halacska és mérleg

 

    

 

 

Menü
 

 

 

üzenöfal
egy vàlaszt lehet adni
Milyen a honlapunk?

csapnivalo
lehetne jobb is
elmegy
jo
nagyon jo
szuper
minek ez?
borzaszto
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 


ontos idö


 

   

 

 éptárunk-Nos Images

  

 

 

 

 

 

 

  

edvenc linkjeink

 

 

zotàr


 

 

 

Baràtsàgbizonyitvàny

Ha megfoghatnék egy szivàrvànyt megtenném,

csak Neked, hogy a szépséget megoszthassam Veled!

Azokon a napokon, amikor egyedül érzed Magad, épitenék Neked egy hegyet, ami csak a Tied lenne!

Egy hely a kikapcsolodàsra, egy hely egyedül lenni.

 

Ha a gondjaidat a kezemben tartanàm a tengerbe dobnàm öket!

 

De ezeket nem vagyok képes megtenni

Nem tudok hegyet épiteni, vagy megfogni egy szivàrvànyt.

 

De engedd, hogy az legyek, amit legjobban tudok.

Egy baràt aki mindig Veled van!

 

 

 

 

         

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

Google


WWW hitetlen .hu

 

 Lioni fànk

  
Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő : 4 perc

Hozzávalók
  50 dkg liszt, 7 dkg vaj, 4 dkg cukor, 4 tojás, 1 leveseskanál konyak, só, 1,5 l olaj
Egy tálban keverje össze a lisztet, a lágy vajat, a cukrot, a tojásokat, a sót és a konyakot. Keverje addig, amíg teljesen sima nem lesz. Hagyja állni 30 percig. Nyújtsa ki a tésztát 3 x 10 cm-es csíkokra. Készítsen csomót rájuk. Kapcsolja a készüléket 3-as fokozatra. Töltse az olajat a tartályba és süsse a fánkokat a forró olajban 4-5 percig. Itassa le a zsiradékot, majd tálalja az ételt.

 

 Karamelizàlt almakompot 3 féle almàbol

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő : 20 perc

 


Hozzávalók
  Hőálló tál funkció; 3 különböző típusú almából vegyen 4-4 darabot, 6 dkg vaj, 2 csipet őrölt fahéj, 1 teáskanál folyékony vanília, 1 csipet őrölt gyömbér, 10 dkg barna cukor, 10 dkg fenyőmag.
Hámozza meg az almákat, vájja ki a magházukat és vágja fel azokat 2 cm vastagságú darabokra. Vajon pirítsa meg a darabokat az Astucioban 3-as fokozaton. Adja hozzá a fahéjat, a vaníliát, a gyömbért, a barna cukrot és a fenyőmagot. Keverje össze, majd fedje le és főzze 15 percig 2-es fokozaton.


Tálalja a kompótot hidegen vagy melegen egy gombóc fagylalttal vagy 1 evőkanál friss tejszínnel.

 

 Szilvàs piskota

Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő : 40 perc

Hozzávalók
  30 dkg szilva, 6 tojás, 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 8 dl tej, 8 dkg vaj, só
Áztassa a szilvákat 2 órán át meleg vízben. Egy tálban keverje össze a lisztet a sütőporral, a cukorral, sóval és a tojással. Fokozatosan adja hozzá a tejet. Alaposan vajazza ki a tartályt. Tegye a megáztatott szilvákat az edény aljára, majd öntse rá a keveréket. Dobjon rá néhány darab vajat. Kapcsolja a készüléket 1-es fokozatra. Lefedve hagyja 40 percig főni. Fordítsa ki egy tálra és melegen tálalja.

