Üdv a G-Portálon!                                      nyomtatás...    letöltés...Alábbi útmutatónk révén könnyen és gyorsan ráérezhetsz a portálépítés örömeire. További tudnivalókat az áttekinthető szerkezetű Súgó / GY.I.K. információs menüben, ill. a kezdő és haladó portáltulajdonosoknak szánt fórumokon találsz.


 Regisztráld magad!

Regisztrációs rendszerünk vonzó sajátossága, hogy a folyamat során valójában egy tetszés szerinti felhasználónevet regisztrálsz, és ennek birtokában hozhatod létre az általad választott nevű portált. Tehát EGYETLEN AZONOSÍTÓVAL TÖBB PORTÁLT IS LÉTREHOZHATSZ!

A www.g-portal.hu honlap jobb felső részén találod a Regisztráció menüpontot. Rákattintva egy űrlapot találsz, melyen a tetszés szerinti felhasználónevet és az e-mail címet mindenképp meg kell adnod. Ha a jelszó mezőt kitöltetlenül hagyod, akkor a rendszerünk automatikusan generál neked egy kódot. FONTOS, hogy létező és működő e-mail címet írj be, mivel a regisztrációs folyamat során két levélváltás formájában szükség lesz az onnan érkező megerősítésre és érvényesítésre. Kattints az Elküld gombra! 

 

TIPP:  
Felhasználónév alatt egy maximum 32 karakterből álló azonosítót értünk, melynek nem feltétlenül kell egyeznie a valós neveddel. Ha egy másik felhasználónk ezt megelőzően szintén az általad éppen választott felhasználónévvel regisztrált, azt természetesen nem vehetjük el tőle (ahogy veled sem tennénk). Ebben az esetben válassz teljesen más, vagy legalább egyetlen karakterben eltérő felhasználónevet! 

 Jelentkezz be a G-Portálra!

A rendszer perceken belül elküldi neked az első e-mailt (ha nem érkezik meg, ellenőrizd a megadott e-mail címet, és győződj meg róla, hogy nem telt-e be a postafiókod). Ebben találod a regisztrációd megerősítéséhez szükséges linket. Így zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy akaratod ellenére valaki más a te e-mail címeddel regisztráljon, mivel a saját e-mail fiókodba nyilván csak te tudsz bejelentkezni.

NINCS PROBLÉMA, ha ...
... a linkre kattintva a "Hibás vagy lejárt azonosító!" ill. "Ezt az azonosítót már aktiválták, vagy letelt a 3 nap." üzenettel találod magad szembe. Ha biztos vagy benne, hogy még nem telt el a három nap, akkor az alábbi lehet a helyzet:
Az e-mailünkben küldött link egy igen hosszú szövegrész, melyben az állandó "//gportal.hu/register_confirm.php?id=" rész után egy ötven karakteres azonosító következik. Előfordulhat, hogy a levelezőprogramod sortöréssel jeleníti meg, és rákattintás esetén úgy értelmezi, mintha csak a link leg(f)első része számítana. Egyszerűen jelöld ki egérrel és másold be a böngészőablak címsorába a TELJES linket, ekkor a regisztráció működni fog.

Az első e-mailben megadott linkre kattintva "Üdvözlünk a G-Portál regisztrált felhasználói között!" üzenet révén tudatjuk veled a megerősítés sikerességét. Rendszerünk egyúttal elküldi neked az érvényes felhasználónevet és jelszót tartalmazó második e-mailt, és a megadott adatokkal a www.g-portal.hu főoldalunk jobb felső részének bejelentkező dobozán már be is léphetsz a központi oldalra.

 Hozz létre SAJÁT PORTÁLt!

1. Főoldalunk (www.g-portal.hu ) jobb felső részén a bejelentkező doboz beviteli mezőibe írd be a felhasználóneved és jelszavad, majd kattints a BELÉPÉS gombra!

Sikeres belépést követően első pillantásra ugyanolyan megjelenésű oldal tárul eléd, mintha a bejelentkező dobozon a beviteli mezők kitöltése nélkül, pusztán a weben böngésző látogatóként kattintottál volna a G-Portál főoldalára. Azonban a jobb oszlop legfelső blokkja alatti részen immár ott látható a felhasználóneved, mellette pedig a "Bejelentkezve" felirat.

