3-as fokozaton vajon pirítsa meg a csirkedarabokat, közben többször megforgatva azokat. Adja hozzá a paradicsomot és a gombát, majd főzze 5 percig, továbbra is 3-as fokozaton. Öntse le száraz fehérborral és konyakkal. Tegyen bele sót és borsot, keverje meg, majd fedje le és forralja fel. 2-es fokozaton 20 percig főzze. Adja hozzá az apróra vágott petrezselymet és fokhagymát, keverje össze és azonnal tálalja.
Távolítsa el a csontokat a csirkecombokból és töltse meg azokat a virslikkel, majd kötözze össze. Minden combot helyezzen egy darab alufóliára, fűszerezze sóval és borssal, adjon hozzá egy csipet curryt és 1 evőkanál tejszínt. Zárja le a csomagokat. A párolótálban 25 percig főzze, majd tálalja a fóliában.
Fokhagymàs csirke
Előkészítési idő: 15 perc Főzési idő : 1 h 00 perc
Hozzávalók
1 db 1,2 kg-os konyhakész csirke, 2 összezúzott fokhagymagerezd, 1,5 dkg só
Keverje össze a zúzott fokhagymát a sóval. Dörzsölje be a csirkét ezzel a keverékkel és tegyen egy támasztékot a csirkébe. Vegye ki a rácsot és helyezze a 2 edényt egymásra. Tegye a csirkét az edénybe és párolja 1 órán át. Vágja fel a csirkét darabokra és tálalja bazsalikomos paradicsomszósszal.
Vágja fel a füstölt lazacot kis kockákra, és ossza szét 4 kivajazott sütőformába. Üssön egy-egy tojást mindegyik sütőformába és főzze 6 percig a párolóedényben. Melegítse fel a tejfölt egy csipet borssal. Tegyen egy teáskanálnyi tejfölt mindegyik tojásra, és tálalja egy szelet pirítóssal.
Borsos sertéskaraj
Előkészítési idő: 15 perc Főzési idő : 12 perc
Hozzávalók
40 dkg sertéskaraj, bors, só.
Vágja a húst 8 darabra, sózza meg és szórja be darált szemes borssal. A párolóedényben főzze 12 percig. A hússzeleteket rendezze tányérra.
Ízletes szószt készíthet. Hozzávalók: 2 dl tejszín, 0,5 dl vörös bor, 1 evőkanál paradicsompüré, só. Egy lábosban keverje össze a fenti hozzávalókat, s a szószt öntse rá a filére.
Nyulpörkölt
Előkészítési idő: 20 perc Főzési idő : 1 h 10 perc
Melegítsen fel 2,5 dkg vajat az olajjal az Astucioban 3-as fokozaton. Pirítsa meg a vöröshagymát, a szalonna darabokat és a nyúldarabokat. Sózza és borsozza meg, majd szórja rá a lisztet és egy fakanállal kevergesse 2 percig. Öntse hozzá a bort és kevergetve forralja fel. Adja hozzá a fűszerkeveréket, a meghámozott és apróra vágott fokhagymát és a húslevest. Fedje le és főzze 30 percig 2-es fokozaton. Hámozza meg a burgonyát és egy lábasban pirítsa meg a gombával. Tegye bele ezt is az Astucioba és főzze további 30 percig. Tálalja a becsináltat apróra vágott petrezselyemmel megszórva.
Füszeres sült
Előkészítési idő: 4 perc Főzési idő : 6 perc
Hozzávalók
15 dkg bélszín vagy hátszín, 1 gerezd zúzott fokhagyma és apróra vágott petrezselyem, só, bors.
Grillezze a bélszín vagy hátszín szeleteket mindkét oldalukon kb. 3-3 percig, s a sütési idő felénél szórja rá a többi hozzávalót is.
Vágja az ördöghalat érmékre, a mogyoróhagymát pedig apróra. Fűszerezze meg az érméket, majd forgassa bele az apróra vágott mogyoróhagymába. Tegye az érméket a rápattintható nyelű edény rácsára és párolja 8 percig. Amint készen vannak, tálalja olvasztott vajjal, hogy megmaradjon a mogyoróhagyma pikáns íze.
3-as fokozaton pirítsa meg az ördöghalat a vöröshagymával az olívaolajon. Fűszerezze és adja hozzá a paradicsomot. Alaposan keverje el, majd tegye bele a fehérbort és a fűszercsokrot, fedje le és főzze 20 percig 2-es fokozaton. Időközben keverje el a lisztet a vajjal és a fokhagymával. Vegye ki az ördöghalat és helyezze egy tálra. Keverje bele a vaj és a liszt keverékét a főzőszaftba. Fűszerezze és kicsit sűrítse be. Borítsa be az ördöghalat ezzel a szósszal és tálalja.
Hámozza meg a burgonyákat és vágja fel 1,5 cm-es kockákra. Aprítsa fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Szeletelje fel a zúzát. Kapcsolja a készüléket 2-es fokozatra. Tegye a tartályba a kacsazsírt. A forró zsiradékban süsse meg a burgonyát és a vöröshagymát. Dobja bele a zúzát. Fűszerezze meg. Kapcsoljon 1-es fokozatra és néha megkeverve főzze fedő alatt. Adja hozzá a fokhagymát és a petrezselymet, és jól keverje össze. Rendezze tányérra és tálalja.
Vágja a lazacot 3 cm-es kockákra, a citromot pedig ék alakúra. A hozzávalókat váltakozó sorrendben húzza nyársakra, s a sort mindig egy garnélával kezdje és azzal is fejezze be. Kenje be olvasztott vajjal és szórja meg curryvel. Fűszerezze meg és süsse körülbelül 15 percig.
A filéket vágja négy darabra és fűszerezze meg. Keverje össze a joghurtot a kaporral, a mogyoróhagymával, a sóval és a borssal. Kapcsolja a készüléket 3-as fokozatra. Öntsön olívaolajat a tartályba. Helyezze a lazacfiléket a bőrös felükkel lefelé a forró olajba. Vastagságtól függően süsse 4-6 percig. Rendezze tányérra és tálalja a kapros mártással.
Fűszerezze be a lazacszeleteket és szórja meg édeskömény maggal. Tegye a lazacszeleteket a rápattintható fülű edény rácsára és párolja 8 percig. Olvassza fel a vajat és adja hozzá a citromlét. Húzza le a bőrt a szeletekről és rendezze tányérra azokat. Öntse rá a citromos vajat és tálalja.
Lazac tejszines mentaszosszal
Előkészítési idő: 5 perc Főzési idő : 12 perc
Hozzávalók
20 dkg lazac, tejszínes mentaszósz (4 személy számára): 1 tojássárgája, 1,5 dl természetes friss sajt, kb. 1 evőkanál finomra vágott friss menta, 1 pohár hallé, só, bors.
Süsse a lazacot mindkét oldalán körülbelül 6-6 percig, egy fa eszközzel óvatosan megforgatva. Keverjen össze minden hozzávalót, s készítsen mártást úgy, hogy csak addig melegíti, amíg fel nem forr.
3-as fokozaton süsse meg a lazacszeletek mindkét oldalát az olajban. Vegye ki és tartsa melegen. Tegye a mogyoróhagymát a vajjal az Astucioba és enyhén pirítsa meg. Adja hozzá a lisztet és pirítsa még egy kicsit. Adja hozzá a fehérbort, a sót, a borsot és a gyömbért, majd jól keverje össze. Ha a keverék forr, főzze egy kicsit 2-es fokozaton, majd adja hozzá a friss tejszínt és sűrítse be a mártást. Tegye bele a lazacot és fedje le. Főzze 5 percig 2-es fokozaton, majd tálalja.
Vesepecsenye chili szosszal
Előkészítési idő: 15 perc Főzési idő : 1 h 05 perc
Hozzávalók
Grill funkció: 1 x 15 dkg vesepecsenye szelet, chili szósz 8 személyre: 6 kemény tojás, 1 dl olívaolaj, 3 evőkanál ecet, 6 kis csípős piros paprika, só és bors.
4-es fokozaton 8-10 perc alatt melegítse elő az Astuciot. Törje bele villával a tojássárgákat az olajba, adja hozzá az ecetet, a sót, a borsot és a kis csípős piros paprikákat. Grillezze a vesepecsenyét 4-es fokozaton mindkét oldalán körülbelül 3 percig. A pecsenyéket öntse le a csípős szósszal.
Pàrolt garnélia
Előkészítési idő: 5 perc Főzési idő : 30 perc
Hozzávalók
Pároló funkció: 60 dkg nagy garnélarák héj nélkül, 5,5 l ecet, 0,8 l víz, 1 evőkanál halfűszer, egy csipet só.
Tegye az ecetet és a vizet egy fazékba, s szórja bele a halfűszert és a sót. Helyezze a grillező lapot (modelltől függő tartozék) a fazékra, majd rendezze el rajta a rákokat, ügyelve rá, hogy ne takarja el a grillező lap összes nyílását. Fedje le és főzze 30 percig 2-es fokozaton vagy amíg a rákok rózsaszínné nem válnak. Tálalja majonézzel.
Nagyon ízletes ha a vizet és az ecetet sörrel helyettesíti.
Távolítsa el a pisztrángok belső részeit és mossa meg őket. Szórja meg fűszerrel a belsejüket. Keverjen össze egy csipet sáfrányt egy kevés vízzel és hagyja a meghámozott burgonyákat ázni 15 percig. Itassa le róla a vizet. Tegye a burgonyát az alsó tálba, a pisztrángot pedig a rápattintható fülű felső tál rácsára. Párolja 22-27 percig, majd tálalja a pisztrángot a burgonyával. Locsolja meg olvasztott vajjal.
Fűszerezze meg a csirkemelleket és szórjon rá apróra vágott tárkonyt. Tegye a csirkemelleket a rápattintható fülű edény rácsára és párolja 15 percig. Forralja fel a tejszínt a maradék tárkonnyal, sóval és borssal. Szeletelje fel a csirkemelleket, rendezze tányérra és öntse le a tárkonyos tejszínnel.
Tegye a befűszerezett gyöngytyúk melleket, a vöröshagymát, a ribizlit, a mézet, a citromhéjat és az ecetet a rizsfőző tálba. Helyezze a rizsfőző tálat a párolóedénybe és főzze 30 percig.
Hámozza meg a citromot és vágja darabokra. Készítse elő a pisztrángot, fűszerezze meg és forgassa lisztbe. Kapcsolja a készüléket 2-es fokozatra. Tegyen 5 dkg vajat és az olajat a tartályba. Süsse a pisztráng mindkét oldalát a forró vajon 5-5 percig. A halat rendezze tányérra. Tegye a maradék vajat a tartályba a kapribogyóval és a citrommal, és keverje össze. Öntse rá a pisztrángra, szórja meg petrezselyemmel és tálalja.
Vágja fel a húst és a szalonnát 2,5 cm-es darabokra. Hevítsen fel 4 evőkanál (60 ml) olajat a nyitott fazékban és pirítsa meg benne a húst és a szalonnát. Adja hozzá a vöröshagymát és szórja meg liszttel. Keverje el és hagyja még egy pillanatig pirulni. Öntse rá a vörösbort. Tegye bele a zúzott fokhagymát, a vegyes zöldfűszereket és a fűszereket. Zárja le a fedőt és melegítse, amíg a nyomás kialakul. Főzze 35 percig, majd gyorsan engedje ki a gőzt. Miközben a ragu fő, mossa meg és szeletelje fel a gombát. Melegítse fel az olajat és a vajat, és süsse a gombát körülbelül 3 percig, majd csepegtesse le róla a zsiradékot. Tálalás előtt keverje az ételbe a gombát. Sűrítse be a ragut egy kevés vízben elkevert 3 evőkanálnyi (45 ml) kukoricaliszttel. Díszítésként szórja meg a ragut apróra vágott petrezselyemmel.
Vörös burgundi
Csirkemell csipös szosszal
Előkészítési idő: 4 perc Főzési idő : 15 perc
Hozzávalók
15 dkg csirkemell (kicsontozva); egy fél csirkehúsleves kocka; 3 dl száraz fehérbor; 2 mogyoróhagyma (felvágva); 1 teáskanál mustár; só; cayenne bors
A csípős szósz elkészítéséhez forralja fel a fehérbort az apróra vágott mogyoróhagymával, amíg felére besűrűsödik. Vegye le a tűzről. Oldja fel a leveskockát a borban. Adja hozzá a cayenne borsot és a mustárt. Öntse le a szósszal a húst és mindkét oldalon süsse 6-10 percig.
Choucroute (Elzászi húsos káposzta)
Hozzávalók (8 személyre):
2 kg savanyú káposzta,
50 dkg császárszalonna,
1,5 kg kicsontozott sertéslapocka,
7 dl víz,
3 tyúkleveskocka,
7 dl száraz fehérbor,
2 sárgarépa,
fűszercsomag (1 megtisztított hagyma, néhány szem bors, darabka szerecsendió, 1 babérlevél, 3 szegfűszeg, csipetnyi só),
2 szál jó minőségű kolbász,
4 pár virsli
Elkészítés: Nagy edénybe tesszük a savanyú káposzta felét, ráhelyezzük a császárszalonnát és a lapockát, a káposzta közé tesszük a gézbe kötött kis fűszercsomagot, az egészet leborítjuk a káposzta másik felével. (A káposztára előzetesen rászeleteljük a két megtisztított sárgarépát.) Felforraljuk a vizet, feloldjuk benne a három leveskockát, hozzáadjuk a fehérbort, és ráöntjük a káposztára. Az edényt lefedjük, erős tűzön öt percig forraljuk, hogy a folyadék elpárologjon, azután összesen két órán át mérsékelten meleg tűzön folytatjuk a főzést. Akkor kivesszük a császárszalonnát és a húst, helyébe két szál kolbászt teszünk, megszurkáljuk, lefödjük káposztával, s folytatjuk a főzést. Háromnegyed óra elteltével visszatesszük a kolbász mellé a császárszalonnát és a sertéshúst, s még negyedórát, összesen három órát főzzük. Közben megfőzünk négy pár virslit. Három óra múltával kivesszük, és eldobjuk a fűszercsomagot, a tálon elterítjük a káposztát, elrendezzük a szeletekre vágott császárszalonnát és a sertéshúst, a feldarabolt kolbászt és az egészben hagyott virslit. Héjában főtt, meghámozott burgonyával tálaljuk. Akárcsak a mi töltött káposztánk, felmelegíthető.
Traccsparti
Kérünk, hogy ird meg azt, hogy itt jàrtàl! Ha véleményed van, akkor azt vagy ide, vagy a vendégkönyvünkbe ne felejtsd el jelezni
Köszöntünk az oldalunkon!
Nézz körül, szolj hozza! Ne varj tölünk csodat! Mar az is csoda, hogy itt vagyunk. /Bocsi az ékezetes betüinkért, de francia klavin nincs hosszu maganhangzo
Az oldal hibatlan müködéséhez internet explorer szükségeltetik.
A szeretet az amiböl minnél többet adsz, Neked annàl több marad !
Mi a titkom?
Csak egy szo ami kimondhatatlan, csak egy vàgy ami tagadhatatlan csak egy àlom ami megvalosithatatlan, csak egy érzés ! ami halhatatlan.