Forralja fel a vizet a cukorral. Öntse rá az eperre. Turmixolja össze, szűrje le, adja hozzá a citromlét és hűtse le
Fözött paradicsomlé
Előkészítési idő: 10 perc Főzési idő : 20 perc
Hozzávalók
1,5 kg paradicsom - 5 evőkanál olívaolaj - 1 teáskanál porcukor - 2 gerezd fokhagyma - só - bors – friss, aromás fűszernövények (bazsalikom vagy turbolya).
Mossa meg a paradicsomokat, vágja ki a csumájukat és mindegyiket vágja négy részre. Egy serpenyőben kezdje el főzni az olívaolajjal, sóval, borssal, cukorral, friss zöldfűszerekkel és a fokhagymával. Fedje le és főzze közepes fokozaton 20 percig, majd öntse egy késes tartozékkal ellátott turmix edénybe. Az sebességszabályozót állítsa 8-as és 10-es fokozat közé. Turmixolja 90 másodpercig, majd öntse át egy finom szűrőn. Ez a recept nyers paradicsomból is elkészíthető, de abban az esetben ne tegyen bele cukrot.
Forralja fel a tejszínt a sóval. Keverje bele a mustárt.
Kapros-joghurtos màrtàs
Hozzávalók 4 személyre:
Fél liter joghurt
só, bors
egy citrom leve
2 evőkanál finomra vágott kapor.
Elkészítése:
Elkészítési idő: 30 perc
A joghurtot, a kaprot, a citromlevet, a sót és a borsot
alaposan
elkeverjük, majd jól behűtjük. Hideg és meleg
ételekhez egyarànt adhato.
Sajtmàrtàs
Hozzávalók 4 személyre:
egy tojás
egy evőkanál liszt
3 dkg vaj
0,5 l tej
10 dkg
reszelt sajt
só, csipet reszelt szerecsendió
Elkészítése:
Elkészítési idő: 30 perc
A tojást, lisztet habverővel összekeverjük, felengedjük a tejjel, beledobjuk a vajat, és gőz fölött habverővel állandóan verve, sűrűre főzzük. Az utolsó percben tesszük bele a sajt felét, ezzel együtt forraljuk, majd a gőzről levéve, beletesszük a sajt maradékát és a fűszereket
Cumberlandi màrtàs
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg ribizlidzseme
2 dl vörösbor
1/2 dl konyako
2 narancsot
1 citrom
2 dkg mustár
kevés Cayenne borso
Elkészítése:
Elkészítési idő: 80 perc
A narancs és a citrom héját vékonyan vágja le, s szeletelje
finom metéltre,
majd a vörösborban főzze puhára, szűrje le és hűtse le.
A ribizlidzsemet törje át adja hozzá a narancs és a
citrom kifacsart,
megszűrt levét, a kihűlt vörösbort, a konyakot, a mustárt,
majd ízesítse Cayenne borssal és (például habverővel)
keverje simára.
A végén dolgozza bele a narancs- és citromhéjat is
és jól hűtse le.
(Hideg mártásként használjuk.)
Ajoli krém
Hozzávalók:
5-6 szem nagyobb főtt krumpli
só
olaj
tojássárgája
fokhagyma
Elkészítés: Az összetört főtt krumplit sózzuk,
hozzáadunk 3-4 tojás sárgáját, legalább egy
nagy fej összetört fokhagymát (de inkább
kicsivel többet, ízlés szerint), majd amennyi
olajat felvesz. Simára keverjük. Kenyérre
kenve fogyasztjuk. Pecsenye mellé is finom.
Megjegyzés: Hát elkészíteni könnyebb, mint megfogalmazni
Traccsparti
Kérünk, hogy ird meg azt, hogy itt jàrtàl! Ha véleményed van, akkor azt vagy ide, vagy a vendégkönyvünkbe ne felejtsd el jelezni
Köszöntünk az oldalunkon!
Nézz körül, szolj hozza! Ne varj tölünk csodat! Mar az is csoda, hogy itt vagyunk. /Bocsi az ékezetes betüinkért, de francia klavin nincs hosszu maganhangzo
Az oldal hibatlan müködéséhez internet explorer szükségeltetik.
A szeretet az amiböl minnél többet adsz, Neked annàl több marad !
Mi a titkom?
Csak egy szo ami kimondhatatlan, csak egy vàgy ami tagadhatatlan csak egy àlom ami megvalosithatatlan, csak egy érzés ! ami halhatatlan.