 

 

 Csokoládés francia csók

 

Hozzávalók 40 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj/ margarin
  • 12 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • A krémhez:
  • Fél rúd vanília
  • Fél liter tej
  • 8 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg finomliszt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tejszín



  • Előkészítés: Felforralunk 1 dl vizet a vajjal/margarinnal és 1 csipet sóval, egyszerre beleszórjuk a lisztet, és erős tűzön addig keverjük-főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától, azaz képviselőfánk-tésztát készítünk. Lapostányérra simítjuk, hogy minél hamarabb kihűljön. Kibélelünk sütőpapírral 2 sütőlapot. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat).
    Elkészítés: A kihűlt masszát keverőtálba tesszük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és a robotgép spirál-betétjével habosra keverjük. Csillagcsőrös nyomózsákba tesszük, és egymástól tisztes távolságra mogyorónyi halmokat nyomunk belőle a két sütőlapra. Közepes bordamagasságon aranysárgára sütjük a fánkocskákat (15-20 perc) - ezután a sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta, majd 5 percig a kikapcsolt, résnyire kitámasztott ajtajú sütőben pihentetjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. A krémhez felhasítjuk a vaníliarudat, kikapargatjuk belőle az illatos pépet, és hüvelyével együtt a tejhez adjuk, felforraljuk, fedő alatt melegen tartjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd a liszttel, apránként hozzászűrjük a tejet, és sima péppé keverjük. Forró vízfürdőbe állítva (vagy a mikróban), folyamatosan keverve besűrítjük, levesszük a tűzről. A csokoládét apróra vágjuk, forró vízfürdőbe állított edénykében felolvasztjuk, a vaníliakrémhez keverjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, sima, vékony csőrrel ellátott nyomózsákba szedjük, és beleszúrva a fánkocskákba, megtöltjük vele üreges belsejüket. Egymás tetejére halmozzuk őket, majd bevonjuk a csokoládékrémmel. Legalább 1 órára behűtjük, hogy a krém kissé megkössön. Tálaláskor további tejszínt adhatunk mellé vagy díszítésként.



     Crope suzette

     

    Hozzávalók 8 személyre:  

    • 8 palacsinta
    • 3 mandarin vagy 2 narancs
    • 7,5 dkg vaj
    • 5 dkg cukor
    • 1 evőkanál narancslikőr

     

    Elkészítése:

    Elkészítési idő: 15 perc

    A gyümölcsök héját finomra reszeljük. A vajat, a likőrt és a cukrot simára keverjük, beledolgozzuk a gyümölcshéjat és -levet. A palacsintákat ezzel a krémmel megtöltjük, négyfelé hajtjuk, és serpenyőben 2-3 perc alatt átsütjük.

     

     Cseresznyés clafoitis

     Hozzávalók 6 személyre:  

    •  15 g vaj a tepsi kikenéséhez
    •  750 g cseresznye kimagozva
    • 125 g liszt
    •  50 g kristálycukor
    • 3 tojás
    • 1 kk. vaníliaeszencia
    • 300 ml tej
    • porcukor a sütemény megszórásához

     

    Elkészítése:

    Elkészítési idő: 40 perc Főzési idő: 1 óra 10 perc 6 személyre

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy lapos, kerek fajansztálat. Tegyük a cseresznyét a tálba.

    A lisztet és a cukrot egy nagy tálban keverjük össze, és fúrjunk egy kis krátert a közepébe. Verjük fel a tojást. A vaníliaeszenciát és a tejet adjuk a tojáshoz, és keverjük vele össze.

    Lassan öntsük a tejes keveréket a lisztben lévő kráterbe, és állandóan kevergessük, amíg puha tésztát nem kapunk. Öntsük a cseresznyére.

    Süssük 40 percig vagy tűpróbáig. Szórjuk meg porcukorral, és langyosan tálaljuk.