Kattints a bal oszlop legfelső részében található PORTÁLT ... blokk LÉTREHOZ menüpontjára, vagy a menüsoron az ÚJ PORTÁL gombra!

2. Két mezőt kell kitöltened. Az egyik a leendő portálod címe, tehát a teljes elérési útnak azon része, amely majd a gportal.hu/ után áll (pl. ezazenportalom). Ne feledd, hogy a begépelt karaktersorozat csak az angol ABC-ben megtalálható kisbetűket, valamint számokat és kötőjelet tartalmazhat. A másik mező a kategória, mivel a portálokat a könnyebb eligazodás érdekében 26 különböző kategóriából álló tematikai rendszerbe sorolva szerepeltetjük.3. A felhasználási feltételek elolvasását és tudomásul vételét a jelölőnégyzetbe tett pipával nyugtázva kattints az Elküld gombra! Ettől a pillanattól a portálod él, és látogatható.

 Szerkeszd a portálodat, alakítsd ki a megjelenését!

A portálodra látogatva a bal oszlopban látható Bejelentkezés dobozban nem kell ismét regisztrálnod! A felkínált mezők ugyanazt a felhasználónév és jelszó párost várják tőled, amellyel a G-Portál főoldalán regisztráltál és a portál létrehozását megkezdted. A bejelentkezést követően honlapgazdaként teljhatalmú adminisztrátori jogokkal rendelkezel, és a nagyobb biztonság érdekében a jelszavadat azonnal megváltoztathatod.

A bal oszlop Bejelentkezés dobozában az alábbi linkeket találod:
Kijelentkezés: Ide kattintva léphetsz ki a portálodról ill. annak szerkesztésébol. Honlapod természetesen továbbra is megtekinthető, de a legközelebbi bejelentkezésig csak látogatóként böngészheted a tartalmat.
Személyes adatlap: A regisztrációd során megadott adatokat ellenőrizheted.
- Lehetőséged nyílik a teljes és a beceneved, valamint a nemed megadására.
- E-mail címedet publikussá teheted, így a portál tulajdonosa a neved mellett látni fogja az e-mail címedet.
- Beírhatod a frissen készített portálod vagy egyéb honlapod webcímét is.
- Választhatsz avatart, hogy fórumhozzászólásaid alkalmával általa képviseltesd magad.
Ha végeztél, kattints az Elküld gombra!
Új jelszó: Legelső belépésedet követően (és a későbbiekben bármikor) a nagyobb biztonság érdekében a jelszavadat megváltoztathatod.
Szolgálati közlemények: A G-Portál Team által közzétett változásokról, hasznos információkról olvashatsz itt.
Elfelejtettem a jelszavamat: (Csak addig látszik, amíg nem jelentkezel be.) Előfordulhat, hogy elfelejted ill. az oldaladon regisztrált bármely felhasználó elfelejti a kapott jelszót. Ide kattintva a rendszer egy felhasználónevet vár, melynek megadását követően a hozzá tartozó jelszót elküldi a regisztrációkor megadott e-mail címre.

Bejelentkezés után a "VEZÉRLŐ (ROOT)" feliratú menüblokk jelenik meg az oldal bal felső szélén, melynek egyes menüpontjait az alábbiakban vesszük sorra:


BEÁLLÍTÁSOK

Portálnév: Ha valaki rátalál az oldaladra, ezt látja a fejléc bal felső sarkában. Beszédesebb nevet is adhatsz, nem muszáj egyeznie a portálcímmel.
Kategória: A portállistában a kiválasztott kategóriában jelenik meg az oldalad.
Főoldal: Legördülő listából kell kiválasztanod a portálod alapértelmezett modulját, azaz a látogatók elé táruló főoldali megjelenítést. Ehhez előzetesen létre kell hoznod az említett modult, melynek szükséges lépéseiről a "FŐOLDAL létrehozása" részben olvashatsz.
Publikus oldal: Ha bejelölöd, felkerülsz a Portállistára. Ha üresen hagyod, nem látszik a címed. Ilyenkor csak az tud a portálod létezésérol, akinek elárulod a webcímet.
Rövid leírás: A portállistában ez a tömör bevezető fog megjelenni a portálod címe alatt. Mutasd be pár szóban az oldaladat!
Portál ikon: Itt feltölthetsz a portálodhoz egy kisméretű képet, ami a főoldali toplistákban megjelenik a portál címe és leírása mellett. Az ideális kép: 90px széles, 70px magas. A kép mérete nem haladhatja meg a 30KB-ot.STÍLUS ÉS FELÜLET

Stílus: Portálodnak szín- és hangulatvilágot adhatsz. Ne feledd, hogy az alapértelmezésben fix háttérképet tartalmazó stílusainkhoz utólag nem (avagy csak a "Háttérkép beállítása" részben olvasható trükk révén) tudsz saját háttérképet feltölteni! A "Beállít" gombra kattintva a honlap azonnal felveszi az adott stílust.
Fejléc
: Oldalad legfelső fejléc részében kétféle módon jeleníthetsz meg képelemet:
- Logó-fájl
:  A kép méretéhez igazodó nagyságúra tolhatod szét a fejléc határait, meglátásunk szerint azonban látvány és funkcionalitás szempontjából a 100 pixelnél nem magasabb logók ideálisak. A "Tallózás" gombra kattintva megkeresheted a feltölteni kívánt .gif .png .jpg vagy .swf típusú (mozgó)képfájlt, a "Beállít" gombra kattintva pedig azonnal a fejlécbe illesztheted. 
- Háttérkép-fájl:  A rendszer csak annyit enged láttatni, amennyi belefér az adott fejlécméretbe. Az így feltöltött képfájl (.swf NEM lehet) tulajdonképpen a fejléc hátterévé válik. Javasoljuk, hogy a háttérkép magassága kb. 75 pixel legyen, de maximum a logó magasságánál 5 pixellel több. A "Tallózás" gombbal keresheted meg, és a "Beállít" gombra kattintva élesítheted.
- Ismétlődő háttérkép: A jelölőnégyzetbe pipát téve beállíthatod, hogy a rendelkezésre álló felület méreténél kisebb fájl mozaikszerű mintázatként díszítse a fejlécedet.
-
Portálnév megjelenítése a logóval együtt: A jelölonégyzetbe pipát téve beállíthatod, hogy a logó kép alatt megjelenjen a portál neve is.
- Logó igazítása: Megadhatod, hogy balra, jobbra vagy középre igazítva jelenjen meg a fejléc logója.
- Fejléc minimális magassága: Beállíthatod, hogy a fejléced magassága az aktuális fejlécméretnél alacsonyabb képfájl feltöltésekor a fentebb említett képhatárokhoz igazodó tulajdonság ellenére se zsugorodjon az itt megadott érték alá.

Oldalháttér: Az a kép, amit ide feltöltesz, az egész oldalon látszik, a modulok háta mögött. Mindig ismétlődik.
- Háttérkép-fájl: A "Tallózás" gombra kattintva megkeresheted a portálod hátterének szánt képfájlt, a "Beállít" gombra kattintva pedig azonnal élesítheted.
- Háttérkép görgetés : A jelölőnégyzetbe pipát téve beállíthatod, hogy az oldalszéli függőleges csúszkát megragadva a beállított háttér az oldal többi elemével együtt gördüljön. Ha nincs kijelölve, akkor a háttérkép egy helyben marad az oldal görgetése során.
Oldal szélessége: A lenyíló menüben a teljes méretűre nyitott internetes böngészőablakban látható portálmegjelenítési módot határozhatod meg.
Konkrét érték kiválasztásával az adott pixelszám lesz az oldalszélesség, az automatikus opció pedig a böngészőablak aktuális méretére nyitja a portált. Fix szélességű oldal esetén a vízszintes megjelenítést balra, jobbra vagy középre igazíthatod.

TIPP:  
A fentiek ellenére akár teljes méretű képet is beállíthatsz fejléci háttérképként, ha egyúttal a kívánt kép magasságával egyező pixelszámú, azonban csupán egyetlen pixel széles, átlátszó (azaz mögöttes színnel egyező) .gif képfájlt teszel be logóként. Ezzel a trükkel a kívánt méretre "feszíted" az átlátszó volta miatt gyakorlatilag meg sem jelenő fejlécet. 


