halacska és mérleg

 

    

 

 

Menü
 

 

 

üzenöfal
egy vàlaszt lehet adni
Milyen a honlapunk?

csapnivalo
lehetne jobb is
elmegy
jo
nagyon jo
szuper
minek ez?
borzaszto
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 


ontos idö


 

   

 

 éptárunk-Nos Images

  

 

 

 

 

 

 

  

edvenc linkjeink

 

 

zotàr


 

 

 

Baràtsàgbizonyitvàny

Ha megfoghatnék egy szivàrvànyt megtenném,

csak Neked, hogy a szépséget megoszthassam Veled!

Azokon a napokon, amikor egyedül érzed Magad, épitenék Neked egy hegyet, ami csak a Tied lenne!

Egy hely a kikapcsolodàsra, egy hely egyedül lenni.

 

Ha a gondjaidat a kezemben tartanàm a tengerbe dobnàm öket!

 

De ezeket nem vagyok képes megtenni

Nem tudok hegyet épiteni, vagy megfogni egy szivàrvànyt.

 

De engedd, hogy az legyek, amit legjobban tudok.

Egy baràt aki mindig Veled van!

 

 

 

 

         

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

Google


WWW hitetlen .hu

 

 Sürü gombakémleves

 
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő : 15 perc

Hozzávalók
  50 dkg apró gomba előkészítve és finomra felszeletelve (használhat fagyasztott gombát is), 2 dkg vaj, 8 dkg kukoricaliszt 2 dl vízzel elkeverve, 0,5 dl sovány tejszín, só és bors, 7 dl főzővíz, 1 csirkehúsleves kocka, 2,5 dl tejszín.

Tegye a gombát és a vajat az edénybe és tegye rá a tetőt. 6 percre tegye maximum 750 W-os teljesítményre állított mikrohullámú sütőbe. Helyezze fel a kést és keverje 30 másodpercig maximális sebességen. Adja hozzá az elkevert kukoricalisztet, a tejszínt, a csirkehúsleves kockát, a sót és a borsot, valamint a forrásban lévő vizet. Keverje 10 másodpercig maximális sebességen és maximális teljesítményen. Vegye ki a kést. Tegye rá a tetőt és főzze 7 percig a mikrosütőben. Turmixolja még 15 másodpercig, hogy lágyabb állagot kapjon. Tálalja tejszínnel

 

Francia hagymaleves

 

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő : 5 perc

Hozzávalók
  4 vöröshagyma (finomra vágva), 4 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg reszelt sajt, 1,5 ) víz, só és bors, 4 szelet kenyér, főzőolaj a sütéshez, 2 evőkanál (30 ml) kukoricaliszt.
A fazékban a zsiradékon süsse aranybarnára az apróra vágott vöröshagymát. Vegye le a tűzről és hagyja kissé kihűlni. Öntsön rá 1,5 l hideg vizet. Sózza és borsozza meg. Zárja le a fedőt és melegítse, amíg a teljes nyomás kialakul. Főzze 5 percig, majd lassan csökkentse a nyomást. Sűrítse be egy kis vízben elkevert 2 evőkanálnyi (30 ml) kukoricaliszttel. Egy serpenyőben pirítson aranybarnára néhány szelet kenyeret. A szeleteket vágja négy felé. Fektesse őket egy levesestál aljára és öntse rá a levest. Szórja meg reszelt sajttal. Néhány percig melegítse a levesestálat meleg sütőben, majd tálalja.

 

 

 

GESZTENYEKRÉMLEVES RUMOS MAZSOLÁVAL

Hozzávalók 4 személyre:  

  • 8 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg édes gesztenye- massza
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg mazsola

 

Elkészítése:

Elkészítési idő: 45 perc

A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával (legjobb, ha egy napig előtte érlelődik) megszórva, juharsziruppal vagy karamellal "pettyegtetve", melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.

 

 

 

FRANCIA PARASZTLEVES

Hozzávalók 4 személyre:  

  •  30 dkg száraz fehérbab,
  •  só,
  •  fél citrom,
  •  fél fej kelkáposzta,
  •  4-5 sárgarépa,
  •  4 burgonya,
  •  2-3 vöröshagyma,
  •  2 póréhagyma,
  •  8 gerezd fokhagyma,
  •  4 csirkecomb vagy kisebb kacsacomb,
  •  20 dkg nyers füstölt sonka,
  •  1-2 ág kakukkfű,
  •  1 babérlevél,
  •  fél csokor petrezselyem,
  •  néhány szem fekete bors

 

Elkészítése:

Elkészítési idő: 2 óra+a bab áztatása

Elkészítése: A babot egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. A kelt elnegyedeljük, enyhén sós, citromos forró vízbe dobjuk, és fél perc múlva leszűrjük. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A sárgarépát és a burgonyát egészben hagyjuk, a vöröshagymát és a pórét 2-3 darabra vágjuk.
A babot leszűrjük és a zöldségekkel együtt nagy lábasba szórjuk.
A csirkecombokat is beletesszük. Ha kacsacombbal készítjük, akkor azt bőrös oldalán néhány percig sütjük, így adjuk a leveshez, hogy ne legyen majd túl zsíros.
A sonkát ráfektetjük, kb. 2,5 liter vízzel felengedjük. A kakukkfüvet a babérral és a petrezselyemmel összekötözzük, a készülő levesbe dobjuk. (Ez az úgynevezett bouquet garni, a franciák gyakran és szívesen használt fűszercsokra.) Ha minden a fazékba került, kb. 1 csapott evőkanálnyi sóval ízesítjük, borsot szórunk bele és nagy lángon fölforraljuk. Ezután kis lángon, félig lefödve kb. 1 óra 10 percig főzzük, ezalatt minden megpuhul. Ezt az egytálételnek is beillő levest friss barna kenyérrel, vörösbor kíséretében kínáljuk.

 

 

RÉGI SZERELEM

Hozzávalók 4 személyre:  

  • 1 db kisebb sertéscsülök
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 2 pár virsli
  • 3 liter húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg liszt
  • 1 evőkanál KNORR Delikát Ételízesítő
  • 2 db babérlevél
  • 1 csokor friss kapor
  • Egész bors

 

Elkészítése:

Elkészítési idő: 2-3 óra

Az alaposan megmosott csülköt kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és főzni kezdjük a húslevesben. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a kimosott, lecsepegtetett savanyú káposztát. Ízesítjük babérlevéllel, egész borssal, Delikát ételízesítővel. Lassú tűzön tovább főzzük. A tejfölt, tejszínt simára keverjük a liszttel, majd behabarjuk vele a levest. Kiforraljuk, és friss, vágott kaporral utóízesítjük.

Francia hagymaleves sajtgombóccal
Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 4,5 dl erőleves (kockából)
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 evőkanál vágott petrezselyem
  • A sajtgombóchoz:
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • őrölt bors és szerecsendió-virág

  • Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.
    Elkészítés: A vajat és az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és kb. 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a cukrot, és addig kevergetjük, amíg a cukor karamellizálódik. Aláöntjük az ecetet is, és 2 percig pároljuk. Meghintjük a liszttel, és állandóan kevergetve, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, az erőlevessel és 3,5 dl vízzel, hozzátesszük az ételízesítőt. Folyamatosan keverjük, amíg a leves felforr, és kissé besűrűsödik. Kis lángon további 25 percig főzzük. Végül a petrezselyemmel ízesítjük.
    A gombóchoz a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sajtot, a tejfölt, a fűszereket. Jól összedolgozzuk, vizes kézzel apró gombócokat formázunk. A forrásban lévő levesbe tesszük, 10 percig kis lángon forraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és 10 percig lefedve állni hagyjuk. Ezután tálaljuk

     

