x
 
Help
 

Vezérlősáv

 
Portáltulajdonosként bejelentkezve a portál tetején megjelenik a Vezérlősáv. Az oldalbeállítási funkciókat valamint a szerkesztési opciókat itt találod. Részletes leírást a Vezérlősáv további menüpontjairól itt olvashatsz.
Portálod létrehozása után azzal a felhasználónévvel és jelszóval jelentkezz be a saját oldaladon, amivel a G-Portál főoldalán regisztráltál. Bejelentkezés után egy vízszintes sáv jelenik meg a portál tetején, melynek egyes menüpontjait az alábbiakban vesszük sorra:


A SÁV

A sávon található VEZÉRLŐPULT-ra, illetve az ikonokra, ha ráviszed az egeret, megjelenik egy lenyíló menü, ahol a különböző szerkesztési pontok tárulnak eléd.

A VEZÉRLŐPULT


A VEZÉRLŐPULT alatt találhatod a portál beállításával, kinézetével, modulok létrehozásával kapcsolatos funkciókat. Az alábbiakban részletesen olvashatsz az egyes szerkesztési pontok működéséről, használatáról.

BEÁLLÍTÁSOK
 
 
Portálnév : Ha valaki rátalál az oldaladra, ezt látja a fejléc bal felső sarkában. Beszédesebb nevet is adhatsz, nem muszáj egyeznie a portálcímmel.
Kategória: A portállistában a kiválasztott kategóriában jelenik meg az oldalad.
Főoldal: Legördülő listából kell kiválasztanod a portálod alapértelmezett modulját, azaz a látogatók elé táruló főoldali megjelenítést. Ehhez előzetesen létre kell hoznod az említett modult, melynek szükséges lépéseiről a "FŐOLDAL létrehozása" részben olvashatsz.
Publikus oldal: Ha bejelölöd, felkerülsz a Portállistára. Ha üresen hagyod, nem látszik a címed. Ilyenkor csak az tud a portálod létezésérol, akinek elárulod a webcímet.
Rövid leírás: A portállistában ez a tömör bevezető fog megjelenni a portálod címe alatt. Mutasd be pár szóban az oldaladat!
Portál ikon: Itt feltölthetsz a portálodhoz egy kisméretű képet, ami a főoldali toplistákban megjelenik a portál címe és leírása mellett. A kép mérete maximum 90x70 képpont, nem haladhatja meg a 30kbyte méretet, és csak jpeg formátumú lehet!
 

STÍLUS ÉS FELÜLET
 
 