MODULKEZELŐ

A honlapok több különböző típusú építőelemből áll(hat)nak össze. A saját portál megalkotásához szükséges menü(rendszer), cikk, képtár, szöveg- és képmegjelenítő doboz, stb. mind egy-egy modult képez. Portálod szerkezetének tetszés szerinti kialakítására az alább bemutatandó "Modulkezelő" részben nyílik lehetőséged. A régi és az új modulkezelő működéséről, használatáról az alábbi linkre kattintva olvashatsz:

MODULKEZELŐ HASZNÁLATA

Menü(rendszer) kialakítása

G-Portálunkon a frissen regisztrált felhasználót "tiszta (hon)lappal" indítjuk útjára. A kezeléshez feltétlenül szükséges "VEZÉRLŐ (Root)" blokkon kívül alapértelmezésben csak egy üres, avagy általad tölthető "Menü" elnevezésű blokkot találsz a portálodon. Ebbe a "Modulkezelő" révén helyezhetsz további elemeket.

TIPP:
A modulkezelőben az Új modul hozzáadása linkre kattintva hozhatsz létre új tartalmi blokkokat (elemeket) a portálodon, ezeket a későbbiekben menübe is helyezheted. Az Új modul hozzáadása résznél meghatározhatod a modul típusát, nevét (címét) és pozícióját.
KÖZÉPre igazított tulajdonsággal olyan modulokat szerepeltess, amelyeket menüpontnak szánsz! Kizárólag középre igazított modult lehet menübe tenni, és kizárólag középre igazított modult lehet főoldalnak beállítani.
A BALra ill. JOBBra igazított modulok mindig látszanak. Látogatói elérésükhöz tehát nem szükséges külön menübe sorolva szerepeltetned.

FONTOS!

Az alábbi példánkban a fenti TIPP részben írtaknak megfelelően Hírek/Cikkek típusú, menüpontként elhelyezhető modul létrehozását szemléltetjük. Az összes modul tömör leírása a főoldali Segítség / Részletes segítség blokkban érhető el.

A "VEZÉRLŐ (Root)" blokk "Modulkezelő"-jében kattints az "Új modul hozzáadása" feliratra! A megjelenő oldalon két lenyíló menü és egy beviteli mező található. Állítsd be az alábbiakat:

 • Típus: Hírek/Cikkek
 • Felirat: Hírek
 • Pozíció: Közép

Kattints a Hozzáad gombra, amely visszavisz a "Modulkezelő" részhez! Az előzőleg már látott állapothoz képest lényeges különbség, hogy az Inaktív menüpontok közt már szerepel az imént létrehozott, Hírek feliratú modul. A látogatók számára azonban csak akkor válik láthatóvá, ha a Menü oszlop lenyíló menüjében a [Nincs menüben] értéket Menü-re váltod, és az Inaktív menüpontok blokk alatti Beállítás gombra kattintasz. (Ha a későbbiekben több különböző menüt alakítasz ki, akkor a Menü oszlop lenyíló menüjében természetesen mindegyik szerepelni fog választható opcióként).KÉP feltöltése

Meglévő menüdbe képet tartalmazó (pl. Kép rólam nevű) modult is tehetsz:

A "VEZÉRLŐ (Root)" blokk "Modulkezelő"-jében kattints az "Új modul hozzádása" feliratra! A megjelenő oldalon két lenyíló menü és egy beviteli mező található. Állítsd be az alábbiakat:

 • Típus: Egyszerű
 • Felirat: Kép rólam
 • Pozíció: Közép

Ezután a fentebb leírt Hírek/Cikkek modul létrehozásának lépéseit ismételve elérheted, hogy a "Kép rólam" menüpont is látszódjék. Ne feledd, hogy ezen művelettel csupán egy újabb modult hoztál létre, amely a besorolás révén kattintható szövegként ágyazódik a menübe! Kattintás esetén tehát a látogató elé tárja a mindenkori tartalmat (jelen esetben Kép rólad), de ehhez természetesen még fel is kell töltened.

TIPP:
Mindez a portálépítési logikából következik, mely szerint az egyes építőelemeket eloször létre kell hozni, és csak ezt követően lehet hozzájuk funkciókat rendelni. Alkotsz tehát egy új modult, tartalommal feltöltöd, kedvedre formázod, beállítod, és belátásod szerint elérhetővé teszed a látogatók számára.

