E.Margit receptje
Kakaós csiga
60 dkg BL 80-as liszt 2 tojás 5 dkg margarin 2,5 dl tej késhegynyi aszkorbinsav 1 kk cukor 1/2 kk só 2 kk édesítőszer 2,5 dkg élesztő ______________________
5 dkg margarin felolvasztva 1 kk édesítőszer 1-2 kk rumaroma 3 jó nagy ek kakaópor annyi víz, hogy ezekből egy sűrű krémet lehessen kikeverni
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztottam, majd lisztezett felületre borítva elfeleztem. A darabokból lapokat nyújtottam, majd a kakaókrémmel megkentem. A rövidebb oldalát alapul véve feltekertem, mert így jó sok tekerés lett a csigán, majd finoman kicsit hosszabbra húztam. 12 szeletet vágtam egy rúdból és muffinformába tettem. Ebben kelt kb. 45 percet, majd egész, felvert tojással lekentem és kb 20 perc alatt készre sütöttem. Ugyanezt forma nélkül, szabadon is meg lehet sütni.
|