     

     

    FEHÉR ÉS BARNA CSOKOLÁDÉHAB

    Hozzávalók 4 személyre:  

    • A fehér csokihabhoz:
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 2 db tojás
    • 8 dkg cukor
    • 2 dl rum
    • 5 dkg tejszínhab
    • 1 kávéskanál zselatin-por
    • A barna csokihabhoz:
    • 6 dkg vaj
    • 10 dkg csoki
    • 3 tojás sárgája
    • 3 tojás fehérje
    • 8 dkg cukor
    • 1 csésze presszókávé

     

     

     

    Elkészítése:

    Elkészítési idő: 50 perc + plusz hűtés

    Először elkészítjük a fehér csokihabot. A fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Közben a tojás sárgáját cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük. A zselatint vízbe áztatjuk. A tojásfehérjét a kikevert tojássárgákhoz adjuk, ízesítjük rummal, belekeverjük az olvasztott fehércsokoládét, az áztatott zselatint és a tejszínhabot. Az így kapott finom csokihabot a üveg kelyhekbe félig töltjük, és hűtőbe tesszük.

    A barna csokihabhoz a vajat csokoládéval vízgőz felett felolvasztjuk. A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. Tojásfehérjét habbá verjük. A folyékony barna csokoládéhoz keverjük a presszókávét, a kikevert tojássárgáját, majd a felvert tojáshabbal is összekeverjük. A már megdermedt fehér csokihab tetejére kanalazzuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor tejszínhabbal és koktélcseresznyével díszítjük.

     

     öszibarackos turotorta

    Hozzávalók 4 személyre:  

    •  50 dkg tehéntúró
    •  3 tojás
    •  2 dl õszibarack befõttlé
    •  4 (8 fél) magozott, felezett õszibarackbefõtt
    •  5 dkg vaj
    •  3 evõkanál búzadara
    •  4-5 evõkanál méz
    •  1 teáskanál reszelt citromhéj
    •  fél citrom leve
    •  1 mokkáskanál só
    •  abúzadara  formához 2 dkg vaj és 2 evõkanál

     

     

    Elkészítése:

    Elkészítési idő: 70 perc

    A tojássárgákat a mézzel, a reszelt citromhéjjal és sóval fehéredésig keverem, majd hozzáadom a citromlevet, a befõttlevet és a búzadarát. Beledolgozom a villával áttört túrót, végül beleforgatom a tojások fehérjébõl vert kemény habot. Egy nagy tortaformát kivajazok, búzadarával behintem, és a masszát belesimítom az edénybe. Ezután belenyomkodom a cikkekre vágott, lecsurgatott õszibarackbefõttet. Az edényt befedve a sütõbe tolom. 250 fokon 25 percig sütöm. További 10 percig nem nyúlok hozzá, pihentetem. Csak akkor borítom tálra, ha már teljesen kihűlt. Tetszés szerint feldíszítem, és cikkekre vágom, mint általában a tortát szokás.

     

     Truffes au Chocolat

    Hozzávalók 4 személyre:  

     

    •  12,5 dkg csokoládé
    • 10 dkg vaj
    • 1 tojássárgája
    • 1 evőkanálnyi cukor
    • porrá tört keserűcsokoládé

     

    Elkészítése:

    Elkészítési idő: 70 perc

    A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a vajat. Ha a massza kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgát is, majd mintegy 5 órát pihentetjük. Végül kis golyókat formálunk belőle, és azokat porrá tört keserűcsokiba forgatjuk

     

    Duchesse
    Hozzávalók:
  • Tésztához:
  • 4 tojás fehérje
  • 21 dkg cukor
  • 14 dkg dió
  • (darált keksz)
  • Krémhez:
  • 0,5-1 dl tej (ha nincs, jó víz is)
  • 4 tojás sárgája
  • liszt
  • 1 kanál (lefőzött) kávé
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin



  • Elkészítés:

    Tészta:
    A tojásfehérhéket kemény habbá verjük. A cukrot és a darálatlan diót sütőben megpirítjuk, majd ledaráljuk, és a habhoz adjuk. (Ha nem elég sűrű, darált kekszel sűríthetjük). Kiskanállal tízforintos nagyságúra szaggatjuk, és vajazott-lisztezett tepsiben kisütjük, mintha habcsókok lennének.

    Krém:
    A tojássárgákból, kávéból, cukorból és tejből (vagy vízből) sűrű krémet főzünk (ha nem elég sűrű rakjunk bele egy kis lisztet). Ha kihűlt, belerakjuk a margarint. A sűrű-ragacsos krémmel összeragasztjuk a habcsókocskákat, és megforgatjuk porcukorban.

