E.Margit receptje
Kati kenyér
10 dkg BL 80-as liszt 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 10 dkg (teljes kiőrlésű) rozsliszt 10 dkg rozskovász 1 dkg élesztő 1 kk maláta 1 kk sikér 1 kk só késhegynyi aszkorbinsav 1 kk olivaolaj kb. 1,8 dl víz
1 marék rozspehely
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztottam. 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. A második dagasztás alatt egy lekvár lett a tésztából. Nem akartam már lisztet tenni bele, ezért került bele csipogásnál a rozspehely. A dagasztás végeztével erősen lisztezett felületre borítottam a tésztát. (Talán jobb kiefejezés lenne, hogy kibányásztam az üstből, mert rettenetesen ragadt.) További liszttel megszórva megformáztam, majd szilikonformában kelesztettem 1 órát. Előmelegített, nagyon gőzös sütőben sütöttem kb 35-40 percig. 57 dkg-os cipó lett.
Megvágva:
|