A filéket vágja négy darabra és fűszerezze meg. Keverje össze a joghurtot a kaporral, a mogyoróhagymával, a sóval és a borssal. Kapcsolja a készüléket 3-as fokozatra. Öntsön olívaolajat a tartályba. Helyezze a lazacfiléket a bőrös felükkel lefelé a forró olajba. Vastagságtól függően süsse 4-6 percig. Rendezze tányérra és tálalja a kapros mártással
Sajtos finomsàg
Előkészítési idő: 20 perc Főzési idő : 1 perc
Hozzávalók
Sörtészta: 15 dkg liszt, 1 tojás, egy csipet só, 1,5 dl sör és 1 evőkanál olaj. A panírozáshoz: 1 tojás, 1 evőkanál olaj, zsemlemorzsa, só és bors. 15 dkg kecskesajt, 15 dkg camembert sajt, 15 dkg márványsajt, 20 dkg reszelt gruyere vagy cheddar sajt, 4 evőkanál liszt, 2 tojás, reszelt szerecsendió.
A sörtésztához: egy tálban keverjen össze 15 dkg lisztet, 1 tojást, egy csipet sót, 1,5 dl sört és 1 evőkanál olajat. Keverje el jó alaposan. A panírozáshoz: verjen fel egy tojást 1 evőkanál olajjal, sóval és borssal. Szeletelje fel a kecskesajtot és panírozza be (az ételt forgassa meg lisztben, majd felvert tojásban, végül pedig zsemlemorzsában). Kockázza fel a camembert sajtot és panírozza be. Vágja darabokra a márványsajtot és mártsa sörtésztába. Keverje össze a reszelt gruyere vagy cheddar sajtot, a lisztet és a tojást, valamint egy csipet szerecsendiót. Ebből a keverékből készítsen kis golyókat. Az ételeket külön-külön süsse ki olajban: gruyere vagy cheddar krokett (2 perc), camembert kockák és márványsajt (1 perc), kecskesajt szelet (30 másodperc).
Vágja fel a füstölt lazacot kis kockákra, és ossza szét 4 kivajazott sütőformába. Üssön egy-egy tojást mindegyik sütőformába és főzze 6 percig a párolóedényben. Melegítse fel a tejfölt egy csipet borssal. Tegyen egy teáskanálnyi tejfölt mindegyik tojásra, és tálalja egy szelet pirítóssal.
Girollesauvinaigre (marinált rókagomba)
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg rókagomba
20 dkg hámozott gyöngyhagyma
fehér borecet
tárkony
feketebors (egészben)
só
Elkészítése:
Elkészítési idő: 50 perc + az érési idő
Az egyforma méretű rókagombákat megtisztítjuk, és forrásban levő vízben 3-4 percig blansírozzuk majd azonnal leijeszjük (azaz lehűtjük). Miután kihűlt, megtöröljük és a többi hozzávalóval - annyi ecetet adva hozzá, amennyi ellepi - tiszta üvegbe töltjük. Mintegy 3 hét múlva lesz fogyasztható.
STRASBOURGI LIBAMÁJ PÁSTÉTOM
Hozzávalók 2 személyre:
1 kg libamáj
5 cl brandy
2 cl rum
1 dkg pástétomfűszer
3 db tojássárgája
20 dkg zsírszalonna
1 liter tej az áztatáshoz
16 dkg fehér szalonna
5 dkg szarvasgomba (aszalt szilvával is helyettesíthető)
só
Elkészítése:
Elkészítési idő: 100 perc
A libamájat hártyázzuk, tejben áztatjuk 12 órán keresztül. A májból hosszú csíkokat vágunk, ezeket sózzuk, pástétomfűszerrel meghintjük, brandyvel meglocsoljuk és félretesszük. A leeső libamájdarabokat a zsírszalonnával együtt (apró tárcsán) ledaráljuk, hozzátesszük a tojássárgáját, a maradék pástétomfűszert, a rumot, az apróra vágott szarvasgombát vagy aszaltszilvát. Ezután egy formát vékonyra szeletelt füstölt vagy fehér szalonnával kibélelünk. A májpürét az aljára kenjük, erre fektetjük a libamájcsíkokat, majd erre ismét püré kerül. Ezt még egyszer megismételjük, majd fehér szalonnaszeletekkel beborítjuk. A formát alufóliával lefedjük. Egy tepsibe állítjuk, amit vízzel félig felöntünk és sütőben 180 fokon 1 óra 10 percig pároljuk. Ha kihűlt, lepréseljük. Másnap éles, vékony pengéjű késsel szeleteljük. Vajat, pirítóst, főtt tojásszeleteket adunk mellé
TOJÁSOS FÜSTÖLT LAZAC
Hozzávalók 4 személyre:
4 tojás,
12 dkg füstölt lazac,
2 dkg vaj,
4 teáskanál tejföl, bors
Elkészítése:
Elkészítési idő: 20 perc
Vágja fel a füstölt lazacot kis kockákra, és ossza szét 4 kivajazott sütőformába. Üssön egy-egy tojást mindegyik sütőformába és főzze 6 percig a párolóedényben. Melegítse fel a tejfölt egy csipet borssal. Tegyen egy teáskanálnyi tejfölt mindegyik tojásra, és tálalja egy szelet pirítóssal
Traccsparti
Kérünk, hogy ird meg azt, hogy itt jàrtàl! Ha véleményed van, akkor azt vagy ide, vagy a vendégkönyvünkbe ne felejtsd el jelezni
Köszöntünk az oldalunkon!
Nézz körül, szolj hozza! Ne varj tölünk csodat! Mar az is csoda, hogy itt vagyunk. /Bocsi az ékezetes betüinkért, de francia klavin nincs hosszu maganhangzo
Az oldal hibatlan müködéséhez internet explorer szükségeltetik.
A szeretet az amiböl minnél többet adsz, Neked annàl több marad !
Mi a titkom?
Csak egy szo ami kimondhatatlan, csak egy vàgy ami tagadhatatlan csak egy àlom ami megvalosithatatlan, csak egy érzés ! ami halhatatlan.