 
Stílus : Portálodnak szín- és hangulatvilágot adhatsz. Ne feledd, hogy az alapértelmezésben fix háttérképet tartalmazó stílusainkhoz utólag nem (avagy csak a "Háttérkép beállítása" részben olvasható trükk révén) tudsz saját háttérképet feltölteni! A "Beállít" gombra kattintva a honlap azonnal felveszi az adott stílust.
Fejléc : Oldalad legfelső fejléc részében kétféle módon jeleníthetsz meg képelemet:
- Logó-fájl: A kép méretéhez igazodó nagyságúra tolhatod szét a fejléc határait, meglátásunk szerint azonban látvány és funkcionalitás szempontjából a 100 pixelnél nem magasabb logók ideálisak. A "Tallózás" gombra kattintva megkeresheted a feltölteni kívánt .gif .png .jpg vagy .swf típusú (mozgó)képfájlt, a "Beállít" gombra kattintva pedig azonnal a fejlécbe illesztheted.
- Háttérkép-fájl: A rendszer csak annyit enged láttatni, amennyi belefér az adott fejlécméretbe. Az így feltöltött képfájl (.swf NEM lehet) tulajdonképpen a fejléc hátterévé válik. Javasoljuk, hogy a háttérkép magassága kb. 75 pixel legyen, de maximum a logó magasságánál 5 pixellel több. A "Tallózás" gombbal keresheted meg, és a "Beállít" gombra kattintva élesítheted.
- Ismétlődő háttérkép: A jelölőnégyzetbe pipát téve beállíthatod, hogy a rendelkezésre álló felület méreténél kisebb fájl mozaikszerű mintázatként díszítse a fejlécedet.
- Portálnév megjelenítése a logóval együtt: A jelölonégyzetbe pipát téve beállíthatod, hogy a logó kép alatt megjelenjen a portál neve is.
- Logó igazítása: Megadhatod, hogy balra, jobbra vagy középre igazítva jelenjen meg a fejléc logója.
- Fejléc minimális magassága: Beállíthatod, hogy a fejléced magassága az aktuális fejlécméretnél alacsonyabb képfájl feltöltésekor a fentebb említett képhatárokhoz igazodó tulajdonság ellenére se zsugorodjon az itt megadott érték alá.
Oldalháttér: Az a kép, amit ide feltöltesz, az egész oldalon látszik, a modulok háta mögött. Mindig ismétlődik.
- Háttérkép-fájl: A "Tallózás" gombra kattintva megkeresheted a portálod hátterének szánt képfájlt, a "Beállít" gombra kattintva pedig azonnal élesítheted.
- Háttérkép görgetés : A jelölőnégyzetbe pipát téve beállíthatod, hogy az oldalszéli függőleges csúszkát megragadva a beállított háttér az oldal többi elemével együtt gördüljön. Ha nincs kijelölve, akkor a háttérkép egy helyben marad az oldal görgetése során.
Oldal szélessége: A lenyíló menüben a teljes méretűre nyitott internetes böngészőablakban látható portálmegjelenítési módot határozhatod meg. Konkrét érték kiválasztásával az adott pixelszám lesz az oldalszélesség, az automatikus opció pedig a böngészőablak aktuális méretére nyitja a portált. Fix szélességű oldal esetén a vízszintes megjelenítést balra, jobbra vagy középre igazíthatod.

 
 
TIPP:
A fentiek ellenére akár teljes méretű képet is beállíthatsz fejléci háttérképként, ha egyúttal a kívánt kép magasságával egyező pixelszámú, azonban csupán egyetlen pixel széles, átlátszó (azaz mögöttes színnel egyező) .gif képfájlt teszel be logóként. Ezzel a trükkel a kívánt méretre "feszíted" az átlátszó volta miatt gyakorlatilag meg sem jelenő fejlécet.


MODULKEZELŐK

 
A honlapok több különböző típusú építőelemből áll(hat)nak össze. A saját portál megalkotásához szükséges menü(rendszer), cikk, képtár, szöveg- és képmegjelenítő doboz, stb. mind egy-egy modult képez. Portálod szerkezetének tetszés szerinti kialakítására az alább bemutatandó "Modulkezelő" részben nyílik lehetőséged.
 
A régi és az új modfulkezelőről az alábbi linken részkletes információt találsz:
 
 

 
Menü(rendszer) kialakítása
 
G-Portálunkon a frissen regisztrált felhasználót "tiszta (hon)lappal" indítjuk útjára. A kezeléshez feltétlenül szükséges "Vezérlősávon" kívül alapértelmezésben csak egy üres, avagy általad tölthető "Menü" elnevezésű blokkot találsz a portálodon. Ebbe a "Modulkezelő" révén helyezhetsz további elemeket.
 
 
TIPP:
Az egyes modulok kialakításakor alapvető szempont a Pozíció, melyet a hozzáadáskor megjelenő párbeszédablak lenyíló menüjében határozhatsz meg:
KÖZÉPre igazított tulajdonsággal olyan modulokat szerepeltess, amelyeket menüpontnak szánsz! Ne feledd, hogy ez a beállítás csupán az "igazíthatósági" tulajdonságára hat! Nem korlátoz tehát abban, hogy az így formázott modult/menüpontot a további szerkesztés közben kedvedre a portálod bal vagy jobb oldalán létrehozott menüben jelenítsd meg!
BALra ill. JOBBra igazított modulok mindig látszanak. Látogatói elérésükhöz tehát nem szükséges külön menübe sorolva szerepeltetned.

 
 
FONTOS!