Ha a fentebb említett modullétrehozási lépéseket követve menübe sorolsz egy "Egyszerű" típusú, Bemutatkozás feliratú modult is, akkor a portálod bal oszlopának felső részében az alábbi képet látod:Tartalom feltöltése

A példánkban létrehozott három menüpontot az alábbi lépéseket követve szerkesztheted:

Hírek/Cikkek tartalomtöltése:

A "Modulkezelő" rész menüpontok blokkjában a Hírek feliratú sor végén egy ceruzát ábrázoló ikon látható. Kattints rá, a megjelenő oldalon pedig az "Új cikk hozzáadása" feliratra! Közismert szövegszerkesztői programokban megszokott felület tárul eléd, melyben megalkothatod, és kedvedre formázhatod az egysoros Címből, rövid Bevezetőből és olvasmányosabb Szövegtörzsből álló mondanivalódat.

TIPP:
Új cikk szerkesztésének a Modulkezelőt kihagyva, azaz kevesebb kattintás után is nekiállhatsz. Bejelentkezett portáltulajdonosként ugyanis a menübe sorolt hírmodulban számodra mindig elérhető az Új cikk hozzáadása rész.

Cím: (kötelező) Ez lesz a hír/cikk címe.
Bevezető: (kötelező) Figyelemfelkeltő, rövid bevezetőt írhatsz, amely a nyomtatott magazinok cikkeleji, vastagabb betűtípussal szedett részének szerepét tölti be.
Törzs: (nem kötelező) A látogatókkal megosztani kívánt hír/cikk bővebb kifejtésére szolgál. Ha nem töltöd ki, akkor rövidített cikknézetben a rendszer értelemszerűen elhagyja a "Tovább ..." linket.
Szerző: (nem kötelező) Ide írhatod a szerző nevét.
Képfájl: Itt nyílik lehetoséged a bevezető mellett megjelenítendő illusztráció csatolására. Ne legyen szélesebb 250 pixelnél, különben "szétzilálja" az oldalt!

Kattints az OK gombra, és máris kint szerepel az első hír a portálodon! Módosításra a ceruzaikon, törlésre a piros X szolgál.

Bemutatkozás tartalomtöltése:

A "Modulkezelő" rész menüpontok blokkjában a Bemutatkozás feliratú sor végén egy ceruzát ábrázoló ikon látható. Rákattintva a Tartalom menedzser rész tárul eléd.
Tartalomtípus feliratú lenyíló menüjében a szerkesztendő modul jellegét határozhatod meg:
Szövegmegjelenítő: Közismert szövegszerkesztői programokban megszokott felület. Eldöntheted, hogy látszódjon-e a modul nevét megjelenítő fejléc, illetve fejléc hiányában szükséged van-e egyáltalán keretre. Így a portálod bal és jobb oldalán teljesen különböző arculat is kialakítható, hiszen az egyes modulokat a szabadon variálható kombinációk révén nem feltétlenül választja el egymástól keret és/vagy fejléc.
 

Kép rólam tartalomtöltése:

A "Modulkezelő" rész menüpontok blokkjában a Kép rólam feliratú sor végén egy ceruzát ábrázoló ikon látható. Rákattintva a Tartalom menedzser rész jelenik meg.
Tartalomtípus feliratú lenyíló menüjében a szerkesztendő modul jellegét határozhatod meg:
Képmegjelenítő: Egyetlen kép megjelenítésére nyílik lehetoséged, melyet a Tallózás gombra kattintva kereshetsz meg a számítógépeden.
Az alsó szövegbeviteli mezőbe kommentáló szöveget írhatsz, amely akkor látható, ha a látogató a (megjelenítési fázisban lévő vagy már megjelenített) kép fölé viszi az egérmutatót.LINK-KEZELÉS

Linkgyűjtemény létrehozása

A "VEZÉRLŐ (Root)" blokk "Modulkezelő"-jében kattints az "Új modul hozzádása" feliratra! A megjelenő oldalon két lenyíló menü és egy beviteli mező található. Állítsd be az alábbiakat:

 • Típus: Linkek
 • Felirat: Kedvenc linkjeim
 • Pozíció: Bal

A Hozzáad gombra kattintva portálod bal oldalán már látható is a "Kedvenc linkjeim" felirat. Vedd észre, hogy ez komplett új modul(doboz), és nem egy szimpla menüpont! Továbbá nem is kellett menübe sorolnod, hiszen a fentebb írtaknak megfelelően a balra ill. jobbra igazított modulok mindig látszanak, így a látogatói elérésükhöz nem szükséges külön menübe sorolva szerepeltetned.

Felirat: Kattinható szövegelemként ez látszik majd a "Kedvenc linkjeim" modulban.
Protokol + URL: Ide kell beállítani a hivatkozott oldal webcímét és az értelmezéséhez szükséges protokollt. FONTOS, hogy a protokoll kiválasztását követően a bemásolt webcímből töröld az azonos részt! Ha tehát http:// a protokoll, és a bemásolandó karaktersorozatban szintén szerepel a "http://" rész, akkor a beillesztést követően töröld az elejéről!

Linkmodul: Itt választhatod ki, hogy melyik linkmodulban jelenjen meg. Egyelőre csak egy van, de később többet is létrehozhatsz.
Célablak: Beállíthatod, hogy a látogatói kattintásra hogyan reagáljon a link:
"_blank" Új ablakban nyílik meg a hivatkozott oldal, miközben a portálod a korábbiban nyitva marad. Ez a leggyakoribb forma.
"_parent" vagy "_top" Az eredeti "szülőablakba", portálod fő keretébe töltődik a tartalom.
"_self" Az eredeti "szülőablakba", portálod fő keretén belülre töltődik a tartalom.
Sorrend: Itt adhatod meg, hogy az éppen szerkesztett linkgyűjteményen belül hányadik helyet foglalja el a felveendő link.

Kattints az OK, a megjelenő oldalon pedig a Beállítás feliratú gombra!


FELHASZNÁLÓK

A "VEZÉRLŐ (Root)" blokk Felhasználók menüpontjában találod a portálodra regisztrált felhasználókat. Sátuszukat a nevük előtt levő ikon mutatja meg. Csillaggal jelöljük az adminokat. A legfelső sorban van a tulajdonos. Adminokat nem tudsz letiltani, sem törölni, de elveheted tőlük az adminjogot az extrák menüpontban.

Név : A portálodra regisztrált felhasználó felhasználóneve, a névre kattintva láthatod a publikus személyes adatait.
Látogatás: A felhasználó utolsó bejelentkezésének időpontját jelzi.
Regisztráció : A felhasználó portálra való regisztrációjának időpontját jelzi.
Akció: A Tiltás ikonra kattintva tilthatod le a portálodra regisztrált felhasználókat. Ez azt jelenti, hogy a már regisztrált felhasználónévvel és jelszóval nem fognak tudni bejelentkezni az oldaladon. A Törlés ikonra kattintva törölheted a regisztrált felhasználókat a portálodról.
Érvényes login: Az éppen bejelentkezett felhasználók számát jelzi.


KÖRLEVÉL

A "VEZÉRLŐ (Root)" blokk Körlevél menüpontjában a portálodra regisztrált összes felhasználók küldhetsz szöveges üzenetet.

Körlevél írásakor csak a levél témáját és magát az üzenetet kell megadni. A megszólítást el kell hagyni, mert azt a rendszer automatikusan tölti ki adatbázisból. A levél feladójának a tulajdonos e-mailcíme kerül be. A levél pedig a portálon regisztrált összes felhasználónak elküldi a rendszer.
(A körlevél nem azonos a Hírlevél-modullal. Utóbbira külön fel kell iratkozni, és nem kapja meg az összes regisztrált felhasználó.)


STATISZTIKA

Ez a modul egy egyszerű statisztikát jelenít meg a portál látogatottságáról. Az összes látogatáson és a legforgalmasabb napon kívül az elmúlt 14 nap látogatottságát is megjeleníti grafikonnal.

Ezek a statisztikák csak a portál főoldalának látogatását veszik figyelembe úgy, hogy 30 percen belül nem számlál újra ugyan arról az internetcímről.

A G-Portál főoldalán található TOP5 Portálok listája az elmúlt két hét napi átlaglátogatottsága alapján rendeződik. 
MEGHÍVÓ KÜLDÉSE

Hívd meg barátaidat, ismerőseidet a G-Portálra ingyen, kreditet nyerhetsz érte ajándékba! Növeld a kreditegyenleged egy kattintással! A portálod Vezérlő menüjében a Meghívó küldése opciónál ingyen meghívhatod barátaidat, ismerőseidet a G-Portál rendszerébe.

 • Írd be meghívott nevét és e-mail címét, majd kattints a Küldés gombra!
 • Ezután a meghívó megérkezik az általad megadott e-mail címre egy Meghívó kóddal együtt, melyet a későbbi regisztráció során kötelező megadni.
 • Ezután az Extrák menüpontban látni fogod, ha az általad meghívott felhasználó létrehozta a portálját, és fel is töltötte a kreditegyenlegét. Ekkor a portálod kreditegyenlege is nő +20 kredittel!
A kreditegyenleged kizárólag abban az esetben nő, ha a meghívott már kifizette a portálját!


EXTRÁK

A "VEZÉRLŐ (Root)" blokk Extrák menüpontjában követheted nyomon az oldalad kreditegyenlegét, valamint igénybe vehetsz extra szolgáltatásokat. A kreditvásárlásról valamint az egyenlegfeltöltésről az Egyenleg feltöltése emeltdíjas SMS segítségével blokkban olvashatsz. A megadott számra küldött sms után visszakapott kódot írd be a kreditfeltöltés mezőbe, majd kattints a Feltölt gombra, és kreditegyenleged máris gyarapodott. A portál a létrehozástól számított két hétig ingyenes. Ez alatt a két hét alatt 50 kreditet (kb 500.- Ft) kell feltöltened az oldal egyenlegére.


TIPP:
Gondoskodj arról, hogy a megadott időben elegendő kredit legyen az egyenlegeden, hogy ne essen a portálod korlátozás, vagy törlés alá.


KREDITNAPLÓ

A "VEZÉRLŐ (Root)" blokk Kreditnapló modulban a krediteid felhasználásának idejét, a felhasznált kreditek számát, valamint a krediteseményt követheted nyomon.


BIZTONSÁGI MENTÉS

Mire jó a biztonsági mentés?

 • Ha egy illetéktelen személy törölné a portálod tartalmát, könnyedén visszaállíthatod.
 • Ha több adminisztrátor szerkeszti a portálodat, megelőzheted, hogy valamelyik örökre törölje az oldalad tartalmát.
 • Ha véletlenül kitöröltél egy fontos modult, a biztonsági mentéssel visszaállíthatod.
 • Ha új dizájnt készítettél a portálodra, de a régi jobban tetszett, könnyedén visszaállíthatod.
 • Szeretném elmenteni a portálom tartalmát!
 • Ha szeretnéd elmenteni a portálod aktuális tartalmát és megjelenését, akkor kattints a portálod Vezérlő (Root) menüjében a Biztonsági mentés linkre!

Biztonsági mentések használata

Az Új biztonsági mentés linkre kattintva mentheted el a portálod aktuális állapotát. Összesen 5 biztonsági mentést hozhatsz létre, ha újat szeretnél, a régebbiek közül ehhez legalább egyet törölnöd kell a Törlés gombra kattintva. A biztonsági mentés létrehozása ingyenes.

A Visszaállítás gombra kattintva állíthatod vissza az adott időpontban elmentett portál állapotot. Visszaállítás után az összes biztonsági mentésed megmarad, ezeket utána bármikor felhasználhatod újra. A visszaállítás 5 kreditbe kerül alkalmanként.

FIGYELEM! Törölt portált és törölt fájlokat nem lehet visszaállítani a biztonsági mentéssel! Az új G-Csomagban lehetőséged nyílik egyszer ingyenesen elmenteni és visszaállítani a portálod aktuális állapotát!


HIBAKERESŐ MÓD

Mire jó a hibakereső mód?

Ha a portálod szerkesztése során egy hibás kóddal elrontottad az oldaladat, akkor NE ÍRJ A WEBMESTERNEK, hanem kövesd az alábbi útmutatást:

Ha be tudsz jelentkezni a portálodon:

 • A Vezérlő menüben kattints a Hibakereső mód linkre, így a modulok letiltódnak, tehát a vezérlőn kívül nem fog megjelenni több modul a portálodon.
 • Kattints a modulkezelőre, keresd meg a legutoljára szerkesztett modult, és töröld a modulekezelőből, tiltsd le vagy töröld ki belőle szerkesztésnél a hibás kódot.
 • Ezután válts a Vezérlőben Normál módra, és máris rendben lesz a portálod.

 Építkezz tovább!

Ezután szerkeszd az oldalad saját ízlésed és kreativitásod szerint. Ha te is tudsz segítséget nyújtani másoknak, azt megköszönjük. Látogasd a G-Portál fórumát is!


oldal tetejére