»
»
Másolás - Szerzői jogok - Jogsértések
Másolás - Szerzői jogok - Jogsértések
Témaindító hozzászólás
2005.11.10 16:19

Beszélgessünk a szerzői jogokról!

 
 
Elöző oldal
...
66
Következő oldal
 
41.
2005.11.15 12:55
Mikortól fogva fogjátok majd ellenőrizni a portálokat? Honnan lehet bizonyítani, hogy egy anyag lopott? URL által? Én azt hittem, hogy ha valaki G-Portálos oldalról másol át képet vagy mást akkor az nem tartozik a lopás kategóriába.
 
40.
2005.11.15 12:34
El kell távolítania a "lopott" anyagot, és ha ez nem megy azonnal, akkor sajna el kell búcsúznia a portáljától. Kicsit más a helyzet akkor, ha pl. egy olyan oldalról másolsz, aki szintén jogtalanul használta fel azt az anyagot, amelyet te átvettél. Ilyen esetben ő nem reklamálhat, te viszont ugyanabba a hibába esel, mint akitől elloptad az anyagot. Te is az eredeti jogtulajdonos érdeksérelmét fogod okozni, ellened is ugyanúgy felléphet kárigénnyel, holott te nem is tudod, kié volt eredetileg az anyag.

Összességébren az a lényeg, hogy nem kell semmit ellopni senkitől, és akkor ezek a kérdések nem kérdések. :-)

Ha nincs határozottan engedélyed egy kép vagy szöveg vagy bármi másodközlésére, akkor ne tedd, csak a bajodat szaporítod, és törvényt sértesz. SAJÁT tartalom a megoldás!

 
39.
2005.11.15 12:23
Mi lesz annak a G-Portálos honlapnak a sorsa amelyről kiderül, hogy más oldalról származó dolgokat (pl. animációkat) felhasznált? Ha G-Portálos oldalról "lopott" akkor is ugyanaz az intézkedés vár rá? Egyáltalán hogyan lehet kideríteni, hogy egy animáció, kép, stb... más weblapról származik-e?
 
38.
2005.11.14 22:43
nnoel: még az is előfordulhat, hogy valami külső tárhelyről linkeltél be képet, és a külső tárhelyen változtattak a kép címén, vagy törölték, akármi...

Ha elolvasod a 21-es hozzászólást, és értelmezed is, akkor világossá válik, hogy minden kép és szöveg alapból védett. Tehát ha nem tudod elolvasni, mert nem magyarul van, akkor tekintsd védettnek. Nem fordítva! Angol nyelvű oldalaknál - ezt is elolvashatod itt kicsit lejjebb - a szabadon felhasználható képek mellett ilyesmi feliratokat találsz: "FREE"; Free for use"; "Royalty-free". Ha ilyet nem találsz, akkor inkább hagyd a csodába, csak a problémát veszed magadra.

 
37.
2005.11.14 15:02
Egyszer feltöltöttem egy képet mejd néhány nap múlva egy nagy ürességet láttam és egyx-et.ilyenkor megsértettem egy jogot?És az baj ha újra fölraktam?Vagy csak valami program hiba mert  volt már olyan hogykilépett az oldalamról.És mégha ki is írná hogy levan védetve akkor hogyan olvassam el ha külföldi oldal?
 
36.
2005.11.14 13:40

Hónapok kérdése az egész.... :)))



Maradjunk inkább a "holnapok kérdése" kifejezésnél :-)  -  Admin

 
35.
2005.11.14 13:22

Kicsit takarítottam, fiúk-lányok!
Nyugisabban is lehet - sőt kell - itt tárgyalni, nem egymásról, csak a témáról. Legyetek annak teljes tudatában, hogy az idetévedő gyerekek nagy része tőletek fog először hallani arról, hogy amit az interneten talál, az nem automatikusan az övé, hanem csak megnézheti, használhatja, és ennyi.

DTom: elvárjuk, hogy ha végigrágtad magad a Sajtkukac ajánlotta szövegen, akkor egy közérthető kivonatot írj ide belőle. Ha nagyon hosszú, akkor tedd a portálodba, és ide csak egy linket illessz be.  

 
34.
2005.11.14 11:22

Nem történt semmi!
Kösz a pontos adatot, meg a linket!

 
33.
2005.11.13 21:54

Azért idéztem így, mert így értelmeztem.<---az más, akkor megkövetlek, nem volt igazam, bocs! Hogy valami okosat is írjak, Szerzői jogi törvény (1999. évi LXXVI. törvény) való az idézet, ha jól tudom.
Ha bővebben érdekel a téma, itt találtam egy kimerítő (szó szerint!) leírást róla, csak türelmes embereknek! http://gaudy.freeweb.hu/szakdolgq.html Nekem nemigen volt idegzetem végigolvasni, mert ember nem érti az ilyen szakdumát:(

 
32.
2005.11.13 20:57

Azért idéztem így, mert így értelmeztem. Most, hogy voltál szíves felhívni a figyelmemet arra, hogy - ha jól értem - az "interneten az xy az irányadó" is szó szerinti idézet volt a 21. hsz-ban, így már világosabb a helyzet.
Ez esetben viszont az maradt kérdés számomra, hogy honnan származik az említett idézet (melyik törvényből).

 
Elöző oldal
...
66
Következő oldal