Az alábbi példánkban a fenti TIPP részben írtaknak megfelelően Hírek/Cikkek típusú, menüpontként elhelyezhető modul létrehozását szemléltetjük. Az összes modul tömör leírása a főoldali Segítség / Részletes segítség blokkban érhető el.
 
A "Vezérlősáv" "Modulkezelő"-jében kattints az "Új modul hozzáadása" feliratra! A megjelenő oldalon két lenyíló menü és egy beviteli mező található. Állítsd be az alábbiakat:
 
 • Típus: Hírek/Cikkek
 • Felirat: Hírek
 • Pozíció: Közép
 
Kattints a Hozzáad gombra, amely visszavisz a "Modulkezelő" részhez! Az előzőleg már látott állapothoz képest lényeges különbség, hogy az Inaktív menüpontok közt már szerepel az imént létrehozott, Hírek feliratú modul. A látogatók számára azonban csak akkor válik láthatóvá, ha a Menü oszlop lenyíló menüjében a [Nincs menüben] értéket Menü-re váltod, és az Inaktív menüpontok blokk alatti Beállítás gombra kattintasz. (Ha a későbbiekben több különböző menüt alakítasz ki, akkor a Menü oszlop lenyíló menüjében természetesen mindegyik szerepelni fog választható opcióként).
 
 

 
KÉP feltöltése
 
Meglévő menüdbe képet tartalmazó (pl. Kép rólam nevű) modult is tehetsz:
 
A "Vezérlősáv" "Modulkezelő"-jében kattints az "Új modul hozzádása" feliratra! A megjelenő oldalon két lenyíló menü és egy beviteli mező található. Állítsd be az alábbiakat:
 
 • Típus: Egyszerű
 • Felirat: Kép rólam
 • Pozíció: Közép
 
Ezután a fentebb leírt Hírek/Cikkek modul létrehozásának lépéseit ismételve elérheted, hogy a "Kép rólam" menüpont is látszódjék. Ne feledd, hogy ezen művelettel csupán egy újabb modult hoztál létre, amely a besorolás révén kattintható szövegként ágyazódik a menübe! Kattintás esetén tehát a látogató elé tárja a mindenkori tartalmat (jelen esetben Kép rólad), de ehhez természetesen még fel is kell töltened.
 
 
TIPP:
Mindez a portálépítési logikából következik, mely szerint az egyes építőelemeket eloször létre kell hozni, és csak ezt követően lehet hozzájuk funkciókat rendelni. Alkotsz tehát egy új modult, tartalommal feltöltöd, kedvedre formázod, beállítod, és belátásod szerint elérhetővé teszed a látogatók számára.
 
Ha a fentebb említett modullétrehozási lépéseket követve menübe sorolsz egy "Egyszerű" típusú, Bemutatkozás feliratú modult is, akkor a portálod bal oszlopának felső részében az alábbi képet látod:
 
 
Tartalom feltöltése
 
A példánkban létrehozott három menüpontot az alábbi lépéseket követve szerkesztheted:
 
Hírek/Cikkek tartalomtöltése:
 
A "Modulkezelő" rész menüpontok blokkjában a Hírek feliratú sor végén egy ceruzát ábrázoló ikon látható. Kattints rá, a megjelenő oldalon pedig az "Új cikk hozzáadása" feliratra! Közismert szövegszerkesztői programokban megszokott felület tárul eléd, melyben megalkothatod, és kedvedre formázhatod az egysoros Címből, rövid Bevezetőből és olvasmányosabb Szövegtörzsből álló mondanivalódat.
 
 
TIPP:
Új cikk szerkesztésének a Modulkezelőt kihagyva, azaz kevesebb kattintás után is nekiállhatsz. Bejelentkezett portáltulajdonosként ugyanis a menübe sorolt hírmodulban számodra mindig elérhető az Új cikk hozzáadása rész.