    Kelvirágleves Dubarry módra
    Hozzávalók (4 személyre):
  • 1 közepes nagyságú kelvirág (karfiol),
  • 2 tyúkhúsleveskocka,
  • 5 dkg vaj,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 3 dl tej,
  • 3 dl tejszín,
  • 1 kávéskanál só,
  • 2 csipetnyi bors,
  • 1 reszelt szerecsendió

  • Elkészítés: A kelvirágot ujjhegynyi darabokra vágjuk, és lassú tűzön, közepes nagyságú edényben, a két leveskockából készített hat dl húslevesben öt percig főzzük úgy, hogy keménységét megtartsa, azaz éppen hogy megfőjön. Leszűrjük, a levét félretesszük, a kelvirágot tányérba rakjuk. Az edényt kimossuk, s benne takaréklángon megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a lisztet, és egy-két percig aranysárgára pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a húslevest és a tejet, s addig keverjük, amíg csomómentes mártássá nem áll össze. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és öt percig főzzük. Visszatesszük a kelvirágot, és forrásig hevítjük. A tűzről levéve sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, pirított, megvajazott kenyérszeletekkel tálaljuk.


     

    Francia zöldségleves
    Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg borjúhús
  • 1 kis fej karfiol
  • 15 dkg zöldborsó (konzerv)
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 10 dkg gomba
  • 1/2 csokor kapor
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl

  • Előkészítés: A húst megmossuk, apró kockára vágjuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A borsót lecsepegtetjük, levét félretesszük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A kaprot megmossuk, apróra vágjuk.
    Elkészítés: A húst és a karfiolt külön-külön megfőzzük. Közben a gombát 2 dkg vajon puhára pároljuk. 8 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk, föleresztjük a húst, a karfiol és a borsó levével (összesen kb. 1 liter legyen). A lébe tesszük a gombát, a kaprot, a zöldborsót, a karfiolt és a húst. Újra fölforraljuk, sózzuk, borsozzuk, és a tejfölből és a tojássárgájából habarással sűrítjük.

     

     

     

    .


     

             

     

    Traccsparti
    Kérünk, hogy ird meg azt, hogy itt jàrtàl! Ha véleményed van, akkor azt vagy ide, vagy a vendégkönyvünkbe ne felejtsd el jelezni
    Név:

    Üzenet:
    :)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     

    Köszöntünk az oldalunkon!

    Nézz körül, szolj hozza!
    Ne varj tölünk csodat!
    Mar az is csoda, hogy itt vagyunk.
    /Bocsi az ékezetes betüinkért,
    de francia klavin nincs hosszu maganhangzo

     Az oldal hibatlan müködéséhez internet explorer szükségeltetik.

       

         

       

         

     

     

    A szeretet az amiböl minnél többet adsz,
    Neked annàl több marad !

    Mi a titkom?

    Csak egy szo ami kimondhatatlan,
    csak egy vàgy ami tagadhatatlan
    csak egy àlom ami megvalosithatatlan,
    csak  egy érzés ! ami halhatatlan.

     

     

     

     

     

     

    Hasznos dolgok

    Online rádióadás

     

     

    Hallgasd velünk-Ecoute avec nous
     

             

     

     

     

          

     

     A szavakat az érti aki hallja,

    az érzéseket az akinek szolnak!

     

     

    Az igaz szavak ritkàn szépek,

    a szépek ritkàn igazak!

     

     

     

     

                

     


    Start | Stop

    Egy könnyen kezelhető fényújság!
    És sose feledd,látogasd a honlapunkat rendszeresen,mert jobbnál jobb dolgokat találhatsz rajta,gyakori frissítéssel!Személyes, bemutatkozo honlapnak indult, de ma mar inkabb az a célja, hogy Ti, otthon megismerjétek Franciaorszàgot. Zenéjét, tajait, kulturajat,konyhajat és egy kicsit a nyelvet is! Szeretettel var visssza legközelebb is : ICA és Laci/
    üdv

    szàmlàlo
    Indulás: 2006-02-18
     


     

     

     

     

     

    látogató olvassa a lapot.

    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK