ki háborodhat fel a jogai miatt, hiszen:
Azokat a képeket amiket te felhasználtál, valaki fényképezte. Kérjük küldd el a fényképek negatívját, vagy valami más bizonyítékot, hogy a te kezedben volt a fényképezőgép, amikor a szereplőgárdát lefényképezték. Ha nem tudod bizonyítani, akkor nyilván valaki más képeit használtad fel, viszont akkor igazából őt illeti meg a szerzői jog védelme. Ha még mindig úgy gondolod, hogy akkor nyugodnál meg, ha írna neki a Webmester egy levelet, akkor legyen, de nem azon a 10 naptáron, meg 5 képen ( csak írtam két számot) fog múlni, hogy melyikőtök oldala színvonalas, mert én a tiédhez csak gratulálni tudok.
Egyébként az előző kérdezőnek is válaszolva: A ne "lopj" kiírás kb. annyit ér, mint erdőtűznek a vizeslufi.
 
2006.02.02 11:30
Üdvözlet! Van egy problámám: a honlapomon ( www.foltozottust.gportal.hu ) található egyéni készítésű órarendeket és egyéb sulicuccoikat lemásolta az egyik oldal ( www.fleurdelacour.gportal.hu ). Már írtam a vendégkönyvébe, de még nem vette le. Köszönöm: Trixi
 
83.
2006.01.23 14:10
Üdvöletem! Lenne egy keresztkérdésem: ha az oldalamra kiteszem azt, légyszíves ne lopd el a saját készítésű képeket, stb., és valaki mégis megteszi (kérés nélkül), az ellen mit lehet tenni? Velem még nem fordult elő, de gondoltam, megérdeklődöm, mit lehetne ez irányban tenni, azon túl, hogy fel se töltöm netre:) (jobbklikktiltós scriptek legtöbbje csak IE-rel megy, de azt is könnyű kikerülni) Előre is köszike a választ!
 
2006.01.22 11:12
Legközelebb:
1) Adj meg jelszónak betűket és számokat vegyesen
2) Ne bízz senkiben
 
Elöző oldal
...
61
...
Következő oldal