    Omlós csokoládétorta cukrozott naranccsal


    Hozzávalók:
  • 25 dkg keserűcsokoládé,
  • 6 tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • 4 dkg liszt,
  • 12,5 dkg vaj,
  • 12 dkg cukrozott narancshéj,
  • 1 kupica narancslikőr vagy más finom alkohol,
  • vaj a forma kikenéséhez

  • Elkészítése: Daraboljuk fel a cukrozott narancsot és áztassuk be az alkoholba. Alacsony lángon olvasszuk fel a csokoládét és a vajat, míg egészen krémes és homogén állagú lesz. Keverjük ki a tojások sárgáját 10 dkg cukorral, adjuk az olvasztott csokoládéhoz. A tojások fehérjét verjük habbá 5 dkg cukorral, és óvatosan keverjük a masszához. Szitáljuk bele a lisztet, és óvatosan keverjük el. Öntsük kivajazott formába, szórjuk meg a narancsdarabkákkal, és közepes sütőben süssük 30-35 percet. Langyosan tálaljuk.

     

    Habos szilva

     

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg szilva, 5 dkg mandula vagy dió, 5 dkg étcsokoládé, 2 tojásfehérje, 2 evőkanál porcukor; a sütőformához 2 dkg margarin.




    Előkészítése: a szilvát kimagozom, és a magok helyére 1-1 hámozott mandulát vagy gerezd diót teszek. A tojásfehérjéből habot verek, a porcukorral összekeverem. A csokoládét durva reszelőn lereszelem. Egy tortaformát a margarinnal kikenek.
    Elkészítése: a szilvákat szépen, sorban a formában elhelyezem. A csokoládét óvatosan a habba keverem, és rákenem a szilvára. Az édességet előmelegített, forró sütőbe tolom, és 20 percig sütöm. Ha már kihűlt, a tetejét szépen feldíszítem.





     

     

             

     

    Traccsparti
    Kérünk, hogy ird meg azt, hogy itt jàrtàl! Ha véleményed van, akkor azt vagy ide, vagy a vendégkönyvünkbe ne felejtsd el jelezni
    Név:

    Üzenet:
    :)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

    Köszöntünk az oldalunkon!

    Nézz körül, szolj hozza!
    Ne varj tölünk csodat!
    Mar az is csoda, hogy itt vagyunk.
    /Bocsi az ékezetes betüinkért,
    de francia klavin nincs hosszu maganhangzo

     Az oldal hibatlan müködéséhez internet explorer szükségeltetik.

       

         

       

         

     

     

    A szeretet az amiböl minnél többet adsz,
    Neked annàl több marad !

    Mi a titkom?

    Csak egy szo ami kimondhatatlan,
    csak egy vàgy ami tagadhatatlan
    csak egy àlom ami megvalosithatatlan,
    csak  egy érzés ! ami halhatatlan.

     

     

     

     

     

     

    Hasznos dolgok

    Online rádióadás

     

     

    Hallgasd velünk-Ecoute avec nous
     

             

     

     

     

          

     

     A szavakat az érti aki hallja,

    az érzéseket az akinek szolnak!

     

     

    Az igaz szavak ritkàn szépek,

    a szépek ritkàn igazak!

     

     

     

     

                

     


    Start | Stop

    Egy könnyen kezelhető fényújság!
    És sose feledd,látogasd a honlapunkat rendszeresen,mert jobbnál jobb dolgokat találhatsz rajta,gyakori frissítéssel!Személyes, bemutatkozo honlapnak indult, de ma mar inkabb az a célja, hogy Ti, otthon megismerjétek Franciaorszàgot. Zenéjét, tajait, kulturajat,konyhajat és egy kicsit a nyelvet is! Szeretettel var visssza legközelebb is : ICA és Laci/
    üdv

    szàmlàlo
    Indulás: 2006-02-18
     


     

     

     

     

     

    látogató olvassa a lapot.

    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK