halacska és mérleg

 

    

 

 

Menü
 

 

 

üzenöfal
egy vàlaszt lehet adni
Milyen a honlapunk?

csapnivalo
lehetne jobb is
elmegy
jo
nagyon jo
szuper
minek ez?
borzaszto
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 


ontos idö


 

   

 

 éptárunk-Nos Images

  

 

 

 

 

 

 

  

edvenc linkjeink

 

 

zotàr


 

 

 

Baràtsàgbizonyitvàny

Ha megfoghatnék egy szivàrvànyt megtenném,

csak Neked, hogy a szépséget megoszthassam Veled!

Azokon a napokon, amikor egyedül érzed Magad, épitenék Neked egy hegyet, ami csak a Tied lenne!

Egy hely a kikapcsolodàsra, egy hely egyedül lenni.

 

Ha a gondjaidat a kezemben tartanàm a tengerbe dobnàm öket!

 

De ezeket nem vagyok képes megtenni

Nem tudok hegyet épiteni, vagy megfogni egy szivàrvànyt.

 

De engedd, hogy az legyek, amit legjobban tudok.

Egy baràt aki mindig Veled van!

 

 

 

 

         

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

Google


WWW hitetlen .hu

 

 Vajas spenot 

 
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő : 8 perc

Hozzávalók
  1 kg spenót, 5 dkg vaj, só.

Szedje le a spenót szárát, majd mossa meg és szárítsa le a leveleket. Kapcsolja a készüléket 2-es fokozatra. Tegye a spenótot a tartályba és időnként megkeverve főzze készre. Fűszerezze meg és csepegtesse le. Rendezze tányérra, öntsön rá olvasztott vajat, majd tálalja.

 

Pàrolt articsoka

Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő : 45 perc

Hozzávalók
  4 articsóka, 1 dl olívaolaj, 3 teáskanál balzsamecet, 2 evőkanál apróra vágott zöldfűszer, só, bors.
Hámozza és mossa meg az articsókákat. Pattintsa ki a rácsot és helyezze egymásra a 2 tálat. Tegye az articsókákat a tálba és párolja 45 percig. Keverje össze az olajat és az ecetet sóval és borssal, majd adja hozzá az apróra vágott zöldfűszereket is. Az articsókákat tálalja melegen a francia öntettel.

Spenottal töltött paradicsom 

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő : 33 perc

Hozzávalók
  4 nagy paradicsom, 20 dkg spenót, 1 evőkanál túró, 1 tojás, só, bors, szerecsendió.

Párolja a spenótot 5 percig. Nyomkodja ki és vágja apróra. Vágjon le egy szeletet minden paradicsom tetejéről, kaparja ki a magokat, és sózza meg a paradicsomok belsejét. Verje fel a tojást a túróval. Adja hozzá a spenótot és fűszerezze meg sóval, borssal és szerecsendióval. Töltse meg a paradicsomokat. Tegye vissza a paradicsomok kalapját és tegye a megtöltött paradicsomokat a rápattintható fülű edény rácsára, s párolja 20 percig. Forrón tálalja.

 

 Zöldséges sonka bazsalikommal

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő : 47 perc

Hozzávalók
  40 dkg fagyasztott zöldségkeverék, 20 dkg sonka, 1 dl tejszín, 2 tojás, só, bors, 1 evőkanál apróra vágott bazsalikom.
Párolja 10 percig a fagyott zöldségkeveréket, majd szűrje le. Keverje össze a sonkát a tejszínnel és a tojással, majd adja hozzá a zöldségkeverékhez és szórjon bele apróra vágott bazsalikomot. Fűszerezze meg. Öntse ezt a keveréket egy kivajazott alumínium sütőformába. Fedje le sütőpapírral és főzze 30 percig a párolóedényben, majd fordítsa ki.


Tálalja melegen vagy hidegen, bazsalikomos paradicsompürével.

 

 

Grillezett csemege kukorica

Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő : 10 perc

Hozzávalók
  4 csöves kukorica; olvasztott vaj; fekete bors

Kenje be a csemege kukoricát az olvasztott vajjal. Grillezze kb. 10 percig, gyakran megforgatva. Fekete borssal meghintve tálalja.


Zöldségköret

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő : 20 perc

Hozzávalók
  20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 20 dkg zöldbab, 20 dkg fagyasztott borsó, 5 dkg vaj, apróra vágott turbolya, só, bors.
Hámozza és mossa meg az összes zöldséget. Vágja a sárgarépát, a fehérrépát és a zöldbabot 4 cm hosszú darabokra. Tegye az előkészített zöldségeket és a borsót a párolóedénybe és főzze 20 percig. Vegye ki a zöldségeket. Fűszerezze. Öntse rá az olvasztott vajat, szórja meg apróra vágott turbolyával, majd tálalja.

 Franciàs zöldborso

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő : 15 perc

Hozzávalók
  50 dkg fagyasztott borsó, 5 salátalevél, 1 vöröshagyma, kakukkfű virág, 2,5 dkg vaj, só, bors.

A salátaleveleket vágja vékony csíkokra, a vöröshagymát pedig apróra. Tegye a borsót, a salátát, a vöröshagymát és a kakukkfű virágot egy párolóedénybe és főzze 15 percig. Fogja fel a levet és keverje hozzá a borsóhoz és a vajhoz. Fűszerezze meg és tálalja.

 

 Burgonya fànkocskàk

Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő : 4 perc

Hozzávalók
  45 dkg kihűlt áttört burgonya, 1 teáskanál szárított élesztő, 1 tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg apróra vágott vöröshagyma, só, bors.

Keverjen össze minden hozzávalót. A keverékből formázzon kis golyókat, süsse ki olajban, itassa le a zsiradékot, majd tálalja

 

 Csöben sült tök

Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő : 45 perc

Hozzávalók
  1 kg tök, 2 dl friss tejszín, 10 dkg reszelt (gruyere) sajt, só és bors.
Tegye a kést és a reszelőtárcsát az edénybe. A tököt hámozza meg, távolítsa el a csumát és vágja fel akkora darabokra, amelyek elég kicsik ahhoz, hogy átférjenek a töltőnyíláson. Vegye ki a reszelőtárcsát, majd adja hozzá a tejszínt, 5 dkg reszelt sajtot, a sót és a borsot. Forgassa 15 másodpercig 2. fokozaton. Vegye ki a kést és szórja rá a maradék 5 dkg reszelt (gruyere) sajtot. Tegye sütőbe és süsse addig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

 

 

 

Cukkini fánkok

 

Hozzávalók 4 személyre:  

 

  • 3 közepes cukkini
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-3 evőkanál finomra vágott kapor és petrezselyem
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • olívaolaj
  • őrölt bors


A díszítéshez

  • kaporlevél
  • petrezselyemlevél
  • paradicsomgerezdek

 

Elkészítése:

Elkészítési idő: 30 perc

A nagyon finomra vágott hagymákat 1 evőkanál olajban megpirítjuk. A cukkiniket lereszeljük, és kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymához, és nagylángon, állandóan kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük. Simára keverjük az elmorzsolt fetát, a kaprot, a petrezselymet, a lisztet meg a tojást, és ízlés szerint sózzuk. (Előbb kóstoljuk meg, mert a feta nagyon sós!) Hozzáadjuk a lehűlt cukkinis masszát, és alaposan összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, és a kanállal kiszaggatott fánkok minden oldalát aranybarnára sütjük benne. Itatósra szedjük.

 

 

 

RAKOTT ZÖLDBAB SPÁRGA MÓDON

 

Hozzávalók 4 személyre:  

 

·         60 dkg zsenge zöldbab

·         nagy pohár tejföl, csökkentett zsírtartalmú

·         evőkanál olívaolaj

·         5 evőkanál morzsa

·         3 dkg margarin

·        

·         édesítő

 

Elkészítése:

Elkészítési idő: 30 perc

A zsenge zöldbabot megpucoljuk, de nem daraboljuk fel. Sós vízben puhára főzzük.
Jénai edényt kikenjük a margarinnal, lerakjuk a zöldbabot egy sorban, majd tejföllel meglocsoljuk. Ha kell, kicsit sózzuk, egy csipet édesítő szerrel meghintjük és pirított morzsával szintén megszórjuk. Majd ismét a zöldbab és az előzők. Tetejére tejföl és morzsa kerül, a maradék margarint is rá lehet tördelni. Sütőben összemelegítjük
.