 
Cím: (kötelező) Ez lesz a hír/cikk címe.
Bevezető: (kötelező) Figyelemfelkeltő, rövid bevezetőt írhatsz, amely a nyomtatott magazinok cikkeleji, vastagabb betűtípussal szedett részének szerepét tölti be.
Törzs: (nem kötelező) A látogatókkal megosztani kívánt hír/cikk bővebb kifejtésére szolgál. Ha nem töltöd ki, akkor rövidített cikknézetben a rendszer értelemszerűen elhagyja a "Tovább ..." linket.
Szerző: (nem kötelező) Ide írhatod a szerző nevét.
Képfájl: Itt nyílik lehetoséged a beveze
tő mellett megjelenítendő illusztráció csatolására. Ne legyen szélesebb 250 pixelnél, különben "szétzilálja" az oldalt!
 
Kattints az OK gombra, és máris kint szerepel az első hír a portálodon! Módosításra a ceruzaikon, törlésre a piros X szolgál.
 
Bemutatkozás tartalomtöltése:
 
A "Modulkezelő" rész menüpontok blokkjában a Bemutatkozás feliratú sor végén egy ceruzát ábrázoló ikon látható. Rákattintva a Tartalom menedzser rész tárul eléd.
Tartalomtípus feliratú lenyíló menüjében a szerkesztendő modul jellegét határozhatod meg:
Szövegmegjelenítő: Közismert szövegszerkesztői programokban megszokott felület. Eldöntheted, hogy látszódjon-e a modul nevét megjelenítő fejléc, illetve fejléc hiányában szükséged van-e egyáltalán keretre. Így a portálod bal és jobb oldalán teljesen különböző arculat is kialakítható, hiszen az egyes modulokat a szabadon variálható kombinációk révén nem feltétlenül választja el egymástól keret és/vagy fejléc.
 
Kép rólam tartalomtöltése:
 
A "Modulkezelő" rész menüpontok blokkjában a Kép rólam feliratú sor végén egy ceruzát ábrázoló ikon látható. Rákattintva a Tartalom menedzser rész jelenik meg.
Tartalomtípus feliratú lenyíló menüjében a szerkesztendő modul jellegét határozhatod meg:
Képmegjelenítő: Egyetlen kép megjelenítésére nyílik lehetoséged, melyet a Tallózás gombra kattintva kereshetsz meg a számítógépeden. Az alsó szövegbeviteli mezőbe kommentáló szöveget írhatsz, amely akkor látható, ha a látogató a (megjelenítési fázisban lévő vagy már megjelenített) kép fölé viszi az egérmutatót.


LINK-KEZELÉS

Linkgyűjtemény létrehozása
A "Vezérlősáv" "Modulkezelő"-jében kattints az "Új modul hozzádása" feliratra! A megjelenő oldalon két lenyíló menü és egy beviteli mező található. Állítsd be az alábbiakat:
 
 • Típus: Linkek
 • Felirat: Kedvenc linkjeim
 • Pozíció: Bal
 
A Hozzáad gombra kattintva portálod bal oldalán már látható is a "Kedvenc linkjeim" felirat. Vedd észre, hogy ez komplett új modul(doboz), és nem egy szimpla menüpont! Továbbá nem is kellett menübe sorolnod, hiszen a fentebb írtaknak megfelelően a balra ill. jobbra igazított modulok mindig látszanak, így a látogatói elérésükhöz nem szükséges külön menübe sorolva szerepeltetned.
 
 
Felirat: Kattinható szövegelemként ez látszik majd a "Kedvenc linkjeim" modulban.
Protokol + URL: Ide kell beállítani a hivatkozott oldal webcímét és az értelmezéséhez szükséges protokollt. FONTOS, hogy a protokoll kiválasztását követően a bemásolt webcímből töröld az azonos részt! Ha tehát http:// a protokoll, és a bemásolandó karaktersorozatban szintén szerepel a "http://" rész, akkor a beillesztést követően töröld az elejéről!
Linkmodul : Itt választhatod ki, hogy melyik linkmodulban jelenjen meg. Egyelőre csak egy van, de később többet is létrehozhatsz.
Célablak: Beállíthatod, hogy a látogatói kattintásra hogyan reagáljon a link:
"_blank" Új ablakban nyílik meg a hivatkozott oldal, miközben a portálod a korábbiban nyitva marad. Ez a leggyakoribb forma.
"_parent" vagy "_top" Az eredeti "szülőablakba", portálod fő keretébe töltődik a tartalom.
"_self" Az eredeti "szülőablakba", portálod fő keretén belülre töltődik a tartalom.
Sorrend: Itt adhatod meg, hogy az éppen szerkesztett linkgyűjteményen belül hányadik helyet foglalja el a felveendő link.
Kattints az OK, a megjelenő oldalon pedig a Beállítás feliratú gombra!

