Töklé: A kívánt mennyiségû úritököt daraboljuk fel, kaparjuk ki a magját, és meghámozva káposztareszelõn reszeljük le. Utána mérjük meg, és egy zománcozott fazékban kilogrammonként 1 liter vízben fõzzük puhára. Vegyük le a tûzrõl, és amikor langyosra hûlt szitán törjük át, vagy turmixoljuk össze. Végül keverjünk bele literenként 20 dg mézet, valamint 2 csapott mokkáskanál citromsavat, és forraljuk fel. Végül töltsük lehetõleg sötét színû üvegpalackokba és szárazgozben tartósítsuk. A többi rostos gyümölcsléhez hasonlóan ásványvízzel fele–fele arányban hígítva fogyasszuk. Kitöltés elõtt rázzuk fel. Ha töményen isszuk, akkor a rostos szilvaléhez hasonlóan megszûnteti a székrekedést. Vigyázzunk azonban, hogy majonézes zöldségsaláták fogyasztása elõtt és után ne igyunk sütõtöklevet, mert ez émelygést, hányást, és hasmenést okoz. Forrás: Mézesfalás
Vajsör: Hozzávalók: 2 dl club szóda 1 dl tejkaramella 1 evőkanál vaj Elészítés 1.lépés: A tejkaramellát és a vajat egy 4 dl-es üvegpohárba öntünk, és mikorhullámon 1 - 1½ percig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. 2. lépés: Felkavarjuk, majd fél percig hűlni hagyjuk, aztán hozzá keverjük a club szódát. Adiig kevergetjük, amíg egy kicsit nem habzik 3. lépés: Két kávéscsészébe tálaljuk, vagy kis poharakba. Kitűnő felmelegítő 2 fő részére. Forrás: Mézesfalás
Sütõtöklé: Hozzávalók: 1 sütőtök szeletekre felvágva 4 dl almalé 1dl ananászlé 2 teáskanál méz (ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb is) Fahéj, gyömbér, szerecsendió (mindegyikből egy csipet) Elészítés 1.lépés: A sütőtökszeleteket turmixold össze robotgéppel. 2. lépés: Öntsd hozzá a sütőtökléhez az almalevet és az ananászlevet. 3. lépés: Adj hozzá egy kis mézet (ne túl sokat, nehogy elrontsd, később még adhatsz), és keverd össze az egészet teljesen! 4. lépés: Add hozzá a fűszereket! 5. lépés: Hűtsd le az egészet, majd hidegen tálalhatod nagy poharakba. Egészségedre!!!! Forrás: Mézesfalás |