»
»
Másolás - Szerzői jogok - Jogsértések
Másolás - Szerzői jogok - Jogsértések
Témaindító hozzászólás
2005.11.10 16:19

Beszélgessünk a szerzői jogokról!

 
 
Elöző oldal
...
63
...
Következő oldal
 
2005.12.28 09:29

Nos.

//gportal.hu/portal/csillamkutya/

ez az oldal csomó cikkem és képem leszedte,amit én csináltam.

Be tudom bizonyítani,ugyanis az én képtáramban van,csak a linkelte..

Ilyenkor mit lehet csinálni?

 

//gportal.hu/portal/csakmiketten/

 
70.
2005.12.05 06:34
Hmmm....,akkor a Posta is maga a törvénytelenség lenne?Mert a két dolog közt, nagy ám a hasonlóság.
Mindkét esetben cserélhetsz legális,és illegális információkat.
Mi több,a postán még tárgyakat is küldhetsz, nem csak biteket és bájtokat. Max. a reptereken átvilágítják a csomagokat,de aztán ezt már máshol nem teszik meg (a Posta esetében).
De amit pontokba szedtél,nem is olyan rossz ötlet : )
 
2005.12.04 07:11
A két nagyszerű jogi magyarázat ellenére, az internet maga a törvénytelenség. Hiszen a törvény nem más mint a tapasztalat ráhúzása az új dolgokra. A fejlődése olyan gyors, hogy nincs mihez mérni az általa létrehozott dolgokat. Gondoljunk csak a Google map programra, Ennek a megfelelője 30 évvel ezelőtt egy dollár milliárdokért űzött műholdas kémkedés volt, ma iskolás gyerekek játszanak vele. Mit lehet tenni ebben az esetben: 1, kimaradni belőle 2, mint szolgáltató moderálni 3, mint felhasználó mértékkek élni 4, a neten kimutathatóan anyagi haszonszerzéssel ténykedők nyilván más kategótiába esnek, őket hagyjuk meg a jogászoknak. A Gportal és egyébb free oldalak, amatőr szerkesztői közösségek lassan kialakítanak egy olyan közösségi szinvonalat ami nyagyobb súrlódások nélkül biztosítja majd a hobby weboldalak szinvonalas működését. A több ezer éves mondás lassan itt is remélem meghalgatásra talál: " Ne tedd azt mással, ami neked sem esne jól!" Üdv
 
68.
2005.12.03 23:35

Mikor fog kezdődni a razzia a tolvajok ellen?

A másik kérdésem pedig, hogy hogyan lehet kiszűrni, hogy például egy animáció lopott?

 
67.
2005.11.20 12:47
Tökély lett a dolog, most 100%-ig rendezve lett az ilyen jellegű jogi kérdés. Egy "Kisokos"-t össze kéne hozni a portáltulajoknak, amiben ajánlások lennének a tartalomszolgáltatással kapcsolatban (jogi kérdések, moderációs kérdések, etikai kérdések, stb.). A részemről pár jó gondolatot hozzá tudnék tenni. A kérdés: szerintetek lenne-e igény rá?
 
66.
2005.11.19 21:54

Az ígért szakmai állásfoglalás - amelyet Dr Szabó Máté adatvédelmi szakértő készített el számunkra - elérhető IDE KATTINTVA.
A cikkben is hivatkozott G-Portál Adatvédelmi Nyilatkozat pedig elérhető IDE KATTINTVA.

 
65.
2005.11.19 12:12

IceWall: Senki nem támad és szurkál, ne izélj már! Igazán nem panaszkodhatsz az adminokra, tisztességgel próbálták irányítani a beszélgetést, tekintve, hogy a topic nem is e témában indult.

Abban biztos lehetsz, hogy maga a G-Portál a hatályos jogszabályoknak megfelelően működik. Most itt csupán a rendszerünkben működő felhasználói oldalakról lehet szó. Mi sem a szerzői, sem pedig az adatvédelmi törvényeket nem sértettük meg, és rendelkezünk a megfelelő nyilatkozatokkal, állásfoglalásokkal is, az adatvédelmi biztos tud a működésünkről, idő hiányában nem került csak sor az ilyenkor szokásos ajánlás elkészítésére és publikálására.

A felhasználói oldalak szerkesztői nyilván sok jogsértést követnek el, főleg, hogy sokan vannak, de nem többet, mint bármely hasonló közösségben.

Épp ezért indult a tájékoztatás, a párbeszéd, a belső kampány, amit csak akkor fogsz érzékelni, ha regisztrált felhasználóként bejelentkezel más, vagy saját portálra.

Időközben kaptunk egy gyors tanulmányt egy igazán autentikus, és képzett személytől, még ma közzétesszük.

 
64.
2005.11.19 11:39

Kedves Admin!

Lehet szurkálni, támadni, de attól még nem fog a G-Portal a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően működni. Úgy gondolom, inkább itt a fórumon kéne megvitatni a témát és tenni valamit, mielőtt egy eszeveszett embereke ír egy mailt az adatvédelmi biztosnak, hogy vizsgálódjon. Az senkinek nem lenne pozitív reklám.

Egyébként azzal kapcsolatban, hogy lenézem a G-Portal-t, az a mondásom, hogy nem én nézem le. Azért javasoltam a feleségemnek, hogy itt csináljon magának egy kis portált, mert nem nézem le. Az más kérdés, hogy több olyan internetes oldallal találkoztam már, akik nem fogadják be a G-Portal-os oldalakat igényességre hivatkozva. Megjegyzem: a feleségem honlapját ide is befogadták a többi G-Portal-os oldallal ellentétben.

 
2005.11.19 10:33
Sziasztok!

- Az adatvédelemről a felhasználókra vonatkozólag is azért van pár mondat az erről szóló menüpontban, bár igaz, h ez egyenlőre nem terjed ki az ip-címekre, de ami késik nem múlik.

- Ha valaki valami hibát talál a G-Portál működése közben, és nem szól,(bár tényleg nem kötelessége),hanem a saját igaza alátámasztása képpen a másik arcába vágja, az korrekt dolog? A G-Portálnak sem lenne például kötelező kitörölnie egy olyan hibás kódot, amit a felhasználó illesztett be, ezzel téve használhatatlanná a saját oldalát, és mégis megteszi szó nélkül, hiszen nem célja, hogy a felhasználók elforduljanak tőle, illetve elég furcsa lenne, ha karbatett kézzel ülne, és csak közölné a felhasználóval, h "én tudom mi a hiba, de nem csinálok semmit, a te dolgod, nem az enyém, én már aládtoltam egy portált".

- A különböző ingyenes portálrendszerek, (pl. Php-Nuke), professzionális fórumrendszerek gyűjtik össze csak igazán a látogatók adatait, épphogy csak azt nem mondják meg, hogy hány éves korodtól vagy szobatiszta.

- A Mozilla nemrég érte el a 100 milliomodik letöltést. Vajon ez azt jelzi, h csak az internetezők egy százaléka használja? Nem hinném.

 
62.
2005.11.18 19:55

A részemről nem használok Firefoxot, mivel a látogatók 99%-a Internet Explorert használ. Érdemes lenne csinálni egy statisztikát, hogy a portáljukat üzemeltetők milyen böngészővel dolgoznak.


Gondolod, nincs ilyen statisztika? Te egy kicsit lenézed a G-Portált, nem? - Admin

 
Elöző oldal
...
63
...
Következő oldal