BIZTONSÁGI MENTÉS

Mire jó a biztonsági mentés?
 • Ha egy illetéktelen személy törölné a portálod tartalmát, könnyedén visszaállíthatod.
 • Ha több adminisztrátor szerkeszti a portálodat, megelőzheted, hogy valamelyik örökre törölje az oldalad tartalmát.
 • Ha véletlenül kitöröltél egy fontos modult, a biztonsági mentéssel visszaállíthatod.
 • Ha új dizájnt készítettél a portálodra, de a régi jobban tetszett, könnyedén visszaállíthatod.
 • Szeretném elmenteni a portálom tartalmát!
 • Ha szeretnéd elmenteni a portálod aktuális tartalmát és megjelenését, akkor kattints a portálod Vezérlősáv - Vezérlőpult menüjében a Biztonsági mentés linkre!
 
Biztonsági mentések használata
 
 
Az Új biztonsági mentés linkre kattintva mentheted el a portálod aktuális állapotát. Összesen 5 biztonsági mentést hozhatsz létre, ha újat szeretnél, a régebbiek közül ehhez legalább egyet törölnöd kell a Törlés gombra kattintva. A biztonsági mentés létrehozása ingyenes.
A Visszaállítás gombra kattintva állíthatod vissza az adott időpontban elmentett portál állapotot. Visszaállítás után az összes biztonsági mentésed megmarad, ezeket utána bármikor felhasználhatod újra. A visszaállítás 5 kreditbe kerül alkalmanként.

FIGYELEM! Törölt portált és törölt fájlokat nem lehet visszaállítani a biztonsági mentéssel! Az új G-Csomagban lehetőséged nyílik egyszer ingyenesen elmenteni és visszaállítani a portálod aktuális állapotát!
 
HIBAKERESŐ MÓD
 
Ha a portálod szerkesztése során egy hibás kóddal elrontottad az oldaladat, akkor NE ÍRJ A WEBMESTERNEK, hanem kövesd az alábbi útmutatást:
 
Ha be tudsz jelentkezni a portálodon:
 1. A Vezérlő menüben kattints a Hibakereső mód linkre, így a modulok letiltódnak, tehát a vezérlőn kívül nem fog megjelenni több modul a portálodon.
 2. Kattints a modulkezelőre, keresd meg a legutoljára szerkesztett modult, és töröld a modulekezelőből, tiltsd le vagy töröld ki belőle szerkesztésnél a hibás kódot.
 3. Ezután válts a Vezérlőben Normál módra, és máris rendben lesz a portálod.

EXTRÁK ÉS KREDITNAPLÓ


Az Extrák menüpontban követheted nyomon az oldalad kreditegyenlegét, valamint igénybe vehetsz extra szolgáltatásokat, míg a Kreditnaplóban megtekintheted a portálon végrehajtott kreditműveleteket.

EXTRÁK

A "Vezérlősáv" Extrák menüpontjában követheted nyomon az oldalad kreditegyenlegét, valamint igénybe vehetsz extra szolgáltatásokat. A kreditvásárlásról valamint az egyenlegfeltöltésről az Egyenleg feltöltése emeltdíjas SMS segítségével blokkban olvashatsz. A megadott számra küldött sms után visszakapott kódot írd be a kreditfeltöltés mezőbe, majd kattints a Feltölt gombra, és kreditegyenleged máris gyarapodott. A portál a létrehozástól számított 2 hétig ingyenes. Ezalatt a két hét alatt 50 kreditet (kb. 500.- Ft) kell feltöltened a kreditegyenlegedre, hogy a portál örökre a tiéd legyen.
 
 
A portál létrehozása után kiválasztott fizetési módot a Jelenlegi fizetési mód résznél láthatod.

TIPP:
Gondoskodj arról, hogy a megadott időben elegendő kredit legyen az egyenlegeden, hogy ne essen a portálod korlátozás, vagy törlés alá.


Kreditműveletek
Itt vásárolhatsz extra szolgáltatásokat. Az adott kreditművelet melletti Tovább... linkre kattintva részletes információt találsz.


KREDITNAPLÓ

A "Vezérlősáv" Kreditnapló modulban a krediteid felhasználásának idejét, a felhasznált kreditek számát, valamint a krediteseményt követheted nyomon.
 
 
FELHASZNÁLÓK ÉS STATISZTIKA


A Felhasználók menüpontban találod a portálodra regisztrált felhasználókat, a Statisztika menüpontban pedig a portál látogatottságát tekintheted meg.

FELHASZNÁLÓK

A "Vezérlősáv" Felhasználók menüpontjában találod a portálodra regisztrált felhasználókat. Sátuszukat a nevük előtt levő ikon mutatja meg. Csillaggal jelöljük az adminokat. A legfelső sorban van a tulajdonos. Adminokat nem tudsz letiltani, sem törölni, de elveheted tőlük az adminjogot az extrák menüpontban.
 
 
Név : A portálodra regisztrált felhasználó felhasználóneve, a névre kattintva láthatod a publikus személyes adatait.
Látogatás: A felhasználó utolsó bejelentkezésének időpontját jelzi.
Regisztráció : A felhasználó portálra való regisztrációjának időpontját jelzi.
Akció : A  ikonra kattintva tilthatod le a portálodra regisztrált felhasználókat. Ez azt jelenti, hogy a már regisztrált felhasználónévvel és jelszóval nem fognak tudni bejelentkezni az oldaladon. A  ikonra kattintva törölheted a regisztrált felhasználókat a portálodról.
Érvényes login: Az éppen bejelentkezett felhasználók számát jelzi.

STATISZTIKA

Ez a modul egy egyszerű statisztikát jelenít meg a portál látogatottságáról. Az összes látogatáson és a legforgalmasabb napon kívül az elmúlt 14 nap látogatottságát is megjeleníti grafikonnal.
 
Ezek a statisztikák csak a portál főoldalának látogatását veszik figyelembe úgy, hogy 30 percen belül nem számlál újra ugyan arról az internetcímről.

A G-Portál főoldalán található TOP5 Portálok listája az elmúlt két hét napi átlaglátogatottsága alapján rendeződik.
 
KÖRLEVÉL


A Körlevél menüpontban lehetőséged van a portálodra regisztált összes felhasználónak üzenetet küldeni.

KÖRLEVÉL

A "Vezérlősáv" Körlevél menüpontjában a portálodra regisztrált összes felhasználók küldhetsz szöveges üzenetet.
 
 
Körlevél írásakor csak a levél témáját és magát az üzenetet kell megadni. A megszólítást el kell hagyni, mert azt a rendszer automatikusan tölti ki adatbázisból. A levél feladójának a tulajdonos e-mailcíme kerül be. A levél pedig a portálon regisztrált összes felhasználónak elküldi a rendszer.
(A körlevél nem azonos a Hírlevél-modullal. Utóbbira külön fel kell iratkozni, és nem kapja meg az összes regisztrált felhasználó.)

 
PROFIL


A portálra történő bejelentkezést követően a Bejelentkezés modul menüpontjai a sáv jobb oldalán találhatók meg. A bejelentkezés modul funkcióiról a következő linkre kattintva többet megtudhatsz: LINK
 
 
Ingyenes, magyar fejlesztésû online AI kalandkönyvek és szabadulószobák. Regisztrálj és játsz! Garantált szórakozás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168