 

 Kecskesajtos paradicsomsaláta
Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg paradicsom (koktélparadicsom lenne az igazi…)
  • 3 evőkanál balzsamecet

  • bors
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • 40 dkg lágy kecskesajt

  • Elkészítés: Kockázzuk fel a paradicsomot (a koktélparadicsomokat vágjuk félbe…). Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Közben készítsünk szószt az ecetből, olajból, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá az apróra vágott snidlinget és petrezselymet. A szószt keverjük össze a paradicsommal. A négy részre vágott kecskesajtot tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és tegyük a forró sütőbe. Figyeljünk, mert gyorsan megolvad, főleg, ha érettebb! Ha átforrósodott, vegyük ki, vizes késsel vágjuk ketté, és tegyük a salátára. Ropogós bagettel mennyei!

     

    RATATOUILLE

    Hozzávalók 4 személyre:  

     

    • 20 dkg kockára vágott padlizsán
    • 20 dkg kockára vágott cukkíni
    • 20 dkg kockára vágott piros színű paprika
    • 20 dkg kockára vágott hámozott paradicsom (dobozos is jó)
    • 1 fej kockára vágott vöröshagyma
    • bors
    • fokhagyma
    • 1 csokor majoránna
    • 1 csokor kakukkfű
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 szál friss rozmaring
    • olívaolaj

     

    Elkészítése:

    Elkészítési idő: 50 perc

    A hagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk majd a zöldségeket hozzáadva megpirítjuk, hozzátesszük a paradicsomot, az aromátokat, jól felforraljuk, ha kell utóízesítjük.
    Ajánlható: melegen köretként birkához, sültekhez.

     

    Körte vörösborban
    Hozzávalók (3 személyre):
  • 6 kisebb vagy 3 nagy körte,
  • 2 dl vörösbor,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 10 dkg cukor,
  • 1-2 szegfűszeg

  • Elkészítés: A borból, citromléből, cukorból szirupot készítünk, szegfűszeggel ízesítjük. Amikor a cukor elolvadt, beletesszük a meghámozott, félbevágott, magházától megtisztított körtét. Takaréklángon 15-20 percig főzzük, amíg a körte puha nem lesz. Tetszés szerint langyosan vagy hidegen tálaljuk. (Sült húshoz, szárnyashoz kiegészítésül is adható

     

    Normandiai fondü
    Hozzávalók:
  • 37,5 dkg ilmici
  • ½ camembert
  • 37,5 dkg emmentáli
  • ½ alma
  • 6 dl almabor
  • 2 cl calvados
  • 12,5 dkg tejszín
  • bors
  • fahéj

  • Elkészítés: A sajtok héját levágjuk, majd kis kockákra vágjuk a belsejét. Megpucoljuk és lereszeljük a fél almát. Beletesszük a fondü-edénybe, ráöntünk 2 dl almabort, beletesszük a camembert, és lassú tűzön megolvasztjuk. Ezután beletesszük a másik kétféle sajtot, és még 4 dl almabort. Ha felolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, a calvados-t, borsozzuk és beleteszünk két csipet fahéjat. Felkockázott rozskenyérrel mártogatunk, és diót kínálunk

     

    Olajbogyós zöldbabsaláta
    Hozzávalók: 40 dkg friss zöldbab, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál ecet, só, bors, egy gerezd fokhagyma, 2 evőkanál aprított snidling, 2 szép paradicsom, 10 dkg fekete olíva


    Elkészítése: Főzzük meg a megtisztított, 2-3 centis darabokra vágott zöldbabot sós vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. Vágjuk kockára a paradicsomot, és keverjük össze a babbal. Az olajból, ecetből, valamint a fűszerekből készítsünk salátaöntetet, keverjük össze a zöldségekkel, majd szórjuk rá a snidlinget és az olajbogyót. Azonnal tálalható.

     

    Paradicsomos sajtfondü

    Hozzávalók 4 személynek:
  • 80 dkg zsíros sajt
  • 1 doboz konzerv paradicsom (darabos vagy egész)
  • ½ doboz paradicsompüré
  • 2 hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 16 krumpli
  • kevés olaj

  • bors

  • Elkészítése: A fondü-edényben kevés olajon megpirítjuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot a levével együtt, sóval és borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg sűrű paradicsomszószt kapunk. Eközben megfőzzük a hajában a krumplit. A sajtot felkockázzuk, a paradicsomszószba szórjuk, és miközben olvad, folyamatosan hozzáadjuk a 2 dl bort. Amikor teljesen egynemű a fondünk, az asztalra tesszük. Mindenki falatkákat vág a krumpliból, és a villára szúrva megforgatja a sajtos fondüben.


    Piperade – Lecsó francia módra
    Hozzávalók:
  • 4 tojás,
  • 1 zöldpaprika,
  • 1 pirosra színeződött paprika,
  • 4 nagy paradicsom,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • kakukkfű,
  • majoránna,
  • só,
  • törött bors ízlés szerint

  • Elkészítés: A megmelegített olajban 5 percig pároljuk a felszeletelt paprikát, vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a meghámozott és szeletekre vágott paradicsomot, a kakukkfüvet, majoránnát, megsózzuk, megborsozzuk, és még 15 percig pároljuk. Közben a tojások sárgáját elkeverjük 1 evőkanál langyos vízzel, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások fehérjéből készült kemény habot. Ráöntjük a paprikás paradicsomra, és 5 perc múlva tálaljuk

     

    Vargányás sajtfondü Szavojai módra
    Hozzávalók:
  • 30 dkg emmentáli
  • 30 dkg trappista
  • 30 dkg lajta
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 20-30 dkg vargánya
  • csipet pirospaprika
  • 1 evőkanál cseresznyepálinka
  • 1 kávéskanál keményítő
  • 1 baguette
  • ½ kg szikkadt kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma

  • Elkészítése: A fondü-edényt dörzsöljük be fokhagymával. Aprítsuk fel vagy reszeljük le a sajtokat, és tegyük az edénybe. Öntsük rá a bort. Mossuk meg, töröljük meg a gombát, majd vágjuk kis darabokra. Az edény tegyünk tűzre, és alacsony lángon, fakanállal kevergetve olvasszuk meg a sajtot. Ezután tegyük bele a gombát, keverjük el, majd adjuk hozzá a cseresznyepálinkát és a keményítőt. A kenyeret felkockázva, megpirítva tegyük az asztalra, majd a sajtfondüt helyezzük a melegítőre az asztal közepén. Kezdődhet a fondü-party!


     

             

     

    Traccsparti
    Kérünk, hogy ird meg azt, hogy itt jàrtàl! Ha véleményed van, akkor azt vagy ide, vagy a vendégkönyvünkbe ne felejtsd el jelezni
    Név:

    Üzenet:
    :)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

    Köszöntünk az oldalunkon!

    Nézz körül, szolj hozza!
    Ne varj tölünk csodat!
    Mar az is csoda, hogy itt vagyunk.
    /Bocsi az ékezetes betüinkért,
    de francia klavin nincs hosszu maganhangzo

     Az oldal hibatlan müködéséhez internet explorer szükségeltetik.

       

         

       

         

     

     

    A szeretet az amiböl minnél többet adsz,
    Neked annàl több marad !

    Mi a titkom?

    Csak egy szo ami kimondhatatlan,
    csak egy vàgy ami tagadhatatlan
    csak egy àlom ami megvalosithatatlan,
    csak  egy érzés ! ami halhatatlan.

     

     

     

     

     

     

    Hasznos dolgok

    Online rádióadás

     

     

    Hallgasd velünk-Ecoute avec nous
     

             

     

     

     

          

     

     A szavakat az érti aki hallja,

    az érzéseket az akinek szolnak!

     

     

    Az igaz szavak ritkàn szépek,

    a szépek ritkàn igazak!

     

     

     

     

                

     


    Start | Stop

    Egy könnyen kezelhető fényújság!
    És sose feledd,látogasd a honlapunkat rendszeresen,mert jobbnál jobb dolgokat találhatsz rajta,gyakori frissítéssel!Személyes, bemutatkozo honlapnak indult, de ma mar inkabb az a célja, hogy Ti, otthon megismerjétek Franciaorszàgot. Zenéjét, tajait, kulturajat,konyhajat és egy kicsit a nyelvet is! Szeretettel var visssza legközelebb is : ICA és Laci/
    üdv

    szàmlàlo
    Indulás: 2006-02-18
     


     

     

     

     

     

    látogató olvassa a lapot.

    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség